emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Olympische Winterspelen

maandag 12 februari 2018
Olympische spelen geopend op de Schuthoek
Vrijdagochtend 9 februari zijn de Olympische spelen symbolisch geopend op OBS de Schuthoek. Na een optocht door de wijk met het Olympische vuur, de Olympische ringen en een variatie aan vlaggen kwamen de leerlingen aan op het schoolplein.
Onder belangstelling van vele ouders en andere belangstellenden werd de vlag gehesen, de eed afgelegd en het vuur aangestoken.
De komende weken zullen de kinderen de Olympische spelen volgen en in de klassen zal er ook de nodige aandacht aan besteed worden.


Nieuws 18 januari

donderdag 18 januari 2018
ZL/ZLV: Breinfeit

 Op school maken de kinderen kennis met denkgewoonten. Ze hangen in elke klas en de middenruimte. Deze denkgewoonten helpen kinderen om na te leren denken en daarmee vaardigheden te oefenen waar ze hun hele leven iets aan hebben.
Een voorbeeld van een denkgewoonte is: “Ik blijf proberen”. De kinderen leren doorzettingsvermogen te ontwikkelen, leren wat belangrijk is, doelgericht werken en nieuwe oplossingen bedenken. In totaal leren de kinderen 16 denkgewoonten aan. In de nieuwsbrieven leggen we er elke keer eentje uit.
U kunt zo thuis ook aandacht besteden aan deze denkgewoonten.


Nieuwe leerlingen:
Er staan nog 5 kinderen op de lijst om in te stromen in groep 1-2 Zuidlaren en 1 in Zuidlaarderveen (december). De nieuwe kinderen in ZL stromen rond maart juni, september en november in. We merken ook dat de positieve geluiden die jullie als ouders laten horen effect hebben, dus lekker mee doorgaan!!!

ZLV; Koetje knuffelen
Kinderen van de locatie ZLV mochten op bezoek bij de boerderij van Tom. Tom is een leerling van onze school. Zijn ouders gaven de kinderen een rondleiding. Zie hier een paar leuke foto’s.
ZL; Blaasklas krijgt groot compliment
Op woensdag 20 december heeft onze blaasklas bezoek gehad van Vincent van Leur met zijn assistent Marion Zwanenberg om de blaasklas te horen spelen. Vincent is het hoofd van Yamaha blaasklassen in Europa en is erg actief bij de ontwikkeling van hiervan in binnen-, en buitenland.
Hij was ontzettend verheugd om te zien hoe de blaasklas op onze school vorm heeft gekregen. Er komt zelfs een artikel in een internationaal blad over onze blaasklas. Zodra wij dit hebben krijgt u een kopie.

ZL/ZLV Vanuit de werkgroep Gezonde School Schuthoek:
De werkgroep Gezonde School heeft vorige week in ZLV voorlichting gegeven over het belang van water drinken. Doormiddel van filmpjes, een quiz over water en een waterliedje maken leerlingen kennis met dit onderwerp. Volgende week maandag gebeurt dit ook in Zuidlaren. Water drinken is goed voor je brein en goed voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en geconcentreerd. Door meer water te drinken drink je automatisch minder suikerhoudende drankjes, waardoor kinderen gezonder blijven en een beter gebit houden. Woensdag blijft daarom Waterdag. Voor nieuwe ouders: U hoeft uw kind op woensdag geen drinken mee naar school te geven. Alle kinderen hebben hun eigen bidon waar zij uit drinken.

Continurooster:
Vanmiddag (donderdag 18 januari) gaan we het team praten over het wel/niet invoeren van een continurooster. Over drie weken wordt dit onderwerp in de MR besproken. Volgens de wet heeft de MR instemmingsrecht. Ook moet de MR uitvraag doen bij de ouders. Daarna wordt gekeken of alle partijen het eens kunnen worden.

ZL/ZLV Ouders die oud papier ophalen: Heel erg bedankt
Omdat er elke maand oud papier wordt opgehaald hebben we van de oudervereniging een heleboel goede materialen kunnen aanschaffen.
Drie zitzakken voor de leerlingen om lekker in te lezen.
De kleuters hebben allerlei materialen voor de huishoek gekregen, puzzels en poppen. Je ziet meteen het positieve effect in hun spel.
Voor de bovenbouw zijn oortjes aangeschaft, zodat elke leerling zijn eigen oortjes heeft. Er komt ook constructiemateriaal van KAPLA waarmee kinderen allerlei dingen kunnen bouwen.
Pruiken in alle soorten en maten voor toneel. 

ZL/ZLV: Spaaractie Jumbo:

Dankzij alle punten die de ouders hebben ingeleverd bij de Jumbo hebben we mooie buitenmaterialen kunnen kopen voor de leelringen om in de pauze mee te spelen. Ook hiervoor onze hartelijk dank.

ZL/ZLV: Schuthoek app:
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig. s.engeland@stichtingbaasis.nl

Let op:
Aan ouders die oud papier ophalen: wilt u goed op de route kijken waar oud papier moet worden opgehaald? Het blijft soms in sommige straten staan.

Nieuwsbrieven 2018:
1 februari, 15 februari, 8 maart, 22 maart, 19 april, 31 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli


Nieuws 30 november 2017

donderdag 30 november 2017
ZL; Sinterklaas
Dinsdag 5 december komt Sinterklaas bij ons op school. Alle kinderen worden ’s ochtends om de gewone tijd op school verwacht. De kinderen van groep 1 en 2 mogen naar binnen worden gebracht maar houden hun jas aan. De andere kinderen gaan naar binnen als de bel gaat.
Om kwart voor 9 hoopt Sint met zijn Pieten bij school te arriveren. Na de ontvangst gaat iedereen naar binnen om in de middenruimte om de beurt een optreden voor Sinterklaas te verzorgen.  Ook alle ouders, opa’s, oma’s,buren en andere belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Voor drinken en iets lekkers om 10.00 uur wordt deze dag gezorgd.  De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn om 12.15 uur vrij en de kinderen van groep 5 t/m 8 gaan door tot 14.00 uur. Zij moeten een broodje en drinken meenemen voor tussen de middag. We gaan er samen een erg leuke dag van maken!

ZL/ZLV: Breinfeit
Kinderen leren beter als zij weten hoe hun hersens werken. Als kinderen dat weten leren ze ook dat het brein zich altijd kan blijven ontwikkelen. Daardoor weet je dat intelligentie geen vaststaand gegeven is, maar dat je dus slimmer kan worden. Dat klinkt toch een stuk hoopgevender of niet?
 
ZL; Optreden blaasklas.
Maandag 18 december treedt de  blaasklas op  in Mozaïek. Daarom een verzoek aan alle kinderen van groep 6 en 7 om deze ochtend hun instrument mee te nemen naar school. Om de blaasklas er als een mooi geheel uit te laten zien vragen we alle kinderen om deze dag een blauwe spijkerbroek en een witte blouse/shirt aan te doen. (korte mouwen is geen probleem omdat het in Mozaïek vaak aan de warme kant is).
Het optreden is van 10.30u – 11.30u. We gaan ervan uit dat we om 12.00 uur weer bij school terug zijn. Met vragen kunt u terecht bij juf Henriët. 
 
 
ZL/ZLV Zakelijkeouderavond:
De jaarlijkse zakelijke ouderavond is donderdag 13 december op locatie ZLV, Dorpsstraat 25. Start om 20.00 u.
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
ZL/ZLV Jumbospaaractie:
De actie van de Jumbo is afgelopen. We hebben heel veel punten gespaard. Binnenkort krijgen we te horen hoeveel geld jullie hebben gespaard voor de school. Iedereen die heeft meegedaan: HEEL ERG BEDANKT.Speciale dank aan Jannie, die ruim 5000 punten 1 voor 1 heeft gescand.
 
ZL;  Herhaalde oproep luizen pluizen:
Welke ouders willen luizen pluizen in Zuidlaren? Vivian heeft zich al aangemeld een keer gecontroleerd. Samen is het gezelliger en gaat het sneller.  U kunt zich opgeven bij Saskia.
Er zijn weer luizen gesignaleerd, dus controleert u uw kind alstublieft goed en vooral blijven kammen!!!
 
ZL/ZLV: Inspectie:
Op 18 december komt de inspectie langs op de beide locaties. Zij komen elke 4 jaar langs. Deze keer wil de inspectie lessen zien waarbij ze letten op betrokkenheid en taakgerichtheid van de leerlingen en welke feedback de leerlingen krijgen van leerkrachten. Ook is er een gesprek met directie over de ambities van de school. Daarna volgt een gesprek met het hele team. We laten u weten wat de inspectie heeft gezien.
 
nieuwsbrieven 2017:
7 december, 21 december.
Nieuwsbrieven2018:
18 januari, 1 februari, 15 februari, 8 maart,22 maart, 19 april, 31 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli
 
 
 
 
 

Nieuws 16 november 2017

donderdag 16 november 2017
ZL; LET OP
Op 5 december is er een continurooster voor groep 5-6-7-8 voor de kinderen in Zuidlaren. Zij blijven dan tot 14.00 uur op school. Wilt u hen een lunch meegeven?
De kinderen van groep1-2-3-4 gaan om 12.15 u naar huis.Mocht dit problemen opleveren voor u neemt u dan even contact met ons op? Dan kunnen we meedenken over een oplossing.
 
ZL/ZLV Sinterklaasintocht:
Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas aan in de haven van Zuidlaren. De Schuthoek is door Vrienden Van Zuidlaren benaderd voor een loting om daarbij te zijn en we hebben gewonnen. Dat betekent dat de leerlingen van groep 3-4 ZL/ZLV  met eventuele broertjes en zusjes mee mogen rijden in de stoet. Dit is natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen (en sommige ouders J) We wensen iedereen alvast veel plezier zaterdag.
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Negatieve dingen blijven 5 keer zo lang in het geheugen dan positieve. Sluit daarom elke dag af met iets positiefs. Op school doen wij dit door aan het einde van de  ochtend en middag de positieve dingen van de dag te bespreken met de leerlingen.
 
ZL; Voorleeswedstrijd eerste ronde
Aanstaandemaandag start in groep 5-6-7-8 de eerste ronde van de jaarlijksevoorleeswedstrijd. De beste voorlezers van groep 5/6 en van groep 7/8 zullenhet ’s middags tegen elkaar opnemen in de Middenruimte, voor een echte jury. Dewinnaar van deze voorronde mag naar de bibliotheek, om het daar op te nementegen voorlezers van andere scholen. Voorlezers, veel succes!
 
ZL/ZLV Zakelijkeouderavond:
De jaarlijkse zakelijke ouderavond is 29 november op locatie ZLV, Dorpsstraat 25.Start om 20.00u. De uitnodiging krijgt u nog  via de mail van Remmy Pieters namens de oudervereniging.
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
ZL/ZLV: Schoolfruit:
Het schoolfruit wordt vanaf deze week geleverd. Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeft u tot april geen fruit mee te geven.
 
ZL/ZLV Jumbospaaractie:
Tot 21 november heeft de Jumbo een spaaractie waarmee we als school een bijdrage krijgen voor een projectje. U kunt de bonnen die u krijgt bij de Jumbo inleveren in de bak bij de ingang. Spaart u weer mee?
Er zijn al ontzettend veel punten in de doos bij de Jumbo gedaan. Heel erg bedankt allemaal.
De stand van vandaag is 4903. Na 28 november wordt bekend hoeveel geld we hebben gespaard. Met het bedrag betalen we een deel vaneen les plein op de pleinen in ZL/ZLV. Dit kan in het voorjaar pas omdat een droge ondergrond noodzakelijk is voor het aanbrengen van het materiaal.
 
MR:
Sonja van Roeden  is inmiddels uit de MR.
Bas Schrage en Michel Evers hebben haar taak overgenomen. Er zitten nu 4 ouders van beide locaties in de MR en twee leerkrachten. Zo zijn beide locaties vertegenwoordigd.
 
Kinderopvang OKI:
OKI heeft een BSO op dinsdag en donderdag van 14.00u-18.00u in Kielwindeweer. U kunt u kind bij hen aanmelden. Er wordt ook flexibele opvang geboden. Zie de website of bel 0617573097
 
ZL;  Herhaalde oproep: Luizen pluizen:
Welke ouders willenluizen pluizen in Zuidlaren? U kunt zich opgeven bij Saskia.
Er zijn luizengesignaleerd, dus controleert u uw kind alstublieft goed.
 
ZL/ZLV Onderzoek voeding en bewegen:
Al eerder bent u via de nieuwsbrief op de hoogte gebracht van het onderzoek over voeding en bewegen. In de bijlage vindt u een brief met informatie. We doen hier aan mee,omdat de Schuthoek veel aandacht heeft voor het thema de Gezonde School. Zou u deze vragenlijst in willen vullen? Hieronder staat de link.
https://survey.enalyzer.com/?pid=b5s6h6k3                   
Als de link niet opent kunt u op “control” drukken en tegelijkklikken met de muis.
 
 
Nieuws van de Sport coaches:
 
Onderwerp: Informatiebrief MRT-screening voor groep 2
 
Beste ouders/verzorgers,
 
Binnenkort verzorgen de buurtsportcoaches van Sport Tynaarlo een Motorische Remedial Teaching(MRT)-screening voor alle kinderen van groep 2 van de basisscholen in de gemeente Tynaarlo. In deze brief kunt u lezen wat de screening inhoudt en hoe u over de resultaten wordt geïnformeerd.
 
MRT-test
We screenen volgens de verkorte MRT-test uit het leerlingvolgsysteem van Stroes & van Gelder. Dit gebeurt door middel van 6 kleine spelopdrachtjes die leerlingen uitvoeren tijdens de reguliere gymnastiekles. Na afloop wordt bekeken welke leerlingen onder het leeftijdsniveau scoren. Deze resultaten worden besproken met de groepsleerkracht. We vragen de groepsleerkracht om de resultaten over te dragen en te bespreken met de ouders.
 
Doorverwijzing
Uit de resultaten kan het advies komenom een afspraak te maken met kinderfysiotherapeut of podoloog. Het initiatiefom een afspraak bij een specialist te maken, ligt bij de ouders.
Daarnaast kan het voorkomen dat we een aantal leerlingen in het voorjaar opnieuw willen screenen omdat de resultaten op het moment van testen nog geen aanleiding zijn voor een doorverwijzing.
 
Waarom een MRT-test?
Kinderen met een bewegingsachterstand hebben moeite met bewegen. Hierdoor wordt sporten minder leuk, omdat het niet lukt. Kinderen raken hierdoor achter en krijgen minder zelfvertrouwen en een slechter zelfbeeld. Vaak vallen ze buiten de boot met spelletjes en activiteiten. Het is zinvol om in een zo vroeg mogelijk stadium leerlingen op te sporen die een achterstand hebben. Met MRT-trainingkan een kind gericht oefenen om die bewegingsachterstand en de gevolgen daarvan in te lopen.
 
Vragen
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan hoor ik dat graag. U kunt mij bereiken via onderstaande contactgegevens.


Met vriendelijke groet,
Harry de Vries , Jeremy Pfundt , Mathijs Hoster


Nieuwsbrieven 2017:
7 december, 21 december.
Nieuwsbrieven2018:
18 januari, 1 februari, 15 februari, 8 maart,22 maart, 19 april, 31 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli
vorige pagina | volgende pagina