emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief 20 september 2018

vrijdag 21 september 2018
ZL/ZLV: Breinfeit
Op school maken de kinderen kennis met denkgewoonten. Ze hangen in elke klas en de middenruimte. Deze denkgewoonten helpen kinderen om na te leren denken en daarmee vaardigheden te oefenen waar ze hun hele leven iets aan hebben. Deze week aandacht voor de negende denkgewoonte: Ik denk na hoe ik iets vertel.
 

Tips
 • Het is goed om voor je iets vertelt of opschrijft eerst na te denken over       wat je wilt zeggen of schrijven. Dit noem je denktijd.
 • Laat zien dat je zelf gebruik maakt van denktijd voordat je iets vertelt of     schrijft. Vertel hierover als je het doet.
 • Probeer je kind uit te dagen om ook denktijd te gebruiken voor het            schrijven of spreken. Let hier bijvoorbeeld op bij het praten over de dag.    Stel vragen en stimuleer je kind om hier kort en duidelijk op te                    antwoorden.
 • Speel een spel waarbij je in één zin iets moet vertellen. Vraag de ander     om van tevoren goed na te denken over deze zin. Doe het eerst zelf          voor.
 • Lees samen het prentenboek ‘Fish is fish’ geschreven door Leo Lionni.
 
ZL: Kinderboekenweek
Kinderboeken over Vriendschap staan centraal inde Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!
Op woensdag 3 oktober organiseren we een boekenmarkt in Zuidlaren van 12.00 tot 12.30. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom!! Tijdens de boekenmarkt, mogen alle kinderen boeken verkopen en kopen. Alle boeken kosten €0,50. (Het geld is voor de verkoper.) De kinderen die boeken willen verkopen, mogen een plekje in de school zoeken en daar een eigen kleedje neerleggen. Op dat kleedje mogen ze hun eigen boeken verkopen. Begin dus op tijd met het verzamelen van boeken die verkocht kunnen worden!
Kinderen die boeken willen kopen, mogen zelf rondlopen of samen met hun ouders rondlopen. Denk er dan aan om geld mee te nemen, u kunt alleen betalen met muntjes van €0,50.
 
 ZL/ZLV: De gezonde school.
Van24 tot en met 28 september doet de groep van uw kind mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn,in samenwerking met het Voedingscentrum en sportkoepel NOC*NSF, verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.
 
Elke ochtend een gezonde pauzehap
Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdagen donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen fruit mee te nemen.
 
Op vrijdag 28 september is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Dit is niet alleen voor groep 5 t/m 8, maar ook voor de kinderen van groep 1t/m 4. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groentesnack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.
 
Iedereen in beweging
Bijeen gezonde pauze hoort niet alleen een goed 10-uurtje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie. Ook daarvoor biedt de Week van de Pauzehap inspiratie en suggesties. Zo krijgen alle kinderen een ‘Heppie-de-Peppie’ waarmee ze zelfs de familie thuis in beweging krijgen! Albert Heijn en partner NOC*NSF hebbeneen gezamenlijk doel voor ogen: een actievere levensstijl voor alle Nederlanders. Alle kinderen die meedoen aan de Week van de Pauzehap krijgen een sportvoucher t.w.v. 2x gratis sporten cadeau om de sport te ontdekken die bij hen past. Alleen, of bijvoorbeeld met een vriend/ vriendin/familielid. Er is keuze uit meer dan 300 verschillende sporten bij ruim 5000 sportclubs.
 
Ikeethetbeter.nl
Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter vindt u op ikeethetbeter.nl. Daar staat ook de Schijf van Vijf, eenhandig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.
 
ZL/ZLV: Zuidlaardermarktloop.
Zaterdag 13 oktoberis de Zuidlaardermarktloop. Inschrijven kan via de website www.inschrijven.nl
 • Kabouterloop 500 meter: Voor kinderen t/m 6 jaar. U hoeft zich voor de kabouterloop niet in te schrijven, de kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Starttijd: 10:00 uur.
 • Kidsrun 2,2 km (vanaf 6 jaar) inschrijving kan via de website www.inschrijven.nl de kinderen lopen 2,2 km door het centrum. De kosten zijn 4 euro per deelname. Starttijd 10:30 uur. Juniorrun 5 km (vanaf 10 jaar) de kosten zijn 7 euro. Starttijd 11:15 uur.
 
Je krijgt een startnummer met naamsvermelding als je je inschrijft voor 1 oktober 2018. Het startnummer is af te halen in de feesttent Zuidlaren. Dit is mogelijk op vrijdagavond 12 oktober van 17:30 uur tot 18:30 uur of op de wedstrijddag vanaf8.30 uur tot een half uur voor de start.
Meer informatie? www.zuidlaardermarktloop.nl
 
 
De 4 mijl-lopers zijn begonnen ……
Inmiddels zitten er alweer twee hardlooptrainingen op voor een 10-tal lopers van onze school en 2 van OBS Schuilingsoord. En dat gaat best wel goed. Er is een schema aan de leerlingen uitgereikt waarbij ze elke week zelf een training moeten verzorgen met vader en/of moeder en er is een gezamenlijke training op de dinsdagmiddagdirect na school. In de wandelgangen hoorden we al dat er verschillende families bezig zijn om de leerlingen topfit aan de start te krijgen zaterdag 13 (Zuidlaardermarktloop) en zondag 14 oktober (4 Mijl) ….. klasse!
Overigens is er aanstaande dinsdagmiddag een hardloop-clinic van Team 4 mijl voor onze leerlingen. Daar mag iedereen aan meedoen; dus ook de leerlingen die alleen de Zuidlaardermarkt-loop meelopen! Komen dussss ……..! (start 15.30 uur)
 
 
ZL/ZLV: Sparen voor je school.
We doen dit schooljaarweer mee aan de Jumbo actie: Sparen voor je school. Van 3 oktober t/m 20 november ontvangen klanten bij de Jumbo winkels een schoolpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen. Een schoolpunt kan op drie manieren aan je school worden toegekend:
·        Het punt kan ingevoerd worden via de Jumbo Sparen voor je school app of via www.jumbosparenvoorjeschool.nl
·        Het punt kan gedoneerd worden in de display op school.
·        Het punt kan gedoneerd worden in de display van de Schuthoek in de winkel.
De Jumbo Zuidlaren heeft een budget van 4000 euro. Na 20 november wordt het budget verdeeld onder de deelnemende scholen naar rato van het aantal gespaardepunten. Hiermee kunnen we materialen aanschaffen voor in de groepen. We hopen dat u ook dit jaar weer voor ons gaat sparen en dat het weer een groot succes wordt!
 
ZL: Oud papier.
Afgelopen maandag is er weer oud papier opgehaald. Er stond erg veel papier bij de weg. Dit resulteerde in een hele mooie opbrengst! We willen de ouders bedanken voor het lopen en nogmaals dank aan de fanatieke kinderen die vorige week aan het flyeren zijn geweest.
 
ZL/ZLV:Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 4oktober ’18
 
 
 
 

Nieuws 31 mei

vrijdag 1 juni 2018
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de zevende denkgewoonte:Vragen stellen.

Tips
 1. Stel open vragen aan je kind, zoals: Hoe was het op school? en Wat heb je gedaan?
 2. Stel elkaar om de beurt een vraag.
 3. Stel elkaar vragen en praat met elkaar, terwijl je allebei geen ja of nee mag zeggen.
 4. Stimuleer het vragen stellen in verschillende situaties.
 5. Plan een uitstapje, bijvoorbeeld naar een museum, strand of bos. Stimuleer je kind om van tevoren vragen te bedenken over wat hij/zij wil zien of te weten komen.
 6. Oefen met vragen stellen die beginnen met wie, wat, waar, wanneer en hoe.
 7. Lees samen de volgende boeken: ‘Junior Vraag maar raak’ van National Geographic en ‘Kikker is verliefd’ geschreven door Max Velthuijs
ZL: Oud papier coördinator gevraagd.
Een keer per maandwordt het oud papier opgehaald door ouders van onze kinderen.
De coördinator regelt de contacten met het ophaal bedrijf en maakt een planning voor het jaar samen met Saskia.
Door het ophalen van oud papier wordt veel geld ingezameld waarmee we veel leuke dingen kunnen doen voor onze kinderen. Het zou ontzettend jammer zijn als we deze extra inkomsten missen. Misschien zijn er twee mensen die het samen willen doen?
 
ZL/ZLVCITO:
De leerlingen van onze school hebben dit jaar weer ver boven het gemiddelde gescoord.
Landelijk gemiddelde: 534.9
Schuthoek: 540.4
Daar zijn we ontzettend trots op!
 
  
 
 
 
ZL/ZLVOPROEP namens de schoolfeestcommissie
Voor het schoolfeest van 13 juli a.s. hebben we prijsjes nodig voor het rad van avontuur.
We willen elk gezin vragen om twee prijsjes mee te nemen (maximaal 5 euro voor twee prijsjes) Inleveren kan vanaf nu tot uiterlijk vrijdag 6 juli bij de leerkracht van uw kind.
Het schoolfeest wordt met beide locaties in Zuidlaren gevierd.
 
 
  
Feestje…Feestje… Feestje… Feestje

Dinsdag 22 mei hoorden wij dat OBS De Schuthoek een Gezonde School is geworden voor het vignet Sport en Bewegen. Ennn …. het vignet Voeding is toegekend voor het schooljaar 2018-2019!!
Binnenkortlaat de werkgroep Gezonde School weten hoe we dit feestje gaan vieren met z’nallen.
 
Voorhet volgend schooljaar gaan we dus werken aan het vignet Voeding op onzeschool. Heeft u daar ook ideeën bij? Laat dit dan weten aan iemand van dewerkgroep of aan Saskia, zodat wij dit mee kunnen nemen in de plannen voorvolgend jaar.
 

 
ZL/ZLV: Schuthoek app:

Vanaf september komt de nieuwsbrief alleen nog op onze school-app.
Via de mail komt de nieuwsbrief te vaak niet goedaan.
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek-app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek-app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
Schoolreizen:
ZLV Groep 7-8:                           30mei t/m 1 juni  Kosten €95,00    Grolloo
ZLV/ZLGroep 1-2-3-4                28 juni                 Kosten €20.00     Nienoord
ZLGroep 5-6                               3 juli                   Kosten €22.50     Spijkerboor/Annen
ZL Groep 7-8                               18 t/m20 juni     Kosten €95.00     Schoonoord
 
“Bajesdag”in Veenhuizen
Wat gebeurt er als je de wet overtreedt? Ontdek het op de Bajesdag!
Het Gevangenismuseum organiseert op zaterdag 2 juni de grote Bajesdag. Bezoekers kunnen dan ervaren wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna… 
 
 
ZL; De Blaasklas gaat internationaal:
De blaasklas is uitgenodigd voor een muziekfestival in Italië.(Riva del Garda). Woensdagavond gaf Vincent de Leur met Marion Zwanenberg van de Yamaha classband Europe een presentatie aan de ouders. Onze kinderen zijn uit 70 blaasklassen gekozen. Dat is heel bijzonder!!!!!
Op 11-12-13-14 april 2019 gaan we met de kinderen in de bus naar Italië. De school zorgt voor de begeleiding tijdens de reis en het verblijf. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om op eigen gelegenheid naar Italië te komen. We hebben nog een jaar om alles te regelen en houden iedereen op de hoogte van het vervolg.
 

Nieuwsbrieven 2018:
21 juni, 5 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws 5 april

donderdag 5 april 2018
ZL/ZLV; Koningsspelen 2018
Vrijdag 20 april a.s. vinden de Koningsspelen voor beide locaties plaats in Zuidlaarderveen. Vorig jaar hebben we ook samen Koningsdag gevierd en dat was een succes.
Allekinderen moeten om de gewone tijd op school aanwezig zijn.
De kinderen van groep 1 t/m 6 van Zuidlaren gaan met de bus naar Zuidlaarderveen en groep 7 en 8 gaan op de fiets. De kinderen moeten zorgen voor makkelijk zittende kleding waarin ook gesport kan worden en stevige schoenen die tegen een stootje kunnen. Verder hoeven ze niets mee te nemen. Voor eten en drinken wordt gezorgd.
Na de sportdag lunchen alle kinderen in het schoolgebouw in Zuidlaarderveen. Dat betekent dat er ook voor de kinderen van Zuidlaren die dag een continurooster geldt. Alle kinderen zijn om 14.00 uur vrij.
 
Om deze Koningsspelen goed te laten verlopen hebben wij hulpouders nodig die een groepje van ongeveer 6 leerlingen willen begeleiden. U kunt zich uiterlijk vrijdag 13 april opgeven bij de leerkracht van uw kind.
Ook zoeken wij een aantal ouders die in de school de lunch wil klaarzetten. Deze ouders kunnen zich opgeven bij Bas of Coby.
 
Mochten ernog vragen zijn dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.
Wij hopen opeen gezellige en vooral zonnige dag!
 
Namens de werkgroep,
Harry deVries en Henriët Bulthuis
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de zesde denkgewoonte:
Ik werk nauwkeurig.

Doel:Leer kinderen om te streven naar nauwkeurigheid.
Kijk het nog eens goed na. Ontwikkel de behoefte aan exactheid, getrouwe weergave en vakmanschap.
 

 
 
ZL/ZLV: Studiedag met Arsène
Afgelopen donderdag heeft het team weer een scholing dag gehad. Arsène en Saskia hebben lesbezoeken gedaan in de klassen.Hierbij is gekeken naar de actieve rol van leerlingen en de taakgerichtheid van leerlingen. Ook naar de doelgerichtheid van leerkrachten is gekeken. Aan het einde van de dag heeft Arsène met het team besproken wat er waar te nemen was.We mogen trots zijn, want we worden steeds een beetje beter. Dit zien we ook terug in de tussentijdse resultaten van de leerlingen. De resultaten zijn iets hoger dan vorig jaar!
 
ZL/ZLV: formatie
Op dit moment wordt er al weer naar de formatie voor komend schooljaar gekeken. Binnenkort informeren wij u over de manier waarop we volgend schooljaar werken.
 
ZL/ZLV Schoolreizen:
Binnenkort krijgt u via de leerkrachten informatie over de data en de bestemmingen van de schoolreizen. Inmiddels heeft u het verzoek gekregen om de ouderbijdrage te betalen via Remmy Pieters, namens de oudervereniging. Mocht er iets mis zijn dan kunt contact met hem opnemen. Dat mag natuurlijk ook om te zeggen dat het fijn is dat hij dit voor onze school regelt ;-)
 
ZL/ZLV: Schuthoek app:
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek-app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek-app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
ZL/ZLV: LET OP: 11 april zijn alle kinderen vrij in verband met een studiedag van de hele stichting. Deze studiedag heeft als thema Talentontwikkeling.
 
Nieuwsbrieven 2018:
19 april, 31 mei, 7juni, 21 juni, 5 juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws 22 maart

donderdag 22 maart 2018
Zl; Zwemkampioenen op de Schuthoek
….. Ingezonden door de werkgroep Gezonde School
Afgelopen woensdag 21 maart waren de zwemwedstrijden voor de groepen 3, 4 en 5 in zwembad “Aqualaren”. Van onze scholen deden er in totaal 13 leerlingen mee. En die hebben allemaal erg goed gezwommen, maar vooral ook hard!
Van de drie estafette-teams wisten er twee een prijs (een best wel grote beker) te pakken. En daarnaast waren er ook nog eens drie prijzen bij de persoonlijke afstanden (25 m.) Bovenal was het mooi om te zien dat iedereen veel plezier had in het zwemmen en elkaar goed aanmoedigde. Dat werkt dus! Naast de wedstrijden kon er ook volop gespeeld worden in het andere bad. Volgende week zwemmen de groepen 6,7 en 8. …..Veel plezier! Onderaan de nieuwsbrief nog een paar foto’s die een van de ouders heeft gemaakt van onze kleine helden.

ZL/ZLV: Bewegen op de Schuthoek:
Omdat bewegen een van de speerpunten is heeft een groot gedeelte van het team een studieavond gevolgd over bewegen in de klas. Het belangrijkste bewezen effect van bewegen tijdens de les is dat een bepaald gebied in het brein getraind wordt dat ervoor zorgt dat kinderen onder andere goed kunnen leren plannen, leren reflecteren, zich beter concentreren, impulsen kunnen beheersen, organiseren.
We gaan steeds vaker werken met korte bewegingsspelletjes in de klas, gekoppeld aan de leerstof.

ZL/ZLV Leerlingenpanel
In de afgelopen weken heeft Saskia met een aantal leerlingen gesproken over de school in het Leerlingenpanel. We willen als school graag weten of de kinderen tevreden zijn en wat zij graag willen op school.
Er wordt vergaderd met een agenda en notulen. De vertegenwoordigers van de klassen vragen aan de klas of zij onderwerpen hebben die besproken moeten worden. De vragen worden gemaild naar Saskia, die een agenda maakt en notulen schrijft. Volgend schooljaar willen we alle kinderen ook een digitale vragenlijst in laten vullen.
De kinderen waren heel positief over school en hebben leuke ideeën. In ZLV willen de kinderen graag dieren, in ZL een verkeersplein, ZLV wilde graag een leeshoek met banken en ZL meer schommels. De kinderen krijgen na de vergadering de opdracht om aan de klas terug te koppelen wat er besproken is en moeten zelf actie ondernemen om dingen voor elkaar te krijgen. Natuurlijk wel in overleg met de leerkrachten J.
Wat leren kinderen hiervan? Luisteren naar elkaar, het verhaal van een ander samenvatten, overleggen, mening vormen, uiten van ideeën, problemen oplossen, respectvol zijn naar elkaar, je mening durven geven, samenwerken, ideeën uitvoeren etc.

ZL: Herhaalde herhaalde oproep: Oud papier coördinator gevraagd. Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd op deze oproep. Dat is eigenlijk best jammer.
Door het ophalen van oud papier wordt veel geld ingezameld waarmee we extra leuke dingen kunnen doen voor onze kinderen.
Dus wie wil dit voor de kinderen gaan regelen?


ZL/ZLV: Schuthoek app:
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig. s.vanengeland@stichtingbaasis.nl

Olympische Winterspelen

maandag 12 februari 2018
Olympische spelen geopend op de Schuthoek
Vrijdagochtend 9 februari zijn de Olympische spelen symbolisch geopend op OBS de Schuthoek. Na een optocht door de wijk met het Olympische vuur, de Olympische ringen en een variatie aan vlaggen kwamen de leerlingen aan op het schoolplein.
Onder belangstelling van vele ouders en andere belangstellenden werd de vlag gehesen, de eed afgelegd en het vuur aangestoken.
De komende weken zullen de kinderen de Olympische spelen volgen en in de klassen zal er ook de nodige aandacht aan besteed worden.