We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Over de school

Aandacht:  Omdat de klassen niet zo groot zijn is er veel tijd en aandacht voor elk kind. In onze school kent iedereen elkaar.

Boeiend onderwijs: Dit school jaar zijn we gestart met het traject "Boeiend Onderwijs". Dat betekent dat leerkrachten veel kennis hebben over de werking van de hersenen tijdens het leren. Bij het voorbereiden en geven van lessen wordt rekening gehouden met de natuurlijke werking van het brein, zodat we kinderen meer kunnen leren op een actieve manier. Kinderen krijgen ook buiten lessen en bewegen tijdens de schooldag ook om zich beter te kunnen concentreren. Samen leren is een belangrijk onderdeel van de lessen.Twee keer in de week zitten alle groepen door elkaar. Zo leren de oudere kinderen verantwoordelijkheid nemen voor de kleinere kinderen en de kleintjes leren lezen of knutselen van de grotere kinderen.

Gezonde school: Elk jaar doet de school mee aan verschillende sportactiviteiten zoals korfbal, voetbal, zwemmen, De 4 Mijl, mountainbiken. Op woensdag drinken kinderen en leerkrachten alleen water uit hun zelf versierde bidon.Water drinken en sporten zijn goed voor je hersens.
Drie dagen per week krijgen we schoolfruit.
Kinderen leren omgaan met sociale media en omgaan met elkaar. Hier is veel aandacht voor. Er wordt met een methode gewerkt om sociale vaardigheden beter aan te leren. Pesten komt op onze school nauwelijks voor. Als het wel gebeurt gaan we meteen in gesprek met de kinderen en ouders.

Blaasklas: Een aantal klassen op school krijgt twee jaar lang les in het bespelen van een blaasinstrument. Muziek is goed voor je brein, je leert samenwerken en doorzetten. Door optredens in het bejaardenhuis of tijdens een kerstviering leren de kinderen zich presenteren en groeit hun zelfvertrouwen.