emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief 17 januari 2019

vrijdag 18 januari 2019
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 16e  en laatste denkgewoonte.  ‘Ik wil blijven leren’.

Tips
 • Laat je kind iets doen wat hij/zij nog nooit heeft gedaan. Praat hoe dit aangepakt kan worden.
 • Laat zien dat je als volwassene ook nooit uitgeleerd bent. Vertel wat je zelf  nog leert.
 • Ga met je kind naar de bibliotheek om boeken uit te kiezen waar je van kunt leren.
 • Bedenk samen met je kind vragen. Laat de vragen beginnen met hoe, waar, wat, wanneer en wie.
 • Knutsel of teken samen met je kind. Zoek van tevoren uit hoe jullie het gaan maken. Gebruik informatie van internet of ga naar de bibliotheek voor boeken.
 • Bezoek met je kind een museum. Stel vragen over wat je in het museum ziet. Begin de vragen met hoe, waar, wat, wanneer en wie. Stimuleer je kind om ook vragen te stellen.
 • Kijk samen naar het Jeugdjournaal. Bespreek het nieuws. Welke onderwerpen vindt je kind interessant. Waar kan hij/zij nog meer over leren?
 • Maak uitstapjes. Kies iets uit en kijk op internet wat er te doen en te leren valt. Haal ook boeken uit de bibliotheek over dit uitstapje.
 • Leer je kind op vakantie in het buitenland woorden uit de de taal van het land. Verdiep je samen met je kind in de cultuur van het land. Bezoek musea of andere bezienswaardigheden, maar wandel ook door straatjes en bezoek winkeltjes.
 
 
ZL/ZLV:
Deze week hebben de kinderen weer 3 stuks groente/fruit gehad op school. Peer, wortels en meloen. Nieuwsgierig wat de kinderen iedere week krijgen? Op de site:
www.euschoolfruit.nlkunt u hier wekelijks bekijken wat de kinderen eten op school. Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van de leverancier. U krijgt dan wekelijks een mailtje over het schoolfruit. We zijn op school gekoppeld aan de leverancier Vitamine & Zo.
  
 
Schuthoek goes Italië
Gisteren hebben de kinderen van de blaasklas bezoek gehad van RTV Drenthe. Via deze link kunt u de uitzending bekijken.

 
 
Margedagen.
Een oplettende ouder attendeerde ons erop, dat de tijden van de margedagen niet juist op de Schuthoek app stonden. Deze zijn inmiddels aangepast. Het gaat alleen om de tijden. De margedagen/ vrije dagen blijven hetzelfde.
Op de Schuthoek app kunt u onder het kopje SCHOOL: VAKANTIES &MARGEDAGEN het hele overzicht zien.
Denkt u aan de eerstkomende margedag vrijdag 15 februari? Alle kinderen zijn dan vrij.
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoekapp nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragenhebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delenvan de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 31 januari
 
 

Nieuwsbrief 19 december

woensdag 19 december 2018
 
2018 zit er bijna weer op. We kunnen terug kijken op een mooi jaar. We willen u via deze weg hele fijne feestdagen wensen en alles goeds voor 2019! Dat het maar een prachtig jaar mag worden!
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 15e denkgewoonte.  ‘Samen kunnen we meer dan alleen’

Tips:
 • Stimuleer je kind om iets samen met andere kinderen te doen, zoals een hut bouwen of een gezelschapsspel spelen.
 • Onderneem iets samen met je kind. Kook bijvoorbeeld samen iets lekkers, werk samen in de tuin of ruim samen een kast op. Benadruk dat dit samen beter gaat dan alleen.
 • Praat met elkaar over de stelling: ‘Twee weten meer dan één’. Bedenk samen voorbeelden hiervan.
 • Laat je kind een ander helpen bij wat die ander niet zo goed kan.
 • Lees samen het boek ‘Samen kunnen we alles’ geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Een ander leuk boek over samenwerken is ‘Taart voor iedereen’,geschreven door David Martin.
 
ZL/ZLV: Margedagen 10 t/m 15 april.
Van woensdag 10 t/m 15 april zijn alle kinderen vrij. Dit geldt voor de locatie in Zuidlaren maar ook in Zuidlaarderveen. Dit ivm de reis naar Italië van de blaasklas.
(margedagen/vrije dagen zijn te vinden op de Schuthoek app onder: School – vakanties&margedagen.)
 
Schuthoek goes Italië.
Wat gaat het goed.Inmiddels staat de teller op: 120 euro!! We blijven doorgaan met sparen. Spaart u uw lege flessen ook voor ons in de kerstvakantie?
                                                                   
Nieuws van de Bieb
 
Nationale Voorleesdagen 2019
Op woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2019. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.
 
Voorleestips
Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.
·        Een boek kiezen
·        Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
·        Voorleesrituelen
·        Voorlezen met stemmetjes
·        Te moeilijk of niet?
·        Voorspel samen het verhaal
·        Moeilijke woorden
·        Laat uw kind vertellen

 
De Nationale Voorleesdagen staan natuurlijk in het teken van voorlezen en dan met name voorlezen aan jonge kinderen. Maar vergeet ook de oudere kinderen niet.Kinderen van 10, 11, 12 jaar kunnen nog heerlijk genieten van een goed verhaal.Las een voorleeskwartiertje in na het eten, kies een voorleesboek wat past bij de leeftijd, maar ook bij jou als ouder!
 
 
 
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 25 januari
 
 

Nieuwsbrief 6 december 2018

vrijdag 7 december 2018
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 14e denkgewoonte.  ‘Ikmaak een grapje’.

 

 
 
Tips
 • Vertel zelf grappige situaties aan je kind. Vertel het ook als je om jezelf moet lachen.
 •   Geniet samen met je kind van grappige situaties. Leer je kind dat je ook om jezelf kunt lachen.
 •   Vertel elkaar grapjes.
 •   Leg aan je kind het verschil uit tussen ‘uitlachen’ en lachen om situaties en jezelf.
 •   Leer je kind om eerst na te denken of de situatie of het grapje voor iedereen leuk en grappig is.
 •   Luister naar elkaars belevenissen. Bespreek samen de humor in deze belevenissen. Lacher samen om.
 •   Zoek samen naar het grappige, het onverwachte in het leven. Lach hier samen om als het kan.
 •   Kijk samen met je kind naar tv of lees samen in tijdschriften of boeken. Zeg het als je iets grappigs vindt.
ZL/ZLV: Sinterklaas
Afgelopen woensdag hebben we op beide locaties bezoek gehad van Sinterklaas. In Zuidlaarderveen was het lang wachten op Sinterklaas. Wat bleek,
Sinterklaas was dinsdagnacht erg moe geworden van het bezorgen van de schoencadeautjes, waardoor hij in slaap was gevallen in een garage in Zuidlaarderveen! Samen met de pieten hebben de kinderen Sinterklaas wakker gemaakt en mee naar school genomen. Op school hebben de kinderen opgetreden voor Sinterklaas.
In Zuidlaren kwam Sinterklaas met zijn drie pieten aan met paard en wagen. Samen met de kinderen van groep 1 t/m 8 en de peuters werd er in de middenruimte opgetreden. Daarna brachten Sinterklaas en pieten een bezoek aan de groepen.
We willen alle ouders bedanken voor hun hulp, fantastisch!!
 

ZL: Oud papier
We zijn op zoek naar ouders die tijdens het oud papier lopen, de route willen voorlezen aan de chauffeur. Helaas kunnen ze ons niet garanderen dat iedere maand dezelfde chauffeur aanwezig is. Hierdoor kost het veel tijd voor de chauffeur en lopers om het papier op te halen.  Wie zou op één van de onderstaande data mee willen rijden op de wagen:   (graag aangeven bij Sandra.  s.vanderveur@stichtingbaasis.nl)
17 december, 21 januari, 25februari, 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni
 
ZL/ZLV: Niet beschikbaar zijn van een vervanger.
Beste ouders/verzorgers,
 
De afgelopen weken is het voorgekomen dat er geen vervanger beschikbaar was bij ziekte van een van onze leerkrachten.
Tot nu toe hebben de scholen dit bijna altijd weten op te vangen, onder andere door groepen samen te voegen of te verdelen over de rest van de klassen, of door de directeur, coördinator, of de IB -er les te laten geven. De griepgolf is echter nog niet voorbij.
We kunnen niet maar doorgaan met het leggen van deze noodverbanden. De kwaliteit van onderwijs komt daarmee onder druk te staan.Stichting Baasis geeft daarom als richtlijn dat, wanneer er geen vervanger beschikbaar is, we een groep naar huis gaan sturen. We doen dit met pijn in ons hart en hopen op uw begrip.
 
Met vriendelijke groet,
Susanne de Wit
Directeur bestuurder Stichting Baasis
 
ZL/ZLV:Gezonde school. (Reminder)
In opdracht van de provincie Drenthe voeren onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningenonderzoek uit naar de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' aanpak (JOGG). Hiervoor wordt onder andere de leefstijl van kinderen in kaart gebracht.
Dit wordt gedaan met een vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit 25 vragen die gaan over het eten van groente, drinken van water en beweeggedrag. De resultaten worden uitsluitend gebruikt voor gezondheidsbevorderende doeleinden en worden vertrouwelijk behandeld. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig, waarbij wij uw deelname zeer op prijs stellen!
Via onderstaande link kunt u de vragenlijst invullen.

https://survey.enalyzer.com/?pid=qd4tifug
 
 
ZL: Kerstdiner op school.
Donderdag 20 december vieren we samen met de kinderen kerst op school.
De kinderen worden om 17:30 uur op school verwacht. We eten samen met de kinderen op school. Vanaf18:15 uur zijn alle ouders van harte uitgenodigd om op het plein iets te komen drinken. Om 18:30 uur is de kerstviering afgelopen en kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
 
 
 
ZL: Kerstcircuit.
Donderdagochtend 20d ecember gaan we na de pauze met de kinderen een kerstcircuit doen. Een van de onderdelen is een kerststukje maken. Wilt u uw kind donderdagochtend een bakje met oase voorzien van naam, versiering, groen en een kaars meegeven?
 
Schuthoek goes Italië.
Twee weken geleden zijn we gestart met de lege flessenactie. Op dit moment heeft de actie al 80euro opgebracht. Geweldig!! Maar we zijn er nog niet. Ons doel is om het bedrag van 250 euro op te halen. Daarom blijven we door sparen en gaan we door na de kerstvakantie. Sparen jullie ook mee in de vakantie?  
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 20 december ’18
 
 

Nieuwsbrief 22 november

vrijdag 23 november 2018
ZL/ZLV:Breinfeit
Deze week aandacht voor de 13e denkgewoonte. ‘Ik ga iets uitproberen’.
 
Tips
 • Geef een compliment als uw kind iets nieuws uitprobeert wat hij/zij moeilijk vindt. Moedig dit ook aan. Benadruk dat fouten maken bij leren hoort.
 • Stimuleer om op een verantwoorde manier ‘iets nieuws’ uit te proberen.
 • Bespreek hoe het is om iets nieuws uit te proberen. Maak bijvoorbeeld samen een bouwwerk aan de hand van een bouwtekening en praat met elkaar over hoe het gaat. Bespreek ook wat jullie een volgende keer anders kunnen doen.
 • Lees met jonge kinderen samen het boek ‘Haas wil worteltjestaart’, geschreven doorAnnemarie Bon en Gertie Jaquet.
 • Kook samen een nieuw recept en eet het gerecht met elkaar op. Bespreek hoe het is om iets nieuws te koken en te proeven.
 • Plan samen een uitstapje dat ‘leuk spannend’ is. Bespreek hoe het was om dit uit te proberen.
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
In opdracht van de provincie Drenthe voeren onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen onderzoek uit naar de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' aanpak (JOGG).Hiervoor wordt onder andere de leefstijl van kinderen in kaart gebracht.
Dit wordt gedaan met een vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit 25 vragen die gaan over het eten van groente, drinken van water en beweeggedrag. De resultaten worden uitsluitend gebruikt voor gezondheidsbevorderende doeleinden en worden vertrouwelijk behandeld. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig, waarbij wij uw deelname zeer op prijs stellen!
Via onderstaande link kunt u de vragenlijst invullen.
https://survey.enalyzer.com/?pid=qd4tifug
 
 
 
ZL/ZLV: Jumbo Sparen voor je school.
De stand van vandaag is 6040!! (tot 27 november kunnen de punten worden ingevoerd) We willen iedereen bedanken voor het sparen! Speciale dank aan Jannie en Marcelladie voor ons heeeel veel punten hebben ingevoerd.
 
Babynieuws uit Zuidlaren.
En weer babynieuws, dit keer uit Zuidlaren. Janine en Tesse hebben een zusje gekregen. Noore is vrijdag 9 november geboren. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zusje.
 
ZL: Sinterklaas woensdag 5december

Op woensdag 5 december verwachten we Sinterklaas en zijn pieten weer.
Het is natuurlijk weer de vraag hoe hij aan komt deze keer.
 
We verzamelen ons om half 9 met z’n allen op het plein.
Dit vinden Sinterklaas en zijn pieten vast weer heel fijn.
 
Na zijn aankomst bent u van harte welkom om mee te gaan naar binnen.
En zal het optreden van de kinderen voor de Sint en zijn pieten beginnen.
 
Dit duurt tot ongeveer 9:15 uur en dan gaan de kinderen naar hun eigen lokaal.
De kinderen krijgen een bezoek van de Sint en groep 5 t/m 8 gaan met surprises aan de haal.
 
De kinderen hoeven deze ochtend geen eten en drinken mee in een tas.
Dit wordt allemaal geregeld in de klas.
 
We hopen dat het een hele gezellige dag gaat worden dit jaar.
Hopelijk zien we u op woensdag 5 december daar!
 
Pepernoten bakken.
Donderdag 29 november gaan de kinderen op school pepernoten bakken. De kinderen van groep 5/6 doen dit bij Mozaïek. Groep 5/6 moet deze dag op de fiets naar school. De andere groepen gaan pepernoten maken op school. We starten om half 11. Als er ouders zijn die kunnen helpen of de pepernoten thuis willen bakken, dan kunt u dit doorgeven aan de leerkracht.
 
Denkt u aan de margedagwoensdag 28 november. Alle leerlingen zijn dan vrij!
 
ZL/ZLV:Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 6 december ’18
 
 

Nieuws 8 november

vrijdag 9 november 2018
ZL/ZLV:

Breinfeit: Deze week aandacht voor de 12e denkgewoonte.

Ik ben verbaasd en blij.  
 
 
Tips :
 •  Wees samen verbaasd en blij over wat je allemaal kunt, leert en ziet.
 • Stimuleer het genieten van dingen. Benoem zelf ook wanneer jij zelf geniet en waarvan je geniet.
 • Ga samen de natuur in en geniet van een mooie vogel, vlinder of regenboog.
 • Stimuleer het oplossen van problemen, puzzels en denkspelletjes. Leer je kind om te genieten van uitdagingen. Laat je kind met anderen overleggen bij het oplossen.
 • Laat zien dat je kunt genieten van leren. Benadruk dat je een leven lang leert.
 • Maak foto’s of filmpjes van mooie momenten en geniet van die momenten door de foto’s of films samen terug te kijken.
 • Verzamel samen spulletjes waar je verbaasd en blij van wordt.
 • Praat voor het slapen gaan waar jullie vandaag blij van zijn geworden. Vraag het je kind en vertel ook zelf waar jij blij van werd.
 • Laat zelf zien dat je nieuwsgierig bent naar mensen en de wereld. Geniet samen met je kind van kleine dingen om je heen.
 
ZL/ZLV:Gezonde school.


Gisteren gingen de kinderen ontbijten op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt. We willen alle ouders bedanken voor hun hulp deze ochtend. De kinderen hebben allemaal een boekje mee naar huis gekregen met informatie over gezond ontbijten en tips voor gezonde traktaties. 


NIEUWSBRIEF
 
Schoolfruit. Vanaf volgende week (tot april) krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag groente/fruit op school. Ze hoeven op deze dagen geen eten mee naar school te nemen. 


ZL/ZLV: Jumbo Sparen voor je school.
De stand van vandaag is 4043!! Geweldig, bedankt allemaal voor het sparen! De spaaractie loopt nog t/m 20 november. 
 
Babynieuws uit Zuidlaarderveen

Hoera!!! Ferdinand en Willemijn hebben een zusje gekregen: Baukelien! Baukelien is op 30 oktober geboren. Van harte gefeliciteerd. 
 
  
Schuthoek goes Italië
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen gaan de kinderen van groep 7/8 in april naar Italië. Informatie rondom de Italië reis van de blaasklas is te volgen op een aparte facebookpagina:  Schuthoek goes Italië. Word allemaal lid om niks te missen van alle leuke filmpjes die we regelmatig zullen plaatsen. 
 
 
ZL: Sinterklaas
Dinsdag 20 november gaan de kinderen hun schoen zetten. De kleuters kunnen hun gymschoen zetten. De kinderen van groep 3 t/m 8 gymnastieken dinsdag en kunnen dus ook hun gymschoen gebruiken. 
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.

Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 22 november ’