We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief vrijdag 9 oktober 2020

vrijdag 9 oktober 2020
Dag allemaal,
Daar zijn we weer! In deze nieuwsbrief weer allerlei informatie die we graag met u delen. Veel leesplezier en natuurlijk een hele fijne herfstvakantie!! 

                                    
Corona.
Al lange tijd hebben we te maken met (toenemende) maatregelen in verband met Corona. We hebben afspraken met betrekking tot het brengen en halen en het bezoeken van de school, over het afstand houden en over hygiënische maatregelen. Ook heeft u vorige week een brief ontvangen over de ventilatie van scholen. Helaas moeten we constateren dat het virus steeds meer, dichterbij aanwezig is en zeker nog niet verslagen. We vinden het erg prettig om te merken dat iedereen bereid is zich aan de regels te houden. Dank u wel daarvoor!
In dit verband willen we u als ouders vragen om de traktaties van de jarige kinderen te laten voldoen aan de wensen zoals we dat hebben afgesproken: voorverpakt en gezond.

Digitaal onderwijs.
We hopen het uiteraard niet, maar als we voor langere tijd onvoldoende inval kunnen vinden of wanneer de school tijdelijk gesloten moet worden vanwege Corona, willen we natuurlijk wel dat de lessen digitaal voortgezet kunnen worden.
Alle kinderen hebben een zgn. MOO adres ontvangen. U heeft hiervoor in maart 2020 (toen Corona voor de eerste keer uitbrak en er een ‘lock down’ werd uitgesproken) gegevens van de school ontvangen. We willen u vragen te controleren of het account van uw kind(eren) nog steeds werkt. Als dat niet het geval is, neem dan even contact op met de leerkracht.


Kinderboekenweek 30 september – 11 oktober  EN TOEN?
En toen……..was er kunst.
Op onze scholen is veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek, maar dit jaar was deze week gekoppeld aan een kunstproject. Onze school heeft subsidie van de gemeente Tynaarlo gekregen voor cultuureducatie voor de leerlingen. Daarom zijn van 1 t/m 9 oktober
4 verschillende kunstenaars (Anette Ebert, Kitty Boon, Gea Koopman en Janneke Gelling) op beide locaties geweest (Zuidlaren en Zuidlaarderveen) om met de kinderen te werken over het thema van de Kinderboekenweek. In veel groepen is er gewerkt over ridders, kastelen, de Middeleeuwen maar ook de Grieken de Romeinen kwamen aan bod.

Groep 4/5/6 gaf het startsein door samen met Anette Ebert een groot kasteel te bouwen in de centrale hal van de school.

Voorleeskampioen groep 7/8
Tijdens de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van groep 7/8 een voorleeswedstrijd gehouden. Het was spannend, maar Mente heeft gewonnen! Van harte gefeliciteerd!!

BRUNA weer de schoolbieb-actie.
Net als vorig jaar organiseert BRUNA weer de schoolbieb-actie:
• U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale
   Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
• Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
• We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken
   uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
De kassabonnen kunt u inleveren bij de leerkracht(en) van uw kind.
 
Feestelijke activiteiten.
In de komende maanden vinden er weer de jaarlijkse activiteiten plaats zoals Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen vanwege Corona. Dit maakt dat de vieringen wellicht anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd. Zo gauw we hierover meer duidelijkheid hebben, zullen we dat met u delen.
 
Oud papier.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de oud papier actie. We zijn blij dat we weer zover zijn dat de actie weer wordt opgestart. Een compliment aan de mensen die zich hiervoor inzetten, is op haar plaats. De eerst geplande oud papier actie is op maandag 19 oktober. De wijk is hierover geïnformeerd m.b.v. een flyer die de kinderen van groep 7/8 hebben rondgebracht. Ook voor deze kanjers een compliment.
 
We verwijzen hierbij graag naar deze pagina met daarin een overzicht van hulpouders.
 
Algemeen
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
10 okt. – 16 okt.                               : Herfstvakantie
19 oktober                                         : oud papier actie
20 oktober                                         : Margedag. De kinderen zijn die dag vrij.

Nieuwsbrief vrijdag 25 september 2020

vrijdag 25 september 2020
Dag allemaal,
In deze nieuwsbrief informatie over een aantal onderwerpen die we graag onder uw aandacht brengen.

Verslag studiedag Kindgesprekken:
Afgelopen vrijdag hadden we als team een scholingsdag rondom het thema ‘kindgesprekken’. De dag werd begeleid door Corrinne Dekker van de stichting Natuurlijk Leren.
Geboeid hebben we geluisterd naar Corrinne, maar ook zette ze ons als team flink aan het werk. We hebben deze dag veel inspiratie opgedaan, kennis vergaard, gesprekstechnieken geoefend en toegepast om zo in de dagelijkse praktijk ook kindgesprekken te kunnen voeren. Hiermee hopen we het Boeiend Onderwijs nog beter vorm te kunnen geven. Deze kennis en vaardigheden brengen we weer over op de kinderen.


“Sluit niet slechts aan bij de belevingswereld van kinderen, maar laat ze op een inspirerende manier kennis maken met werelden die ze nog niet kennen!”


Nieuws uit de werkgroep Gezonde School.                      
De werkgroep, met daarin ouders en leerkrachten, komt binnenkort weer voor de eerste keer samen. Ondertussen hebben we gisteren de eerste activiteit van dit schooljaar beleefd: de Nationale Kraanwaterdag. Zelf is ondergetekende in groep 1/2 geweest; de groep van de Dolfijnen (iedereen had water in de beker mee!). Daar is iets verteld over je lichaam, dat voor 70 procent uit water bestaat. Dit werd met een mooi filmpje ondersteund. Vervolgens hebben we het ook nog even gehad over hoe je op water kunt besparen (hoe je er zuinig mee om kunt gaan). De antwoorden en oplossingen van de leerlingen waren verrassend. Een aantal wist al veel over dit onderwerp te vertellen. Ook het lesprogramma voor de overige groepen was erg leerzaam. We hopen dat het gelukt is om de leerlingen nogmaals duidelijk te maken dat waterdrinken een goede keus is. En dat het eigenlijk helemaal niet zo simpel is om schoon water “zomaar” uit de kraan te krijgen.
Door deze dag worden kinderen (en de leerkrachten!) zich meer bewust van ‘kraanwater’ en kunnen ze er natuurlijk thuis ook over vertellen!

Ook is OBS De Schuthoek dit jaar weer ingeloot voor het Europese project van ‘Schoolfruit’. Dat betekent dat onze leerlingen vanaf half november weer drie keer in de week gratis fruit krijgen.  Hoe dit precies gaat gebeuren in deze bijzondere (Corona)tijd, is nog niet geheel duidelijk.

En ook het Nationale Schoolontbijt staat begin november weer op de planning.

Kortom: er staat weer genoeg te gebeuren op het gebied van de Gezonde School. Mocht u interesse hebben om mee te denken? Heel graag. We zijn nog op zoek naar twee ouders, een voor de hoofdlocatie en een voor Zuidlaarderveen. Het is de bedoeling om in een van de volgende vergaderingen een jaarplanning te maken.

Werkgroep Gezonde School Schuthoek,
Harry, Berenda, Mireille, Wilma

Kinderboekenweek 30 september – 11 oktober  EN TOEN?
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de activiteiten die gepland staan in het kader van de KBW.

Net als vorig jaar organiseert BRUNA weer de schoolbieb-actie:

• U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale
   Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
• Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
• We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken   uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
De kassabonnen kunt u inleveren bij de leerkracht(en) van uw kind.

Eerder deze week heeft u per mail een nieuwsbrief ontvangen van de plaatselijke bibliotheek met informatie over activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.
 
Nadenkplek.
Sinds een aantal weken werken we op school met een zgn. nadenkplek. Het komt natuurlijk wel eens voor dat kinderen minder gewenst gedrag laten zien. Om het betreffende kind te ondersteunen bij het nadenken over zijn/haar gedrag, hebben we per groep een plaatsje gecreëerd waar dat mogelijk is. Voor de duidelijkheid: het gaat hierbij om een plekje waarbij het kind de gelegenheid krijgt om even tot rust te komen en eventuele triggers weg te nemen. Het is dus geen vorm van ‘straf’.
Als het kind enkele minuten gebruik heeft gemaakt van de nadenkplek, gaat de leerkracht met hem/haar in gesprek, waarbij hij/zij zich vooral richt op positief en gewenst gedrag. We hopen hiermee de kinderen te helpen bij het leren nadenken en praten over zijn/haar eigen gedrag.                                                                           
De Schuthoek-app.
Zoals jullie als ouders misschien hebben gemerkt, is de Schuthoek-app niet meer up to date. We hebben vele malen geprobeerd de app te updaten, maar dit gaat ons niet lukken vanwege verschillende besturingssystemen. De jaarlijkse kosten van deze app zijn ook vrij hoog en daarom hebben we met de OV en het team besloten om alleen de website te gebruiken. Daar staat al het nieuws op. Deze website draait ook prima op de mobiele telefoon. Als u www.schuthoek.nl invoert, komt u zo bij onze website.


Inzet Ronald Hanning.
Deze week is Ronald Hanning bij ons op school gestart als conciërge. Elke woensdag en donderdag is Ronald aanwezig om allerlei hand- en spandiensten te verrichten voor de collega’s en de school. Daarnaast werkt Ronald de andere drie dagen van de week op obs Schuilingsoord. We wensen Ronald veel plezier op de Schuthoek.
 
Coach Coöperatief Leren
Donderdag 24 september heeft onze leerkracht Henriët Bulthuis haar diploma voor Coach coöperatief leren in ontvangst mogen nemen. Henriët heeft voor de zomer haar opleiding afgerond en mocht op deze dag haar diploma feestelijk in ontvangst nemen. Wij als school werken veel met Coöperatief Leren en zijn heel blij met onze coach in het midden. Iedere teamvergadering nemen we een nieuwe werkvorm door die we inzetten in de lessen. Ook heeft Henriët een mooi beleidsplan geschreven voor onze school voor dit onderdeel. Door coöperatieve werkvormen in te zetten tijdens de lessen is gebleken dat het leerrendement omhoog gaat, kinderen veel samen werken en alle kinderen doen mee. Kortom, het past naadloos bij de visie van Boeiend Onderwijs: Samen leer je meer!

Oud papier.
Het is u wellicht al opgevallen, maar de oud papier actie is in dit schooljaar nog niet opgestart. De organisatie kreeg te maken met een aanzienlijke prijsverhoging m.b.t. het gebruik van de perskraakwagens. Na veel overleg en onderzoek kunnen we u meedelen dat de actie weer gaat starten. Volgende week meer informatie hierover. Wat we alvast wel kunnen verklappen, is de eerstvolgende datum waarop het papier weer opgehaald wordt: maandag 19 oktober.
 
 
Corona, informatiebrief stichting Baasis.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over het tekort aan invallers in Coronatijd.
Via de mail heeft u deze week ook een brief ontvangen van de directeur bestuurder van stichting Baasis. In deze brief wordt nogmaals informatie gegeven over de gevolgen van Corona m.b.t. inval.
 
Enige tijd geleden heeft u een zgn. beslisboom ontvangen m.b.t. de vraag of kinderen met verkoudheidsklachten naar school mogen. Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat de afspraken over dit onderwerp zijn aanpast. Alle kinderen van de basisscholen (van groep 1 t/m 8) mogen wel naar school als ze verkoudheidsklachten hebben. Als er meer klachten zijn (koorts, reuk- en smaakverlies, vermoeidheid), dan moeten de kinderen thuis blijven. Uiteraard is het altijd mogelijk om in geval van twijfel met elkaar te bellen en/of de informatielijn van de GGD te gebruiken. Zie www.ggddrenthe.nl


Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven.
 
Algemeen
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
30 sept – 11 okt.                              : Kinderboekenweek; Thema: Ontdekken van werelden van vroeger
10 okt. – 16 okt.                               : Herfstvakantie
19 oktober                                         : oud papier actie
20 oktober                                         : Margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
Bijlagen.


 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws 11 september 2020

vrijdag 11 september 2020
Nieuwsbrief vrijdag 11 september 2020.

Dag allemaal, We zijn alweer 4 weken onderweg! We merken dat de kinderen de ‘vakantiemodus’ hebben ingeruild voor de ‘schoolmodus’. Deze weken staan, naast het maken van opdrachten en het volgen van instructies, ook nadrukkelijk in het teken van het maken van gezamenlijke afspraken die ertoe bijdragen dat iedereen een fijn schooljaar heeft. We noemen deze weken daarom ook wel ‘de Gouden Weken’.

Afsprakenposter
Hiernaast een foto van de afspraken die de kinderen van groep 1/2 met elkaar gemaakt hebben. Het mooie is dat kinderen zelf de afspraken benoemen. De afspraken zijn dan echt van de kinderen. Ook de naam ‘dolfijnen’ is zelf door de kinderen gekozen.

In alle groepen maken de kinderen een eigen afsprakenposter. Het gaat hier niet om regels, maar juist om afspraken hoe we met elkaar omgaan en hoe we samen een fijne groep kunnen vormen.

Verjaardagsvlag.
Wellicht hebben de kinderen er thuis over verteld, maar met ingang van het nieuwe schooljaar hebben we afgesproken dat de verjaardagsvlag gehesen wordt als één van de kinderen jarig is. Dat is natuurlijk een mooi gebaar: de vlag gaat uit voor jou als je jarig bent!


Corona en inval.

Zoals u weet, zijn er afspraken en richtlijnen opgesteld voor zowel de kinderen als de leerkrachten van onze scholen. Kortgeleden hebben we aan u een beslisboom m.b.t. neusverkoudheid uitgereikt. We gaan, naast Corona, de komende tijd ook te maken krijgen met de jaarlijkse griepklachten. De optelsom van deze twee lastige zaken, gaan er zeer hoogst waarschijnlijk toe leiden dat leerkrachten met Corona- en/of griepklachten thuis moeten blijven. We hebben al langere tijd te maken met een tekort aan invallers. Dat zal in de komende tijd wellicht gaan toenemen. We willen u erop wijzen dat we uiteraard ons best blijven doen om vervanging te organiseren in geval van ziekte. Helaas zal dat in de komende periode niet altijd gaan lukken. We zullen dan moeten besluiten om aan u mee te delen dat uw kind(eren) één of meer dagen thuis moet(en) blijven. We zullen u zo snel mogelijk informeren als het echt niet lukt om inval te krijgen en de groep dus thuis moet blijven. Binnen de Stichting Baasis blijft dit een agendapunt en zijn we aan het nadenken of er andere oplossingen zijn. We koppelen dit dan aan u terug.


Omgekeerde oudergesprekken
Afgelopen week hebbende ouders de mogelijkheid gehad om een oudergesprek te voeren met de leerkracht van uw kind. De zogenaamde ‘omgekeerde oudergesprekken’. In het kader van de ouderbetrokkenheid hebben we het accent van dit eerste oudergesprek op de inbreng van de ouders willen leggen. Doel van deze oudergesprekken is om de onderlinge communicatie en samenwerking van leerkracht en ouders te versterken. We zijn heel blij dat de meeste ouders in gesprek gaan met de leerkracht. Ouderbetrokkenheid draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

De Gezonde School, 23 september Waterkraandag.

Jawel, de Schuthoek is een Gezonde School en daar moeten we aan blijven werken. Door het Corona-virus heeft het even “stil” gelegen, maar we komen er weer aan.
De eerste activiteit van dit jaar is de Nationale Kraanwaterdag op woensdag 23 september aanstaande. Deze dag gaan we extra aandacht besteden aan het feit waarom water drinken zo belangrijk is. Maar ook hoe het komt dat er ‘zomaar’ schoon en drinkbaar water uit de kranen komt. Wat moet daar eigenlijk allemaal voor gebeuren? Kortom, een leerzame en gezonde activiteit op de Schuthoek!Gezonde traktaties
“Jarig zijn is heel fijn, daar word je blij van”, zeggen alle kinderen. De kinderen mogen gelukkig weer trakteren op school. De traktaties zijn allemaal verpakt, dat is prima, maar toch zien we af en toe ongezonde traktaties. Zou u als ouder er rekening mee willen houden dat we als Gezonde school, gezonde traktaties uitdelen? Het mag een verpakt klein cadeautje zijn zoals b.v. een potlood of een gummetje, of een doosje rozijnen of een stuk fruit in de schil.

Nieuwsbrief 28 augustus

vrijdag 28 augustus 2020
Nieuwsbrief vrijdag 28 augustus.
Een nieuw schooljaar.
Wat fijn dat we afgelopen maandag weer gestart zijn met alle kinderen op beide locaties. Het was een beetje spannend en onwennig voor sommigen. Een nieuwe groep, misschien een nieuwe juf of meester. Maar gelukkig, na de eerste kennismaking kwamen de spontane verhalen van de kinderen op gang. Mooi om de kinderen en het team zo bezig te zien. De sfeer in de groepen is fijn en er wordt al weer hard gewerkt.
Deze fase staat in het teken van kennismaken en groepsvorming. We doen veel samenwerkings-activiteiten waardoor kinderen elkaar goed leren kennen en samen zorgen voor een fijne sfeer. Afspraken maken hoe we met elkaar omgaan. Na zo’n lange periode van vakantie is het ook even wennen aan school. Omgaan met elkaar, samen in de klas, weer rustig op een stoel zitten, lekker samen buiten spelen, hard werken aan de taken, opletten tijdens de instructies, lachen, lol maken, serieus zijn. Kortom, het echte schoolleven. De meeste kinderen gedijen prima in deze structuur. We werken er met elkaar hard aan om een fijn positief klimaat in onze school te hebben. Als team hebben we ook de afspraken samen even goed doorgenomen. We geven complimenten en sturen bij wanneer dat nodig is. De eerst weken werken we aan de zogenaamde ‘Gouden Weken’ waarin de groepsvorming van groot belang is. We zien blije koppies bij ons op school. Al met al kijken we terug op goede eerste weken.
Het blijft jammer dat we u als ouders niet zomaar in de school kunnen verwelkomen. We begrijpen dat u ook graag even mee wil kijken in de school om te zien hoe het gaat met de kinderen. We doen dat natuurlijk informeel bij het hek, maar we willen ook met u als ouder een goed contact opbouwen. We hebben daarom gekozen voor het voeren van zgn. omgekeerde oudergesprekken. Alle kinderen hebben deze week formulieren mee naar huis gekregen met daarin informatie over deze gesprekken. We verzoeken u vriendelijk deze formulieren ingevuld te retourneren.
U heeft van ons een overzicht van de vakanties en margedagen ontvangen. Daarnaast zullen we in de 14-daagse nieuwsbrief vrije dagen en de geplande activiteiten voor de komende weken ook met u delen.
Ik hoop dat we er samen een mooi, positief jaar van gaan maken.
Met vriendelijke groeten, Janet MeijerEven voorstellen.
Als nieuwe coördinator wil ik mijzelf graag even voorstellen.  Mijn naam is Hans Westerhof. Samen met mijn partner woon ik in Tynaarlo. We hebben drie kinderen, die ondertussen allen al zijn ‘uitgevlogen’. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport (voetbal, fietsen) en doe ik vrijwilligerswerk voor de sportvereniging en verschillende andere werkgroepen in het dorp.
Ik werk al langere tijd in het onderwijs. Eerst als leerkracht, later ook als directeur en nu alweer een aantal jaren als coördinator op de scholen in Zuidlaren. De laatste 5 jaren was ik werkzaam op de Zuid-Wester en op obs Schuilingsoord. Na de vakantie ben ik gestart op de Schuthoek en heb ik afscheid genomen op obs Schuilingsoord.
Ik verdeel mijn werkdagen over de drie locaties. Op woensdag en donderdag ben ik aanwezig op de locaties van de Schuthoek. Op maandag en dinsdag werk ik op de Zuid-Wester. Op vrijdag speel ik voor ‘vliegende keeper’.
Mijn eerste werkdagen op de Schuthoek zijn erg plezierig verlopen. Ik heb kennis gemaakt met de kinderen van de locatie in Zuidlaren en ga vrijdag naar Zuidlaarderveen om daar kennis te maken. De collega’s hebben me het gevoel gegeven dat ik welkom ben en ik zet me uiteraard in om een goede en prettige samenwerking tot stand te brengen.
Wat ik in mijn eerste week mooi vond om te zien is het feit dat er voor de jarige kinderen een vlag gehesen wordt op het schoolplein. Dat geeft hen natuurlijk een goed gevoel. Dat goede gevoel is naar mijn mening een belangrijke voorwaarde om je als kind op school veilig en vertrouwd te voelen. Je veilig en vertrouwd voelen is op zijn beurt weer een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren en je te ontwikkelen.  
Met enkele ouders heb ik al kennis kunnen maken. Door Corona gaat het kennismaken met iedereen niet zo vanzelfsprekend als normaal gesproken, maar het gaat vast en zeker lukken.
Samen met het team, de kinderen en u als ouders hoop ik dat we op beide locaties een goede samenwerking tot stand kunnen brengen.
Als u vragen heeft, zoek dan gerust contact met me. Ik nodig u dan graag uit voor een gesprek (rekening houdend met de Coronaregels).
Hans Westerhof
h.westerhof@stichtingbaasis.nl
 
Omgekeerde oudergesprekken
Deze week heeft u pakketje formulieren ontvangen ter voorbereiding op de oudergesprekken. Vergeet u niet ze tijdig weer in te leveren? U ontvangt later nog een uitnodiging voor het gesprek.


Corona

Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven.
 
We krijgen van verschillende ouders de vraag of hun kind(eren) naar school mogen terwijl ze (lichte) verkoudheidsklachten hebben. Hierbij een link met daarin een overzichtelijke beslisboom, opgesteld door het RIVM,  m.b.t. deze vraag.
https://www.boink.info/nieuws/beslisboom-neusverkouden-kinderen-kinderopvang-school

Algemeen
Willen jullie de rapporten en de brief met noodadressen weer mee naar school geven?


Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
woensdag 16 september             : Dikke Banden Race, groep 3-8 (zie flyer)
vrijdag 18 september                    : margedag. De kinderen zijn vrij.
30 sept – 11 okt.                              : Kinderboekenweek


Bijlagen.
- Flyer Sport en Cultuurpret
- Flyer Dikke Banden Race

Nieuwsbrief voor de zomervakantie 2 juli

vrijdag 3 juli 2020
Zomervakantie!
We zijn alweer toe aan de laatste nieuwsbrief van het huidige schooljaar. Een schooljaar dat we niet snel zullen vergeten! Niet eerder hebben we meegemaakt dat kinderen voor een lange periode niet of gedeeltelijk naar school mochten. Voor zowel de kinderen, u als ouders en ook de leerkrachten was dit een bijzondere tijd. Gelukkig konden we de laatste weken weer alle jongens en meisjes in hun eigen klas ontmoeten en de lessen ‘live’ verzorgen.

In de afgelopen week hebben we stilgestaan bij het afscheid nemen van de leerlingen van groep 8. Zij gaan na de vakantie naar het voortgezet onderwijs. Woensdagavond hebben ze een leuke spannende film getoond aan de ouders en was er voor ieder groep 8 kind een mooi afscheidspraatje van juf Wilma en meester Stephan. Doordat we in het oude Zernike gebouw terecht konden, was het toch mogelijk om de kinderen en ouders een mooi afscheid te geven. We wensen jullie allemaal veel plezier en succes toe in jullie verdere schoolcarrière.

Ook voor de andere leerlingen stond deze week in het teken van het afsluiten van dit schooljaar. Er was o.a. een spellencircuit georganiseerd op dinsdag. Daarnaast was er ook tijd ingeruimd om kennis te maken met de groepen en de leerkrachten van het nieuwe schooljaar.

Naast het nemen van afscheid van onze groep 8 leerlingen, hebben we ook afscheid genomen van juf Sandra. Na 11 jaar Schuthoek juf wordt ze directeur van t Oelebred en de Duinstee. We wensen Sandra heel veel succes op haar beide scholen.

We hebben ook afscheid genomen van juf Annelie van groep 3/4  en van juf Rianne . Zij ondersteunde vanaf maart onze groep 1/ 2 , 4 ochtenden in de week.
We willen Annelie en Rianne bedanken voor hun inzet en wensen hen veel succes in hun nieuwe werkomgeving!

Tegenover het vertrek van deze drie collega’s staat de komst van twee nieuwe collega’s:  Hans Westerhof wordt coördinator op onze school en Esmee Hartlief staat op maandag in groep 3 naast juf Afine en zal op donderdag en vrijdag juf Anita gaan vervangen in groep 1/2. In de periode na de zomervakantie zullen ze nader kennis met u gaan maken.

Op de locatie Zuidlaarderveen is juf Coby bevallen van een prachtige dochter Lauren. Maaike Martens vervangt juf Coby op maandag t/m donderdag. Juf Anita vervangt haar op vrijdag. Na de herfstvakantie komt juf Coby weer terug van haar verlof.

Via deze weg willen we ook alle ouders die op één of andere manier een bijdrage hebben geleverd aan het verloop van het afgelopen schooljaar, heel erg bedanken voor hun inzet!

Zoals eerder vermeld, is dit de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In de laatste week van de zomervakantie zullen we u een nieuwsbrief sturen met daarin informatie over de start van het nieuwe schooljaar en de eventueel aangepaste afspraken m.b.t. Corona. Ook is dan de schoolgids beschikbaar op onze site. In de bijlage vindt u vast de vakantie en margedagen van onze school. Deze zal nog aangevuld worden met ouderavonden en oudergesprekken.

Het team van o.b.s. de Schuthoek wenst iedereen een hele fijne vakantie toe. We zien jullie graag weer terug op maandag 17 augustus!

Bijlagen:
vakantie en marge -dagen