We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief 20 november

vrijdag 20 november 2020
Dag allemaal, Hierbij de nieuwsbrief van vrijdag 20 november. Uiteraard nieuws over het aanstaande Sinterklaasfeest. Daarnaast informatie uit allerlei ‘hoeken’ van de schoolorganisatie. Leest u ook de Oostermoer? We raden u dat zeker aan! Regelmatig halen we de krant met mooie verslagen over activiteiten van onze school. In de laatste weken stonden we erin met een foto van het gebouwde kasteel (Kinderboekenweek), de Blazersklas en het bezoek van onze kleuters aan Mozaïek om Sint Maarten-liedjes te zingen voor de bewoners.

Sinterklaasfeest 4 december 2020.
Hier een bericht van Sinterklaas
het gaat nog goed met deze oude baas.
Maar ook Sint kan niet aan het coronaverhaal ontsnappen
dat zult u als ouders vast wel snappen.
Er komt dit jaar bij de school geen intocht
maar u moet weten dat we met de juffen wel naar een alternatief hebben gezocht.
U brengt uw kind 4 december gewoon net als anders naar school of naar de gymzaal
ook al lijkt dat misschien wel een beetje kaal.
Maar in de loop van de ochtend zal ik met mijn Pieten komen
en maken we er een feest van om nog lang van te dromen.
Eten en drinken voor in de ochtendpauze verzorgen wij
want van iets lekkers worden alle kinderen blij.
Ook de schooltijden blijven deze dag zoals ze altijd zijn
dat is voor een ieder wel zo fijn.
Gymnastiek gaat gewoon door voor groep 3 t/m 8
het is meester Harry die in de gymzaal op jullie wacht.
Heeft u nog vragen over deze dag
alle meesters en juffen beantwoorden die met een lach.
In aangepaste vorm gaan wij er een groot feest van maken
want Sint en zijn Pieten gaan nooit met deze traditie staken.
Groeten van Sinterklaas.

Pietengym.
Op dinsdag 24 november wordt er op de locatie in Zuidlaren Pietengym georganiseerd voor de kinderen van groep 1, 2 en 3.
De kinderen mogen hun gymkleren aan, maar pietenpakjes mag natuurlijk ook! Aan het eind van de gymles wacht er een heus Pietendiploma op hen.

Nieuws vanuit de werkgroep Gezonde School:
Zoals u allen al wel gehoord zult hebben is het Schoolfruit alweer bijna twee weken “aan de gang”. De tweede week begon op woensdag met een Kaki! Een lekkere zoete vrucht die er goed in ging bij de leerlingen van groep 1/2.
In de herfstmaanden is kaki fruit of persimmon volop verkrijgbaar in Nederland.
De oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een enigszins stevige schil komt oorspronkelijk uit China. Daar wordt het fruit geprezen voor haar gezondheidsvoordelen en helende krachten. Kakifruit zou helpen tegen hoofdpijn, rugpijn, voetklachten en het helpt de weerstand te verhogen. Ook zit het vol met vitamines A, B6,C en E. En …… ja,ja, als je er aan de bovenkant een stukje afhaalt verschijnt er een heuse bloem! Dat wist juf Anniek dan weer!


Sint Maarten 2020.
Zoals bekend, worden de feestjes dit jaar anders georganiseerd dan andere jaren. Zo ook het lampionnenfeest. De kinderen hadden allemaal mooie lichtjes gemaakt en wilden dat natuurlijk toch graag laten zien aan de ouders. Op de locatie in Zuidlaren hadden de kinderen en het schoolteam een lampionshow georganiseerd waarbij de ouders aan het begin van de avond een rondje om de school liepen en via de ramen naar binnen konden kijken om de lampionnen te zien. Een grote opkomst, een goede organisatie en een mooi verlichte school hebben de show tot een groot succes gemaakt. De kleuters van groep 1/2 zijn op bezoek geweest bij Mozaïek. Ze hebben vanaf het terras de bewoners verwend met het zingen van Sint Maarten liedjes. Het optreden werd zeer gewaardeerd door de bewoners. De kinderen van de locatie in Zuidlaarderveen hebben ’s middags op het schoolplein een aantal liedjes gezongen voor de ouders die op het plein stonden te luisteren. Ook dat was een geslaagde uitvoering.

De kinderen van groep 7 van de Schuthoek Zuidlaarderveen gaan naar Duinrell!
Jaarlijks doen veel kinderen mee aan de landelijke Kinderpostzegelactie. Nu is gebleken dat de kinderen van groep 7 van de school in Zuidlaarderveen zoveel postzegels hebben verkocht, dat ze in aanmerking zijn gekomen voor een prijs!
Volgend jaar april gaat de groep een dagje naar Duinrell in Wassenaar. Groep 7: Gefeliciteerd!!

Algemeen.
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.

Agenda komende periode.
9 nov – 16 april : EU Schoolfruit
25 november : margedag. De kinderen van beide locaties zijn die dag vrij.
4 december : Sinterklaasfeest
17 december : Kerstviering
19 dec. ‘20 – 3 jan. ’21 : Kerstvakantie

Bijlagen. Deze keer geen bijlagen

Nieuwsbrief 6 november

vrijdag 6 november 2020
Dag allemaal,
Het is alweer november. De herfst is in volle gang: op het plein verzamelen de kinderen grote hopen gevallen blad om er lekker in te spelen of om het te helpen opruimen. De feestdagen komen ook langzaam maar zeker dichterbij. In deze nieuwsbrief meer informatie daarover. We wijzen u er nogmaals op dat vanwege Corona de kinderfeesten er dit schooljaar anders uitzien dan in voorgaande jaren.
Afgelopen woensdag hebben de kinderen een ontbijt gehad op school. Hierover eveneens meer informatie van de werkgroep ‘Gezonde School’ in deze nieuwsbrief. We wijzen u ook graag op de laatste pagina’s van deze nieuwsbrief. Een aantal kinderen van onze school in Zuidlaarderveen doet verslag van activiteiten die ze hebben uitgevoerd.

We wensen u veel leesplezier!

Feestelijke activiteiten: Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen van Corona. Dit maakt dat de vieringen anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd.
Voor wat betreft Sint Maarten hebben we afgesproken dat we wel lampionnen op school gaan maken. Het is vervolgens aan de ouders om te beslissen of uw kinderen langs de deuren gaan lopen. Ook als u besluit om dat niet te doen, is een lampion altijd een mooi lichtje tijdens de donkere dagen. Om u als ouders toch in de gelegenheid te stellen om de lampionnen te zien, wordt er op dinsdag 10 november een ‘kijkronde’ georganiseerd waarbij u als ouder van buiten een kijkje door de ramen kunt nemen.
Hoe ziet de organisatie eruit voor de locatie in Zuidlaren?
- 18.00 – 18.30 uur: de gezinnen van wie de achternaam begint met A t/m M kunnen een rondje om de school lopen.
- 18.30 – 19.00 uur: de gezinnen van wie de achternaam begint met N t/m Z kunnen een rondje om de school lopen.
- de route start bij het lokaal van groep 7/8, vervolgens langs groep 4/5/6, dan langs het lokaal van OKI, daarna langs het lokaal van groep 3 en tenslotte langs de klas van groep 1/2.

We zorgen ervoor dat het hek bij het blauwe schuurtje open staat zodat u via het plein het schoolterrein weer kunt verlaten. We zullen ervoor zorgen dat de route goed bewandelbaar is. We doen een klemmend beroep op u allen om met niet meer dan twee personen bij elkaar te lopen en voldoende afstand van elkaar te houden!

Voor de locatie in Zuidlaarderveen is een ander programma bedacht. De kinderen komen daar op 11 november om 12.15 uur met hun lampion naar het schoolplein om daar voor de ouders liedjes te zingen. De ouders zijn dus van harte uitgenodigd om daarbij (met de Corona regels in acht nemend) aanwezig te zijn.

Niet vergeten: alle kinderen moeten maandag een lampionstokje, voorzien van hun naam, mee naar school nemen!

              We wensen iedereen veel kijk- en of luisterplezier!!
Over het Sinterklaasfeest, dat wordt gevierd op vrijdag 4 december, zullen we u in de volgende nieuwsbrief informeren. Hetzelfde geldt voor het Kerstfeest. Ook daarover zullen we u als ouders op een later moment informeren.

Nieuws vanuit de werkgroep ‘Gezonde School’: Kiwi-ballenactie.
Wij van de Schuthoek doen mee aan de KIWI-ballenactie van “Fruit een lekkere buit”. Dit is een vakoverschrijdend scholenproject samengesteld voor en door leerkrachten, vol fijne “fruitdagingen” en interactieve lesmomenten voor kinderen van 6 – 12 jaar.

Voor de ballenactie moesten we een poster downloaden en deze moet voorzien worden van maar liefst 300 KIWI-stickers. (u weet wel, die stickers op een echte gezonde KIWI) Lukt ons dat, dan verdienen wij als school 20 ballen!
Ennnn …… we missen er nog 28! Heel goed gedaan in drie weken tijd. Een echte top-prestatie! Maar we gaan natuurlijk tot het gaatje, dus nog even doorzetten met KIWI’s eten en stickers verzamelen.
Heeeel goed bezig allemaal. Wilt u als ouder de site bezoeken? Dat kan op www.fruiteenlekkerebuit.nl

Verslag Nationaal Schoolontbijt woensdag 4 november 2020.
Op woensdag 4 november was het zover: ontbijten met alle kinderen op school! Sommige kinderen waren nog in de pyjama!
In de klassen en in de middenruimte van de school waren de tafels al keurig gedekt. We hadden ervoor gekozen om de kinderen van de verschillende groepen door elkaar te ‘husselen’. Op die manier konden de oudere leerlingen de jongere leerlingen helpen. Uiteraard is er in de groepen ook aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Naast al het lekkers was er ook lesmateriaal aangeleverd waar de leerkrachten gebruik van konden maken: animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter, de 5 vuistregels (waarom is gezond ontbijten belangrijk?) en de Schijf van 5. Naast het feit dat we iedereen graag wijzen op het belang van een gezond ontbijt, was het ook een heel gezellig om met z’n allen op school te ontbijten!

EU Schoolfruit
Van 9 november tot en met 16 april krijgen de leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag op school gratis een portie groente en/of fruit.
Het EU-schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. En het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kind(-eren) ontvangt (-en)? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief. Ook staat deze site vol met leuke gezonde weetjes.
Tot slot …… smullen maar!!
(Uiteraard zullen we de geldende maatregelen rondom corona in acht nemen)

Oud papier.
Op 16 november aanstaande wordt er voor de tweede keer oud papier opgehaald. De hulpouders worden om 18.00 uur op school verwacht. Twee ouders komen met de fiets naar school en rijden voor de twee papierwagens aan. Alvast bedankt voor jullie hulp en medewerking!


Algemeen. Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.

Agenda komende periode.
10 november : viering Sint Maarten + kijkronde voor ouders locatie Zuidlaren 11 november : viering Sint Maarten voor ouders locatie Zuidlaarderveen vanaf 12.15 uur
16 november : oud papier actie
9 nov – 16 april : EU Schoolfruit
25 november : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
4 december : Sinterklaasfeest
17 december : Kerstviering
19 dec. ‘20 – 3 jan. ’21 : Kerstvakantie

Bijlagen.
Deze keer geen bijlagen, maar mooie bijdragen van de kinderen van onze locatie in Zuidlaarderveen. Ze vertellen over allerlei activiteiten die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden in en om de school.
Vier november op woensdagochtend en het was kwart over acht. Het schoolontbijt !
Iedereen was er!! Het duurde tot half tien. Het eten was heel lekker. Er waren drie soorten brood en heel veel soorten beleg. We hadden een lopend buffet. Het is super en lekker. We hadden brood en kaas en hagelslag en ei en jam en appelstroop en boter.
Het was rustig in de klas. Dat vond de juf super
En we kregen een dikke duim omhoog. Het was heeeeeeel leuk en lekkerrrrr ontbijt. Ik hoop dat we het volgend jaar weer kunnen doen.


Ties, Milan, Melina, Ferdinand en Pien.

We hebben ook nog een tekst geschreven over spelletjes op het plein.
We vinden het heel leuk om op het plein te spelen. Hier wat spelletjes die wij spelen.
De tikker moet de kinderen tikken en als je op de steen staat, dan kan de tikker je niet tikken. Maar als er iemand anders op gaat staan dan moet jij ervan af en dan kan jij weer getikt worden.
We spelen ook vaak 10 tellen in de rimboe.
De zoeker telt tot 10 en dan tikt de rest van de kinderen de zoeker op de rug. En dan roep je je naam en dan ren je weg! En dan verstop je je. En de zoeker zoekt je dan.
We voetballen ook vaak in de pauze. We hebben dan twee teams en twee goals. De goals zijn dan de muur en het hek. We spelen dan tegen de rest. Tycho en Maarten willen meestal met z’n tweeën en dat vindt de rest ook altijd goed.
We vegen ook bladeren. We vegen het hele plein. En de kleuters springen in de bladerenberg. En dat is heel grappig!
We doen ook wel eens museumtikkertje. Dan moet je heel stil staan.
We vinden het heel leuk op het plein.

Annelot, Maarten, Willemijn, Isabel en Don Lloyd

En nog een tekst over het uithollen van pompoenen.

We moesten pompoenen gaan uithollen. Maar daarna moesten we, als we klaar waren, er met onze handen in ( Bleeh). We gingen uithollen en daarna vormpjes erin maken. En dat was superleuk. En we kwamen de volgende dag op school en ze waren kapot. Ze waren grijs en er zaten vliegjes in.
Tycho, Louise, Maarten en Isabel

En nog een tekst van Kevin

Op 20 oktober ging ik en de hele klas ons werk afmaken. En daarna mochten we een pompoen uitkiezen. Natuurlijk pakte ik de grootste pompoen. Maar dat was een domme keuze, omdat ik hem moest uithollen met een schepje. Maar dat lukte niet......dus we moesten het met de hand doen. Bah.....!! Dat was vies!! Ik deed mijn hand eruit. Ik had nog zoiets vies aangeraakt. Het leek zoals oranje wormen met bevroren kevers! Maar... ik moest het doen. Ik propte mijn hele hand erin en aaaahhh!!!Nieuwsbrief vrijdag 23 oktober

vrijdag 23 oktober 2020
Dag allemaal,
Hopelijk heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad. We zijn weer met frisse moed begonnen en afgelopen dinsdag waren de kinderen alweer een dagje vrij. We hadden deze dag als zodanig gepland omdat we (toen we onze jaaragenda samenstelden) er op hoopten dat de Zuidlaardermarkt in sterk afgeslankte vorm toch door zou kunnen gaan. In het verlengde daarvan hadden we dus een margedag ingepland. Helaas kwam het er niet van en konden we niet genieten van de feestelijkheden die horen bij de Zuidlaardermarkt. Het schoolteam heeft deze dag gebruikt als overleg- en studiedag.
 
Dit jaar even geen Zuidlaardermarktpret…..
In deze nieuwsbrief meer informatie over Corona, de komende feestdagen en – activiteiten, een bijdrage vanuit de werkgroep ‘Gezonde School’ en de eerste ronde van de oud papier actie.
          
Corona.
Zoals we allemaal merken, komt Corona steeds dichterbij en is het eind nog niet in zicht. In maart van dit jaar kwam het noorden er nog redelijk bij langs, maar nu zit ook dit deel van het land er midden in. Voor zowel ouders, kinderen als medewerkers is dit een spannende tijd! Kortgeleden moesten twee scholen van stichting Baasis tijdelijk hun deuren sluiten in verband met enkele besmettingen. Men moest toen overgaan op onderwijs op afstand. Natuurlijk spreken we de hoop uit dat we als school niet geconfronteerd worden met zo’n situatie, maar het team heeft zich wel voorbereid op een situatie wanneer het toch nodig mocht zijn.
Uiteraard doet iedereen zijn/haar best om zich te houden aan de regels zoals deze door de overheid en ons als schoolorganisatie zijn vastgesteld. In dit verband wijzen we u als ouders nogmaals op het belang van het niet betreden van het schoolplein tijdens het brengen en halen van uw kinderen.
Ook voor onze school geldt: alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Feestelijke activiteiten: Sint Maarten.
In de komende maanden vinden er weer de jaarlijkse activiteiten plaats zoals Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen vanwege Corona. Dit maakt dat de vieringen wellicht anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd.
Voor wat betreft Sint Maarten hebben we afgesproken dat we wel lampionnen op school gaan maken. Het is immers een leuke creatieve activiteit! Het is vervolgens aan de ouders om te beslissen of uw kinderen langs de deuren gaan lopen. Ook als u besluit om dat niet te doen, is een lampion altijd een mooi lichtje tijdens de donkere dagen.
Om u als ouders toch in de gelegenheid te stellen om de lampionnen te zien, wordt er een ‘kijkronde’ georganiseerd waarbij u als ouder van buiten een kijkje door de ramen kunt nemen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
Over het Sinterklaasfeest en de Kerst zijn we nog in overleg met elkaar over een ‘Coronaproof’ programma.


Vanuit de werkgroep “De Gezonde School”
Nationaal Schoolontbijt woensdag 4 november 2020.
Op woensdag 4 november is het zover: de week van het gezonde ontbijtfeest. Dan gaan we met de hele Schuthoek een gezond ontbijt nuttigen, want wij willen iedereen graag de waarde van een gezond ontbijt meegeven!
Ieder jaar opnieuw wordt er een ontbijtpakket samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. De keuze varieert, maar de gezonde keuze voor ieder kind blijft natuurlijk. Verder wordt dit alles ondersteund met animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter, de 5 vuistregels (waarom is gezond ontbijten belangrijk?) en de Schijf van 5.
Kortom: “Een feestje voor iedereen”!
Uiteraard zullen we hierbij de geldende maatregelen m.b.t. corona in acht nemen.


EU Schoolfruit.
Hoera, ook dit jaar zijn we weer ingeloot voor het EU-schoolfruit programma.
Van 9 november tot en met 16 april krijgen de leerlingen drie porties groente en/of fruit per leerling per week, van woensdag t/m vrijdag.
De groente- en fruitlevering is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Op dit moment is dat voor de leerlingen:
- 4-8 jaar: 100-150 gram groente plus 1,5 stuks fruit
- 8-12 jaar: 150-200 gram groente plus 2 stuks fruit
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken ze kennis met veel verschillende smaken en structuren. Wist u dat kinderen soms pas gewend zijn aan een onbekende smaak na tien of vijftien keer proberen? Smaak is dus iets wat je kunt ontwikkelen. In de klas doen ze vaak lekker mee, Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten!
Uiteraard zullen we ook hier de geldende maatregelen rondom corona in acht nemen.             
 
Oud papier.
Afgelopen maandag is er voor de eerste keer sinds lange tijd weer oud papier opgehaald. De actie levert geld op dat ten goede komt aan de school. Een aantal mensen heeft haar best gedaan om de actie weer op poten te zetten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ouders nodig die bereid zijn om te helpen bij de uitvoering. Een compliment aan ieder die een bijdrage heeft geleverd, is bij deze wel op zijn plaats!
 
Algemeen.
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.


Agenda komende periode.
4 november                       : Nationaal Schoolontbijt
11 november                    : Sint Maarten
9 nov – 16 april                 : EU Schoolfruit
25 november                    : margedag. De kinderen zijn die dag vrij. 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief vrijdag 9 oktober 2020

vrijdag 9 oktober 2020
Dag allemaal,
Daar zijn we weer! In deze nieuwsbrief weer allerlei informatie die we graag met u delen. Veel leesplezier en natuurlijk een hele fijne herfstvakantie!! 

                                    
Corona.
Al lange tijd hebben we te maken met (toenemende) maatregelen in verband met Corona. We hebben afspraken met betrekking tot het brengen en halen en het bezoeken van de school, over het afstand houden en over hygiënische maatregelen. Ook heeft u vorige week een brief ontvangen over de ventilatie van scholen. Helaas moeten we constateren dat het virus steeds meer, dichterbij aanwezig is en zeker nog niet verslagen. We vinden het erg prettig om te merken dat iedereen bereid is zich aan de regels te houden. Dank u wel daarvoor!
In dit verband willen we u als ouders vragen om de traktaties van de jarige kinderen te laten voldoen aan de wensen zoals we dat hebben afgesproken: voorverpakt en gezond.

Digitaal onderwijs.
We hopen het uiteraard niet, maar als we voor langere tijd onvoldoende inval kunnen vinden of wanneer de school tijdelijk gesloten moet worden vanwege Corona, willen we natuurlijk wel dat de lessen digitaal voortgezet kunnen worden.
Alle kinderen hebben een zgn. MOO adres ontvangen. U heeft hiervoor in maart 2020 (toen Corona voor de eerste keer uitbrak en er een ‘lock down’ werd uitgesproken) gegevens van de school ontvangen. We willen u vragen te controleren of het account van uw kind(eren) nog steeds werkt. Als dat niet het geval is, neem dan even contact op met de leerkracht.


Kinderboekenweek 30 september – 11 oktober  EN TOEN?
En toen……..was er kunst.
Op onze scholen is veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek, maar dit jaar was deze week gekoppeld aan een kunstproject. Onze school heeft subsidie van de gemeente Tynaarlo gekregen voor cultuureducatie voor de leerlingen. Daarom zijn van 1 t/m 9 oktober
4 verschillende kunstenaars (Anette Ebert, Kitty Boon, Gea Koopman en Janneke Gelling) op beide locaties geweest (Zuidlaren en Zuidlaarderveen) om met de kinderen te werken over het thema van de Kinderboekenweek. In veel groepen is er gewerkt over ridders, kastelen, de Middeleeuwen maar ook de Grieken de Romeinen kwamen aan bod.

Groep 4/5/6 gaf het startsein door samen met Anette Ebert een groot kasteel te bouwen in de centrale hal van de school.

Voorleeskampioen groep 7/8
Tijdens de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van groep 7/8 een voorleeswedstrijd gehouden. Het was spannend, maar Mente heeft gewonnen! Van harte gefeliciteerd!!

BRUNA weer de schoolbieb-actie.
Net als vorig jaar organiseert BRUNA weer de schoolbieb-actie:
• U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale
   Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
• Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
• We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken
   uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
De kassabonnen kunt u inleveren bij de leerkracht(en) van uw kind.
 
Feestelijke activiteiten.
In de komende maanden vinden er weer de jaarlijkse activiteiten plaats zoals Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen vanwege Corona. Dit maakt dat de vieringen wellicht anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd. Zo gauw we hierover meer duidelijkheid hebben, zullen we dat met u delen.
 
Oud papier.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de oud papier actie. We zijn blij dat we weer zover zijn dat de actie weer wordt opgestart. Een compliment aan de mensen die zich hiervoor inzetten, is op haar plaats. De eerst geplande oud papier actie is op maandag 19 oktober. De wijk is hierover geïnformeerd m.b.v. een flyer die de kinderen van groep 7/8 hebben rondgebracht. Ook voor deze kanjers een compliment.
 
We verwijzen hierbij graag naar deze pagina met daarin een overzicht van hulpouders.
 
Algemeen
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
10 okt. – 16 okt.                               : Herfstvakantie
19 oktober                                         : oud papier actie
20 oktober                                         : Margedag. De kinderen zijn die dag vrij.

Nieuwsbrief vrijdag 25 september 2020

vrijdag 25 september 2020
Dag allemaal,
In deze nieuwsbrief informatie over een aantal onderwerpen die we graag onder uw aandacht brengen.

Verslag studiedag Kindgesprekken:
Afgelopen vrijdag hadden we als team een scholingsdag rondom het thema ‘kindgesprekken’. De dag werd begeleid door Corrinne Dekker van de stichting Natuurlijk Leren.
Geboeid hebben we geluisterd naar Corrinne, maar ook zette ze ons als team flink aan het werk. We hebben deze dag veel inspiratie opgedaan, kennis vergaard, gesprekstechnieken geoefend en toegepast om zo in de dagelijkse praktijk ook kindgesprekken te kunnen voeren. Hiermee hopen we het Boeiend Onderwijs nog beter vorm te kunnen geven. Deze kennis en vaardigheden brengen we weer over op de kinderen.


“Sluit niet slechts aan bij de belevingswereld van kinderen, maar laat ze op een inspirerende manier kennis maken met werelden die ze nog niet kennen!”


Nieuws uit de werkgroep Gezonde School.                      
De werkgroep, met daarin ouders en leerkrachten, komt binnenkort weer voor de eerste keer samen. Ondertussen hebben we gisteren de eerste activiteit van dit schooljaar beleefd: de Nationale Kraanwaterdag. Zelf is ondergetekende in groep 1/2 geweest; de groep van de Dolfijnen (iedereen had water in de beker mee!). Daar is iets verteld over je lichaam, dat voor 70 procent uit water bestaat. Dit werd met een mooi filmpje ondersteund. Vervolgens hebben we het ook nog even gehad over hoe je op water kunt besparen (hoe je er zuinig mee om kunt gaan). De antwoorden en oplossingen van de leerlingen waren verrassend. Een aantal wist al veel over dit onderwerp te vertellen. Ook het lesprogramma voor de overige groepen was erg leerzaam. We hopen dat het gelukt is om de leerlingen nogmaals duidelijk te maken dat waterdrinken een goede keus is. En dat het eigenlijk helemaal niet zo simpel is om schoon water “zomaar” uit de kraan te krijgen.
Door deze dag worden kinderen (en de leerkrachten!) zich meer bewust van ‘kraanwater’ en kunnen ze er natuurlijk thuis ook over vertellen!

Ook is OBS De Schuthoek dit jaar weer ingeloot voor het Europese project van ‘Schoolfruit’. Dat betekent dat onze leerlingen vanaf half november weer drie keer in de week gratis fruit krijgen.  Hoe dit precies gaat gebeuren in deze bijzondere (Corona)tijd, is nog niet geheel duidelijk.

En ook het Nationale Schoolontbijt staat begin november weer op de planning.

Kortom: er staat weer genoeg te gebeuren op het gebied van de Gezonde School. Mocht u interesse hebben om mee te denken? Heel graag. We zijn nog op zoek naar twee ouders, een voor de hoofdlocatie en een voor Zuidlaarderveen. Het is de bedoeling om in een van de volgende vergaderingen een jaarplanning te maken.

Werkgroep Gezonde School Schuthoek,
Harry, Berenda, Mireille, Wilma

Kinderboekenweek 30 september – 11 oktober  EN TOEN?
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de activiteiten die gepland staan in het kader van de KBW.

Net als vorig jaar organiseert BRUNA weer de schoolbieb-actie:

• U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale
   Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
• Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
• We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken   uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
De kassabonnen kunt u inleveren bij de leerkracht(en) van uw kind.

Eerder deze week heeft u per mail een nieuwsbrief ontvangen van de plaatselijke bibliotheek met informatie over activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.
 
Nadenkplek.
Sinds een aantal weken werken we op school met een zgn. nadenkplek. Het komt natuurlijk wel eens voor dat kinderen minder gewenst gedrag laten zien. Om het betreffende kind te ondersteunen bij het nadenken over zijn/haar gedrag, hebben we per groep een plaatsje gecreëerd waar dat mogelijk is. Voor de duidelijkheid: het gaat hierbij om een plekje waarbij het kind de gelegenheid krijgt om even tot rust te komen en eventuele triggers weg te nemen. Het is dus geen vorm van ‘straf’.
Als het kind enkele minuten gebruik heeft gemaakt van de nadenkplek, gaat de leerkracht met hem/haar in gesprek, waarbij hij/zij zich vooral richt op positief en gewenst gedrag. We hopen hiermee de kinderen te helpen bij het leren nadenken en praten over zijn/haar eigen gedrag.                                                                           
De Schuthoek-app.
Zoals jullie als ouders misschien hebben gemerkt, is de Schuthoek-app niet meer up to date. We hebben vele malen geprobeerd de app te updaten, maar dit gaat ons niet lukken vanwege verschillende besturingssystemen. De jaarlijkse kosten van deze app zijn ook vrij hoog en daarom hebben we met de OV en het team besloten om alleen de website te gebruiken. Daar staat al het nieuws op. Deze website draait ook prima op de mobiele telefoon. Als u www.schuthoek.nl invoert, komt u zo bij onze website.


Inzet Ronald Hanning.
Deze week is Ronald Hanning bij ons op school gestart als conciërge. Elke woensdag en donderdag is Ronald aanwezig om allerlei hand- en spandiensten te verrichten voor de collega’s en de school. Daarnaast werkt Ronald de andere drie dagen van de week op obs Schuilingsoord. We wensen Ronald veel plezier op de Schuthoek.
 
Coach Coöperatief Leren
Donderdag 24 september heeft onze leerkracht Henriët Bulthuis haar diploma voor Coach coöperatief leren in ontvangst mogen nemen. Henriët heeft voor de zomer haar opleiding afgerond en mocht op deze dag haar diploma feestelijk in ontvangst nemen. Wij als school werken veel met Coöperatief Leren en zijn heel blij met onze coach in het midden. Iedere teamvergadering nemen we een nieuwe werkvorm door die we inzetten in de lessen. Ook heeft Henriët een mooi beleidsplan geschreven voor onze school voor dit onderdeel. Door coöperatieve werkvormen in te zetten tijdens de lessen is gebleken dat het leerrendement omhoog gaat, kinderen veel samen werken en alle kinderen doen mee. Kortom, het past naadloos bij de visie van Boeiend Onderwijs: Samen leer je meer!

Oud papier.
Het is u wellicht al opgevallen, maar de oud papier actie is in dit schooljaar nog niet opgestart. De organisatie kreeg te maken met een aanzienlijke prijsverhoging m.b.t. het gebruik van de perskraakwagens. Na veel overleg en onderzoek kunnen we u meedelen dat de actie weer gaat starten. Volgende week meer informatie hierover. Wat we alvast wel kunnen verklappen, is de eerstvolgende datum waarop het papier weer opgehaald wordt: maandag 19 oktober.
 
 
Corona, informatiebrief stichting Baasis.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over het tekort aan invallers in Coronatijd.
Via de mail heeft u deze week ook een brief ontvangen van de directeur bestuurder van stichting Baasis. In deze brief wordt nogmaals informatie gegeven over de gevolgen van Corona m.b.t. inval.
 
Enige tijd geleden heeft u een zgn. beslisboom ontvangen m.b.t. de vraag of kinderen met verkoudheidsklachten naar school mogen. Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat de afspraken over dit onderwerp zijn aanpast. Alle kinderen van de basisscholen (van groep 1 t/m 8) mogen wel naar school als ze verkoudheidsklachten hebben. Als er meer klachten zijn (koorts, reuk- en smaakverlies, vermoeidheid), dan moeten de kinderen thuis blijven. Uiteraard is het altijd mogelijk om in geval van twijfel met elkaar te bellen en/of de informatielijn van de GGD te gebruiken. Zie www.ggddrenthe.nl


Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven.
 
Algemeen
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
30 sept – 11 okt.                              : Kinderboekenweek; Thema: Ontdekken van werelden van vroeger
10 okt. – 16 okt.                               : Herfstvakantie
19 oktober                                         : oud papier actie
20 oktober                                         : Margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
Bijlagen.