We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief 22 november

vrijdag 22 november 2019
ZL/ZLV: DaVinci
We zijn een aantal weken bezig met onze nieuwe methode DaVinci.
In Zuidlaarderveen hebben de kinderen de afgelopen weken gewerkt over het thema: Wie ben ik? De kinderen hebben een fotosynthese gemaakt en een tijdlijn van zichzelf.  
 
In groep 7/8 werken de kinderen over Egypte. Febe, Melanie en Iris leggen u hieronder uit wat ze hebben gedaan:
We begonnen met een papier met 1 landplattegrond dat moest je raden in groepjes, het was Egypte. Je moest met je groepje nog meer vragen beantwoorden. Zoals, wat is de hoofdstad van dit land, dat is Cairo. De volgende les ging over piramides. We leerden hoe een piramide in elkaar zit en hoe het ontstaan is. De volgende les kregen we een kaartje met een god erop. Daar moest je informatie over opzoeken. Daarna gingen we dat met de klas bespreken. Maandag gingen we een appel mummificeren. Je moest de appel schillen en in 4 stukken snijden. Je moest daarna één stukje appel in het zout doen, één in bloem en zout,  de derde in zand en de vierde mocht jezelf weten. Je moest alles van te voren wegen. Donderdag hebben we de stukjes appel er uit gehaald en gingen we weer wegen hoeveel de appel zwaarder of lichter was geworden. Daarna gingen we het weer bespreken en van alles opschrijven. De volgende les gaan we bezig met topografie en hiërogliefen.
 
Schoolfruit
Deze week hebben de kinderen banaan, appel en kaki gekregen. Voor best veel kinderen was de kaki nog onbekend. Mooi om te zien dat deze fruitsoort goed in de smaak viel en ze iets nieuws hebben ontdekt.
We krijgen het schoolfruit geleverd van Vitamine&Zo. Via de site www.euschoolfruit.nl kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief, u weet dan welke soorten groente en fruit de kinderen iedere week krijgen.
 
 
 
Oud papier
Iedere 3e maandag van de maand halen we namens de Schuthoek oud papier op in de wijk. We kregen laatst de vraag, waarom we dit als school doen. Door de inkomsten van het oud papier kunnen we de ouderbijdrage laag houden (19 euro per jaar) maar hebben we ook de mogelijkheid om extra materialen aan te schaffen voor de kinderen, een schoolfeest te organiseren en andere wensen te realiseren. Het geld is alleen voor de kinderen. Vorig schooljaar is er door het oud papier lopen van september 2018 t/m augustus 2019 een bedrag van € 5.197,-) opgehaald.
Van dit bedrag hebben we het circus kunnen realiseren in oktober. We hebben op beide locaties nieuwe smartgames aan kunnen schaffen, oortjes en koptelefoons voor de kinderen voor de laptops. We hebben meer bestedingsruimte voor de vieringen op school. Ook dit jaar krijgen we weer de mogelijkheid om extra materialen aan te schaffen voor de kinderen. Wij zijn hier ontzettend blij mee en vinden het heel erg fijn dat we dit allemaal kunnen realiseren van het geld. Wij willen alle ouders dan ook bedanken voor het lopen, we vinden dit super!
 
 
ZL: Sinterklaas
Dinsdag 26 november gaan de kinderen op school hun schoen zetten. De kinderen kunnen allemaal een gymschoen gebruiken die ze deze dag al mee hebben voor gymnastiek (de kleuters hebben hun gymschoenen al op school)
 
Donderdag 5 december maken we gebruik van een continurooster: Alle kinderen gaan deze dag van 8:30 uur tot 14:00 uur naar school. Ze eten tussen de middag een broodje in de klas. Wilt u een lunchpakketje meegeven?
 
We starten deze dag allemaal op het plein, we gaan pas na de aankomst met de kinderen naar binnen. We zorgen voor een plek waar de kinderen hun tassen neer kunnen leggen, want we kunnen i.v.m. de aankomst helaas niet naar binnen………….
Als we Sinterklaas hebben ontvangen, gaan we in de middenruimte voor Sinterklaas en zijn pieten optreden. Ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 6 december

Nieuwsbrief 8 november

vrijdag 8 november 2019
ZL/ZLV: Natuurlijk leren.

Veel ouders kennen Arsene Francot inmiddels van de informatieavonden die hij de afgelopen twee jaar heeft verzorgd bij ons op school. Ook dit jaar is hij weer bij ons op school voor de teamscholing. In september hebben we een studiedag gehad, waarbij we aan de slag zijn geweest met teamleren. Hoe kunnen we nog meer van elkaar leren, samen lessen voorbereiden, zodat ons onderwijs nog beter wordt afgestemd. Op woensdag 20 november komt Arsene Francot weer langs voor een coachingsdag. Hij komt deze ochtend in alle groepen, om te kijken hoe we in de groepen bezig zijn met boeiend onderwijs.


ZL/ZLV:Gezonde school

Nationaal Schoolontbijt

Gisteren was het Nationaal schoolontbijt op school. We hebben hier aan mee gedaan, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen goed en gezond ontbijten. Het ontbijt dat de kinderen aangeboden hebben gekregen, voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ze konden kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Het was een gezellig en geslaagd ontbijt op beide locaties.

Schoolfruit
Vanaf a.s. woensdag krijgen de kinderen 3 keer per week groente/fruit op school. Ze krijgen dit op woensdag, donderdag en vrijdag. De kinderen hoeven dan geen eigen fruit mee naar school te nemen. Wilt u meer weten over het schoolfruit. www.euschoolfruit.nl
Komende week krijgen de kinderen wortels, peer en appel.


TSO (overblijf)

Wilt u voortaan de aan (alleen wanneer uw zoon/dochter extra komt) en afmeldingen voor de overblijf doorgeven, door een bericht te sturen naar het nummer: 0645160810. De leidsters weten dan welke kinderen ze kunnen verwachten tussen de middag. Alvast bedankt voor uw medewerking.
We zien nog steeds kinderen die niet naar de overblijf gaan voor 13:00 uur op school komen. We willen nogmaals verzoeken de kinderen vanaf 13:00 uur op school te laten komen.


ZL: Oud papier maandag 18 november

Maandag 18 november (half 7 aanwezig bij school) staan de volgende ouders ingepland om oud papier te lopen: Feline Biesterbos, Eva Jonker, Melanie Lampe, Mente Otto, David van Burg. Mocht u niet kunnen, dan vragen we u om tijdig een vervanger te regelen.


Sinterklaasintocht
Op verzoek van de organisatie van de Sinterklaasintocht verspreiden we onderstaande informatie:
Op zaterdag 16 november om 14.00 is de intocht van Sinterklaas bij de haven van Zuidlaren.Sinterklaas zal met een boot aankomen met heel veel Pieten.
Het lijkt Sinterklaas en zijn Pieten leuk als alle kinderen een mijter op hebben met hun eigen naam erop. De kinderen kunnen deze mijter zelf maken met behulp van een bouwplaat.Deze kant-en-klare bouwplaten van de mijter zijn op te halen bij de volgende winkels: Top1Toys, Ruchti, Coop Zuid Es, Jansen Tweewielers en de Bruna.

Ook zijn daar kleurplaten te verkrijgen, waar een wedstrijd aan verbonden is.De kleurplaten kun je t/m zaterdag 23 november inleveren bij dezelfde winkels.
Er zijn mooie prijzen te winnen voor de 1e, 2e en 3de plaats.
De prijsuitreiking zal plaats vinden op zondag 1 december om 14:00 uur bij Top1 Toys.

Vind je het leuk om Sinterklaas een brief te sturen? Dat kan!!
De brief kun je bezorgen in de speciale Sinterklaas brievenbus die bij het Hotel Hoeve de Vredenhofstaat waar Sinterklaas logeert. Het adres is De Millystraat 15. Sinterklaas zal ALLE brieven persoonlijk beantwoorden. Op de brieven moet duidelijk je naam en adres staan. De brieven kunnen worden ingeleverd t/m 1 december.

De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 22 november

Nieuwsbrief 18 oktober

vrijdag 18 oktober 2019
  
ZL/ZLV: Schoolfeest
Wat een fantastische dag hebben we met elkaar gehad. De kinderen zijn gestart met een circuit van 10 circusonderdelen. Na de middagpauze mochten de kinderen vanaf groep 3 een onderdeel kiezen voor de voorstelling. De kleuters gingen gezamenlijk hun eigen act voorbereiden. Er werd door de kinderen volop geoefend, wat een talent hebben we gezien. We hopen dat jullie met net zoveel plezier terug kijken op de voorstelling als het team. Wij willen de begeleiders, die ons de hele dag hebben geholpen heel erg bedanken. En kinderen, wat hebben jullie het geweldig gedaan!
 
ZL/ZLV: Gezonde school: Schoolfruit
EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Dit jaar doen we weer mee met het EU schoolfruit programma. Vanaf week 46 (de week van 11 november) t/m week 16 (de week van 13 april) krijgen de kinderen 3 keer per week groente/fruit op school. (De kinderen hoeven dan geen eigen fruit mee naar school te nemen) De kinderen krijgen op woensdag, donderdag en vrijdag groente/fruit van school.
 
ZL Oudergesprekken
In week 46 en 47 staan er oudergesprekken gepland. We hebben er voor gekozen om geen rooster te maken, maar de mogelijkheid te geven, om zelf een gewenst moment en tijdstip te laten kiezen, door middel van een intekenlijst.
Vanaf woensdag 30 oktober hangen er intekenlijsten voor alle groepen. De lijsten hangen in de hal bij de ingang. U kiest zelf een tijdstip voor het gesprek en noteert de naam van uw zoon/dochter op de lijst. Intekenen kan t/m donderdag 7 november. Als ouders geen voorkeurstijdstip invullen, plannen wij een afspraak in.
 
ZL: Lampionnenavond locatie Zuidlaren (17:00 -18:00 uur)
Donderdag 7 november organiseren we op school een lampionnenavond. Tussen 17:00 en 18:00 uur bent u welkom, om samen met uw kind(eren) de lampionnen te bekijken. (Het is een inloop, dus u kunt zelf langs alle klassen om een kijkje te nemen. Voor de kinderen hebben we een quiz. Bij binnenkomst kunnen ze een formulier krijgen en in iedere groep een aantal vragen beantwoorden.
 
 
 
ZL: Oud papier maandag 28 oktober
Voor maandag 28 oktober (half 7 aanwezig bij school) staan de volgende ouders ingepland: Remco Schilstra, Thiemen v.d. Linden, Dylan Kornelius, Mark Akkerman en Julia van Bergen. (1 van de 5 ouders willen we vragen om de route voor te lezen in één van de wagens)  Mocht u niet kunnen, dan vragen we u om tijdig een vervanger te regelen.
 
 
Voor het natuurpad zijn we op zoek naar een aantal autobanden die niet meer worden gebruikt. Mocht u nog een autoband over hebben, dan kunnen wij deze goed gebruiken.
 
 
We wensen iedereen een fijne herfstvakantie.
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 18 oktober

Nieuwsbrief 4 oktober

vrijdag 4 oktober 2019
                                                                     ZL:
We zien dat steeds meer kinderen tussen de middag al voor 13:00 uur op school zijn. Tot 13:00 uur maken er kinderen gebruik van de overblijf. We willen u vragen om uw kind vanaf 13:00 uur naar school te laten gaan.
 
Fietsenstalling groep 1 t/m 4. Het is iedere ochtend druk bij de fietsenstalling. De leerkrachten zetten hun fiets aan de achterkant neer, zodat de kinderen makkelijker kunnen ‘parkeren’. Wilt u samen met uw kind proberen om de fiets zo neer te zetten, zodat er nog meer fietsen neergezet kunnen worden.
 
ZL/ZLV: Donderdag 17 oktober
Nog twee weken en dan gaan we samen met circus Santelli en onze kinderen een geweldige voorstelling aan u geven. Wat fijn dat er al zoveel ouders zijn die deze dag willen helpen. Deze ouders ontvangen volgende week meer informatie over de dag.
Denkt u er aan, dat alle kinderen deze dag op school een broodje eten. En van 8:30 uur tot 15:30 uur naar school gaan. Wilt u uw kind een lunchpakketje meegeven.
Ieder gezin ontvangt op maandag 14 oktober 2 kaartjes voor de voorstelling. (Het is niet mogelijk om meer kaartjes per gezin te krijgen)
 
ZL/ZLV: Gezonde school
Van 7 t/m 11 oktober is het de Week van de Pauzehap. Met dit interactieve lesprogramma ervaren en leren kinderen van groep 5 /m 8 hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. De leerlingen leren daarbij veel verschillende pauzehappen uit de Schijf van Vijf kennen. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen eten voor de 10 uur pauze mee te nemen.
Op vrijdag 11 oktober is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groentesnack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.
 
ZL/ZLV: Woensdag 9 oktober korfbaltoernooi.
Wat mooi dat er kinderen namens groep 3/4, 5/6 en 7/8 het korfbal toernooi vertegenwoordigen a.s. woensdag. We wensen de jongens en meiden veel succes en plezier!
 
Even voorstellen.
Hallo! Graag stel ik mij even voor omdat ik de laatste tijd geregeld in het schoolgebouw te zien ben en menigeen niet weet wie ik ben. Logisch, want ik werk als Pedagogisch Coach en Adviseur Beleid voor Kinderopvang Oki.  Oki heeft in De Schuthoek een kinderopvang, een peuterspeelzaal en verzorgt de BSO.
Vanaf januari 2019 is elke kinderopvang wettelijk verplicht om een pedagogisch coach/ beleidsmedewerker in dienst te hebben of in te huren. Sinds enige tijd heb ik mijn eigen coachingsbedrijf onder de naam RRCoaching.
Ik zal dus geregeld in het schoolgebouw te zien zijn omdat ik observaties doe en gesprekken heb met de pedagogisch medewerkers.
Dit is alleen gericht op hun pedagogisch handelen.
Met deze info hoop ik u wat duidelijkheid te hebben kunnen geven over wie ik ben en wat ik doe. Het lijkt anders zo raar als een “vreemde mevrouw” op een krukje zit te observeren. Al vragen de kinderen vaak meteen: “ Wie ben jij” of “Wat kom jij doen?”Geweldig, hun openheid! Tot zover, wellicht tot ziens! Vriendelijke groet Renate Rutgers.
 
 
 
Kinderboekenweek
 Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’.
Hoe werkt de actie?
  • U koopt van 2 t/m 13 oktober 2019 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2019 in op school.
  • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
  • We mogen t/m 15 december 2019 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
ZL:Leesmarathon donderdag 10 oktober a.s.
Volgende week donderdagmiddag organiseren we een leesmarathon op school. De kinderen van groep 3 t/m 8 mogen eigen leesboeken meenemen en als ze het fijn vinden een kussen/zitzak/luchtbedje meenemen zodat ze lekker kunnen lezen!
 
 
ZLV:Kinderboekenmarkt in Zuidlaarderveen vrijdag 18 oktober.
Vrijdag 18 oktober is er een kinderboekenmarkt op de locatie in Zuidlaarderveen. Dit is van 13:00 uur tot 14:00 uur. De opbrengst is voor nieuw speelmateriaal op school.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 18 oktober

Nieuwsbrief 20 september

vrijdag 20 september 2019
DaVinci
Voor de lessen wereldverkenning maken wij vanaf dit schooljaar gebruik van de methode DaVinci. Er wordt thematisch gewerkt vanuit wereldverkenning met ruimte voor de ontwikkeling van de verschillende talenten van kinderen.
In Zuidlaarderveen zijn de kinderen van groep 5/6 inmiddels gestart. Na de herfstvakantie wordt er gestart in Zuidlaren. In de middagen gaan de kinderen van groep 4 samen met groep 5 werken en worden groep 6/7/8 samengevoegd.
 
Boeiend onderwijs
We blijven op school werken aan en het verbeteren van ons onderwijs. Dit schooljaar staan de studiedagen (Onder leiding van Arsene Francot van Natuurlijk leren) in het teken van team leren/samen lessen voorbereiden. Hoe kunnen we nog meer van en met elkaar leren om ons onderwijs beter te maken. Daarnaast gaan we aan de slag met kind gesprekken en leren we nog meer uit ons onderwijs aanbod te halen. We doen lesbezoeken om te zien wat en hoe we werken in de groepen en bespreken dit met elkaar.
 
Vacature nieuwe directeur
De vacature voor de nieuwe directeur Schuthoek en Zuid-Wester is vorige week uit gegaan. Het streven is om in december een geschikte kandidaat aan te stellen. In de sollicitatiecommissie zitten van beide scholen ouders van de MR, leerkrachten, de bestuurder en iemand van HRM. We houden u natuurlijk op de hoogte.
 
ZL/ZLV: Donderdag 17 oktober
Donderdag 17 oktober gaan we samen met de kinderen van beide locaties werken aan een circus voorstelling. In de ochtend worden de kinderen in kleine groepjes verdeeld en maken zij kennis met de verschillende circustechnieken in de vorm van een circuit. Na twee uur kiezen de kinderen het voor hen leukste onderdeel, waarna zij samen met de vrijwilligers een act instuderen. Als afsluiting van het circusproject geven de kinderen samen een circusvoorstelling. We hebben er ontzettend veel zin in, om in samenwerking met circus Santelli een geweldige dag neer te zetten.
 
Dit betekent dat alle kinderen deze dag op school een broodje eten. En van 8:30 uur tot 15:30 uur naar school gaan. Wilt u uw kind een lunchpakketje en wat te drinken meegeven.
 
De voorstelling begint om 14:30 uur, we willen u van harte uitnodigen. Ieder gezin ontvangt op maandag 14 oktober 2 kaartjes voor de voorstelling. (Het is niet mogelijk om meer kaartjes per gezin te krijgen)
De kinderen uit Zuidlaarderveen worden met de (gym)bus naar de hoofdlocatie gebracht.
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor deze dag. Wie wil ons deze dag helpen? U kunt dit doorgeven aan de groepsouders of Sandra. 
 
 
ZL/ZLV: Gezonde school

Korfbaltoernooi op woensdagmiddag 9 oktober aanstaande voor de groepen 3 t/m 8 op de korfbalvelden van Ritola Korfbal bij sporthal "De Zwet". Start is om 14.30 uur. Opgeven voor dinsdag 24 september door middel van het briefje bij juf of meester.  Er zijn twee oefenmomenten bij de Korfbalclub op dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober van 17.00-18.00 uur. Laat je zien en doe mee!!
 
Een tip van de werkgroep Gezonde School: Ontdek het Drentse Landschap (Tusschenwater, bij de Groeve) en Wandel Mee op zaterdag 21 september met de eerste Hunzeloop. Start van de 5 en 10 km. is tussen 10.00 en 14.00 uur aan het Achterom te Zuidlaren.  Meer info op: www.hunzeloop.nl
 
Reminder: gezocht: We zoeken een ouder (beide locaties) voor de werkgroep ‘gezonde school’. We vergaderen ongeveer 6 keer per jaar (na schooltijd) Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Sandra of Harry.
 
ZL/ZLV: Zuidlaardermarktloop.
Zaterdag 12 oktober is de Zuidlaardermarktloop.
Inschrijven kan via de website www.inschrijven.nl
  • Kabouterloop 500 meter: Voor kinderen t/m 6 jaar. U hoeft zich voor de kabouterloop niet in te schrijven, de kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Starttijd: 10:00 uur.
  • Kidsrun 2,2 km (vanaf 6 jaar) inschrijving kan via de website www.inschrijven.nl de kinderen lopen 2,2 km door het centrum. De kosten zijn 4 euro per deelname. Starttijd 10:30 uur. Juniorrun 5 km (vanaf 10 jaar) de kosten zijn 7 euro. Starttijd 11:15 uur.
 
Het startnummer is af te halen in de feesttent Zuidlaren. Dit is mogelijk op vrijdagavond 11 oktober van 17:30 uur tot 18:30 uur of op de wedstrijddag vanaf 8.30 uur. Meer informatie? www.zuidlaardermarktloop.nl  
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 4 oktober