We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Nieuwsbrief vrijdag 10 december ‘21

vrijdag 10 december 2021
Dag allemaal,
Decembermaand, feestmaand! Sinterklaas is nog maar net op weg terug naar Spanje en de scholen doen alweer hun best om de daarbij behorende versieringen te vervangen voor die van het Kerstfeest. Ook op onze scholen is dat goed te zien. Met name in de ochtend, als het nog schemerig is en alleen de kerstverlichting brandt, is het een sfeervol gezicht.
In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor de viering van de verjaardag van Sinterklaas op beide locaties. Wellicht heeft u ook via Parro al mooie foto’s ontvangen.
 
Corona
In de afgelopen periode hebben we u verschillende nieuwsbrieven doorgestuurd met informatie over de Corona maatregelen. We doen dit uiteraard om u zo goed mogelijk te informeren en op de hoogte te houden van de meest recente maatregelen. Als school hebben we daarom regelmatig contact met het scholenteam van de GGD. Zij geven ons adviezen in geval van besmettingen bij leerlingen en/of teamleden. We zullen deze adviezen en maatregelen uiteraard delen met de ouders van de school die betrokken zijn bij een eventuele positieve testuitslag.
Gelukkig zien we dat de kinderen en u als ouders zeer serieus omgaan met de preventieve maatregelen. Daarvoor onze dank. Mede daardoor is het tot op heden gelukt om het onderwijs in fysieke vorm te kunnen blijven geven.
Zoals aangegeven, worden er zelftesten voor de kinderen van de groepen 6/7/8 op school afgeleverd. Deze ouders hebben een brief ontvangen met daarin de afspraken die hierbij horen. Helaas zijn op het moment van het verschijnen van deze brief de zelftesten nog niet afgeleverd.


Verslag Sinterklaasfeest, locatie Zuidlaarderveen.
Oooh, wat is het spannend!! Sinterklaas is vandaag eindelijk ook op de Schuthoek in Zuidlaarderveen aangekomen. Sommige kinderen hebben er gewoon slecht van geslapen. Zijn er wel cadeautjes meegekomen? Sinterklaas gaat met alle kinderen van de school  op zoek naar de pakjes. Ze worden geholpen door de peuters en heel veel mensen van het dorp.  Langs de weg liggen de zakken vol cadeautjes. Slordig hoor Pieten. Maar geen gezeur, ze zijn er! Pff.. wat een opluchting.
En dan gaat het goed beginnen hoor. Want feest vieren dat kunnen ze. Het orgel erbij en op weg in een lange sliert naar de Zaandorre. Daar deelt Sinterklaas, met behulp van 2 pieten, de cadeautjes uit aan de peuters van Zuidlaarderveen.
In de Zaandorre wordt Sinterklaas getrakteerd op een programma vol met liedjes, dansjes en mooie opzegversjes. Het is nog heel lang onrustig gebleven in Zuidlaarderveen. En Sinterklaas verzucht: “Nou juffen, het is een TOPDAG!!
 

Verslag Sinterklaasfeest, locatie Zuidlaren.
Op vrijdag 3 december stonden alle kinderen van de school klaar om Sinterklaas en zijn Pieten welkom te heten. Maar waar bleef hij toch? Hij zou er al moeten zijn….. Gelukkig kon juf Wilma contact met de Sint krijgen en kreeg ze te horen dat Sinterkaas een klein ongevalletje had gehad en daarom naar het ziekenhuis moest! Zou hij dan niet bij ons op bezoek kunnen komen?
De oplossing was dichtbij: één van de ouders van onze school werkt op de ambulance. Hij was bereid om Sinterklaas vanuit het ziekenhuis razendsnel naar school te brengen. Als een heuse ‘Max Verstappen’ kwam vader Henk met de zwaailichten aan Sint en de Pieten naar school brengen! Eind goed al goed!
We hebben de verjaardag van Sinterklaas op een mooie manier kunnen vieren, uiteraard rekening houdend met de Corona matregelen. We willen iedereen die heeft meegeholpen aan dit feest, heel erg bedanken. Een compliment aan de kinderen van groep 6/7/8 voor het maken van de prachtige surprises is ook zeker op zijn plaats.
 
       
Kerststukjes maken, locatie Zuidlaren.
Volgende week donderdag gaan alle kinderen kerststukjes maken.
Dat doen ze allemaal in hun eigen groep. Wilt u donderdag 16 december uw kind een bakje, NATTE oase, een kaars en leuke takjes meegeven?
                               
 
De Gezonde School.
In deze tijd van lekkers en traktaties toch ook een bijdrage van de Gezonde school. December is een maand van lekker eten en drinken. Daarbij is aandacht voor de ‘Schijf van Vijf’ natuurlijk ook altijd belangrijk. In de bijlage van deze nieuwsbrief wordt een kleurplaat meegestuurd. Kleur de kleurplaat met alle producten uit de ‘Schijf van Vijf’ en lever deze na de Kerstvakantie in bij meester Harry, juf Wilma (Zuidlaren) of juf Anita (Zuidlaarderveen).
Uiterste inleverdatum is vrijdag 14 januari.
Dus: wie kleurt de kleurplaat het mooiste in? Voor de mooiste twee van elke groep hebben we een (sportieve) attentie!
Succes jongens en meisjes! We zien ze graag verschijnen.
 
 
Agenda komende periode:
17 nov. ’21- 22 april ’22                : Schoolfruit (elke dinsdag, woensdag en donderdag)
maandag 20 december ’21          : oud papier actie
donderdag 23 december ’21       : Kerstviering, nadere informatie volgt nog.
vrijdag 24 december ’21               : start van de Kerstvakantie. Alle groepen zijn om 12.00 uur vrij!

                                                     

Nieuwsbrief vrijdag 26 november ‘21

vrijdag 26 november 2021
Dag allemaal,
Het kalenderjaar 2021 loopt langzaam maar zeker naar haar eind. Een bewogen kalenderjaar met een grote invloed van Corona. Daar waar we een paar maanden geleden dachten dat we het ergste hadden gehad, merken we dat de laatste weken het aantal besmettingen weer zien oplopen, ook bij schoolkinderen. We zetten ons op beide locaties in om het onderwijsproces zoveel mogelijk door te laten gaan. We onderhouden hierbij een nauw contact met de GGD om de juiste besluiten op de juiste momenten te nemen. Uiteraard zullen we u als ouders op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen en/of maatregelen die getroffen moeten worden. Zo heeft u woensdag 24 november jl. nog een nieuwsbrief ontvangen van de GGD Drenthe.
Vol verwachting kijken we uit naar de persconferentie die vandaag zal plaatsvinden. Iedereen hoopt dat de scholen open mogen blijven. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen we u vanuit beide locaties natuurlijk informeren over hoe we als scholen met die sluiting omgaan.
Gelukkig staat de maand december in het teken van mooie feestdagen zoals het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. We hopen daar met de kinderen mooie vieringen van te kunnen maken, al of niet met aanpassingen passend bij de Coronamaatregelen.
 
Veel leesplezier!!
 
Sinterklaasfeest, vrijdag 3 december.
Op vrijdag 3 december vieren we op beide locaties het Sinterklaasfeest. De voorbereidingen zijn in volle gang! We hebben gemerkt dat Sint en de Pieten al op bezoek zijn geweest. Op de locatie in Zuidlaarderveen had de Rommelpiet huisgehouden en ook wat lekkers in de schoenen gelegd!
Op de locatie in Zuidlaren zullen we afwachten wat daar in het komende weekend zoal gebeurt!                                                      


Op de locatie Zuidlaren wordt Sinterklaas met zijn Pieten ontvangen op het plein. We willen u als ouders vragen rekening te houden met de aanpassingen in het kader van Corona. De kinderen hoeven deze dag geen fruit en/of lunch mee naar school te nemen.

Pietengym in sporthal “De Zwet” voor Zuidlaarderveen.
In sporthal “De Zwet” zijn de leerlingen van Zuidlaarderveen druk bezig geweest met het oefenen van tal van onderdelen voor het “Pietendiploma” de afgelopen weken.  Thema’s als mikken, klauteren, klimmen, balanceren en zwaaien zijn aan de orde geweest. En, namens Sinterklaas en Pieterbaas, kan ik iedereen feliciteren, want iedereen is geslaagd voor het Pietendiploma 2021!  Hieronder een kleine weergave van een aantal onderdelen die geoefend zijn:
        
 
EU-Schoolfruitprogramma.
Van 17 november t/m 22 april 2022 krijgen onze leerlingen van OBS De Schuthoek (beide locaties) weer drie porties groente en fruit per leerling per week op de woensdagen en donderdagen en vrijdagen. Onze scholen doen namelijk weer mee aan het EU-schoolfruit programma!
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit die uw kind krijgt vanuit het programma is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Met de groente en fruitregeling krijgt uw kind minimaal 70 gram per portie en daarmee maken onze kinderen een goede start om de dagelijkse ADH te halen.
 
 
En dan nog even dit: (dat wist u uiteraard al, maar toch nog maar even)
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken ze kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na 10 -15 keer proberen! 
Smaak is dus iets wat je kunt ontwikkelen en “zien eten, doet eten”! Dus stimuleren maar ……
Onze fruitleverancier dit jaar is de firma Bouman B.V.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief .
NB: op de dagen dat we schoolfruit aangeleverd krijgen, hoeven de kinderen dus geen fruit mee te nemen van huis.
 

Actie Boeken voor je Schoolbieb, Bruna
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er een heleboel kassabonnetjes van de Bruna ingeleverd op school.
Voor 20% van het bedrag op de bonnen mochten wij voor onze school nieuwe boeken uitzoeken. Er is gekozen voor een aantal Sinterklaasboeken maar zoals jullie op de foto kunnen zien zijn er ook boeken gekocht die het hele jaar door gelezen kunnen worden. Wij willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt!                    
 
Bedankt!

Wij bedanken de familie Zijlstra (ouders van Elize en Mette) voor de luchtzuiveraars die wij hebben gekregen voor de groepen 4/5 en 6/7/8 van de locatie Zuidlaren. We hopen dat deze bijdragen aan een goed binnenklimaat in de lokalen.
 
Agenda komende periode:
17 nov. ’21- 22 april ’22                : Schoolfruit (elke dinsdag, woensdag en donderdag)
vrijdag 3 december ’21                 : Sinterklaasfeest
maandag 6 december ’21            : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
maandag 20 december ’21          : oud papier actie
donderdag 23 december ’21       : Kerstdiner
vrijdag 24 december ’21               : start van de Kerstvakantie. Alle groepen zijn om 12.00 uur vrij!
Eerstvolgende nieuwsbrief         : vrijdag 10 december ’21.                                      

Nieuwsbrief vrijdag 29 oktober ‘21

maandag 1 november 2021
Dag allemaal,
Hierbij sturen we u deze nieuwsbrief toe met daarin informatie over een tweetal leuke activiteiten die de komende dagen gaan plaatsvinden. Daarnaast graag uw aandacht voor de bijlagen waarin u geïnformeerd wordt over activiteiten die door de bibliotheek Zuidlaren worden georganiseerd en een wervingsfolder van het IVN (natuureducatie).
Veel leesplezier!!


Lampionshow woensdag 10 november, locatie Zuidlaren.
Dit schooljaar gaan we de lampionshow in aangepaste vorm organiseren. Deze zal plaatsvinden op woensdag 10 november van 17.00 uur tot 18.00 uur.
U wordt als ouders, samen met de kinderen, uitgenodigd om de lampions te bewonderen op de manier zoals we dat vorig jaar gedaan hebben: elke groep heeft de lampionnen in de lokalen neergezet en u als ouders en kinderen kunt langs de buitenkant een route volgen om de presentatie te zien. Op het schoolplein creëren we natuurlijk een gezellige sfeer en zullen we zorgen voor een traktatie. We zien u allen graag op het schoolplein!
De kinderen van de groepen 1/2 en 2/3 gaan op 11 november een bezoek brengen aan woonzorgcentrum ‘Mozaiek’. De leerkrachten zullen de betreffende ouders hierover informeren.
Het team van de locatie Zuidlaarderveen heeft de ouders ondertussen geïnformeerd over de wijze waarop de kinderen daar het feest gaan vieren.  
 

Nationaal Schoolontbijt, woensdag 3 november.
Zoals u weet, is de Schuthoek een Gezonde School. De werkgroep besteedt veel aandacht aan gezond eten, gezond bewegen en gezond met elkaar omgaan.
Op woensdag 3 november a.s. gaan we de dag starten met een heus ontbijt op school in het kader van het ‘Nationaal Schoolontbijt’. De kinderen gaan die dag dus een keertje zonder een ontbijt naar school!
Uiteraard wordt er op onze locatie in Zuidlaarderveen ook deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt op 3 november a.s. De ouders zijn hierover geïnformeerd.

Parro.
Voor de herfstvakantie zijn we gestart met Parro, een nieuwe manier om als school te communiceren met u als ouders. Nog niet alle ouders hebben de Parro-app al gedownload waardoor zij wellicht belangrijke boodschappen missen. We vragen u om dat alsnog te doen.Margedag donderdag 4 november.
Op donderdag 4 november staat er een margedag gepland. De kinderen zijn deze dag vrij. Deze boodschap geldt voor beide locaties.            
 
Agenda komende periode:
donderdag 4 november ’21         : margedag. Alle kinderen zijn die dag vrij.
woensdag 10 november ’21        : lampionshow 
maandag 15 november ’21          : oud papier actie
Eerstvolgende nieuwsbrief         : vrijdag 12 november ’21.

                                                      

Nieuwsbrief vrijdag 8 oktober ‘21

vrijdag 8 oktober 2021
Dag allemaal,
De kinderen zijn na komende week alweer 8 weken naar school geweest en de herfstvakantie staat voor de deur. Deze keer valt de Zuidlaardermarkt in de vakantieweek, dus dat komt goed uit! Gaan er veel kinderen meedoen aan de Zuidlaardermarktloop?
Namens het team van de beide locaties wensen we de kinderen en u een fijne vakantie toe.
 

 
We wensen u veel leesplezier!

Verslag kijk- en informatienamiddagen, locatie Zuidlaren  
In de afgelopen week waren de zgn. kijk- en informatienamiddagen georganiseerd. U kon als ouders, samen met uw kind(eren), een kijkje nemen in de klas om te zien hoe het lokaal er uitziet en om te zien waar de kinderen mee aan het werk zijn. Natuurlijk waren de leerkrachten aanwezig om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.
Mocht u niet op de geplande momenten een bezoek hebben kunnen brengen aan de school en heeft u toch een vraag aan de leerkracht(en)? Neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
De kijkmiddag van groep 2/3 kon op dinsdag 5 oktober niet doorgaan. Daarom alsnog de gelegenheid om op dinsdag 12 oktober te komen kijken in de klas voor deze betreffende ouders. We houden de planning van 5 oktober jl. aan.
 
Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil’.
De Kinderboekenweek is deze week van start gegaan. Natuurlijk besteden we daar als scholen aandacht aan! Het thema is dit jaar: ‘Worden wat je wil’. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek op de locatie in Zuidlaren, zijn we woensdagochtend begonnen met het samen zingen van het lied dat hoort bij de Kinderboekenweek:

Jij kan worden, worden wat je wil
Waarmee maak jij ’t verschil?
Zoveel dingen die je later kunt doen
Vanaf nu tot aan je pensioen
Jij kan worden, worden wat je wil
Waarmee maak jij ’t verschil?
Wat vind je leuk en wat is jouw talent?
Je bent echt iets geworden
Als je bent wie je bent

De komende dagen zal er in de klassen op allerlei manieren aandacht zijn voor lezen, waaronder voorlezen door ouders, de leesmarathon en de boekenmarkt.

Mooi om te zien hoeveel kinderen afgelopen woensdag verkleed op school kwamen! En heeft u de verklede leerkrachten ook gezien?
 
                       
 
Programma Kinderboekenweek, locatie Zuidlaren:
Maandag 11 oktober: 
Voor groep 1/2 zoeken we ouders, die maandagmiddag zouden willen voorlezen. 
Wie vindt het leuk om maandag a.s. om 13.45 uur op school te komen en voor te lezen aan een klein groepje kinderen? Zou je zelf een boek willen meenemen dat past binnen het thema ‘Worden wat je wil’? Wie interesse heeft, mag mailen naar juf Wilma (w.sterken@stichtingbaasis.nl)

Dinsdag 12 oktober 
's Middags doen alle groepen mee met een leesmarathon. 
Donderdag 14 oktober 
We houden een boekenmarkt in de school. Deze markt begint om 13.45 uur en eindigt om 14.15 uur. Ouders van de school en ook ouders van OKI kinderopvang zijn van harte welkom. De kinderen mogen zelf boeken van huis meenemen die ze willen verkopen voor 50 cent. Altijd leuk om thuis weer nieuwe boeken te hebben!
Vrijdag 15 oktober 
De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan in het speellokaal dansen met juf Christel, de moeder van Frank. 
Om 12 uur sluiten we de Kinderboekenweek dansend en zingend samen af op het schoolplein.
 
Verslag Kinderboekenweek, locatie Zuidlaarderveen.
Woensdag 6 oktober was het eindelijk zover. De opening van de Kinderboekenweek 2021.
We zijn gestart met een mooi openingslied. De ouders hebben er allemaal van genoten. Deze week staat in het teken van: Worden wat je wilt.
In het kader van dit onderwerp hebben we deze week heel veel gastsprekers die komen vertellen over hun beroep. Deze week hebben we de moeder van Jelse gehad. Zij is fotografe. En vrijdag kwam de moeder van Milan en Louise. Zij vertelde ons alles over haar beroep: verpleegkundige. 
En daarna kwam de vader van Koen. Hij vertelde alles over het werken op hele grote containerschepen. Jemig, wat hebben wij alweer veel geleerd over deze mooie beroepen. Maar we zijn er nog niet. Volgende week komen er nog weer heel veel mensen vertellen over zijn of haar beroep. Een prachtige en leerzame Kinderboekenweek. 

 
Actie Bruna. Herhaling.
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen we sparen voor gratis boeken! 
 
Corona.
In de vorige nieuwsbrief hebben we stilgestaan bij de aangepaste regels met betrekking tot corona. Deze week kregen we het bericht van de Stichting Sint Maarten Zuidlaren dat de viering op 11 november ook dit jaar nog niet doorgaat. We verwijzen hierbij naar de bijlage voor meer informatie.
 
Algemeen.
  • Heeft u het formulier ‘Noodnummers en relevante gegevens 21-22’ en het formulier ‘Toestemming gebruik beeldmateriaal’ al ingevuld en ingeleverd bij de leerkracht?
  • Regelmatig ontvangen de leerkrachten een mail en/of appje van u als ouders met daarin een vraag of een mededeling. We willen u bij deze vragen om die mail/app naar beide leerkrachten van de groep waarin uw kind zit, te sturen. Op die manier zijn de duo-collega’s allebei op de hoogte.
  • Hierbij doen we een oproep om ’s ochtends uw kind(eren) op tijd naar school te laten komen. Het komt de laatste dagen regelmatig voor dat de kinderen na 8.30 uur op school aanwezig zijn. In het kader van ‘effectieve leertijd’ en de dag samen willen starten, doen we een beroep op uw medewerking.
Oproep.
Wie is bereid om af en toe de was van de school (locatie Zuidlaren) te doen? Het gaat dan om vaatdoekjes en droogdoeken. Graag uw reactie richten aan Hans Westerhof (050-4092009/h.westerhof@stichtingbaasis.nl).

Agenda komende periode.
6 - 17 oktober ’21                            : Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’.
18 - 22 oktober ’21                         : Herfstvakantie
25 oktober ’21                                 : oud papier actie

Eerstvolgende nieuwsbrief         : vrijdag 29 oktober ’21.


                                                      

Nieuwsbrief vrijdag 24 september ‘21

vrijdag 24 september 2021
Dag allemaal,
In deze brief nieuws vanuit onze beide locaties. Het schooljaar is nu een 4-tal weken onderweg. We zitten dus nog in de ‘Gouden Weken’; we besteden veel aandacht aan de groepsdynamiek en de afspraken die de kinderen met elkaar hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen een fijn schooljaar heeft. Onze nieuwe methodiek ‘Kwink, voor sociaal emotioneel leren’ reikt ons veel materiaal aan om invulling te geven aan de groepsvorming.
Zoals u weet, zijn er met ingang van 25 september een aantal versoepelingen doorgevoerd m.b.t. Corona. In deze nieuwsbrief daarom aandacht daarvoor. Daarnaast andere belangrijke informatie voor u als ouders (o.a. over de Kinderboekenweek en de Kinderpostzegelactie) en enkele verslagen van leuke gebeurtenissen vanuit de groepen.


We wensen u veel leesplezier!


Corona.
Natuurlijk zijn we allen blij met de aangekondigde versoepelingen die ingaan op 25 september a.s. Zo heeft u waarschijnlijk al begrepen dat bij een positieve besmetting bij de kinderen niet de hele klas meer in quarantaine hoeft. Alleen de kinderen die in nauw contact zijn geweest, moeten mogelijk in quarantaine. Dit gaat echter altijd in overleg met de GGD.
Voor wat betreft het naar school brengen en halen hebben we afgesproken om het beleid zoals het de afgelopen tijd was op beide locaties, te continueren. De ouders nemen ’s ochtends op het schoolplein afscheid en wachten ’s middags ook op het schoolplein. Voor afspraken en activiteiten in de school bekijken we per situatie in welke vorm we u als ouders erbij kunnen betrekken.

Ouderinformatieavonden locatie Zuidlaren.
Uiteraard organiseren we ook in dit schooljaar weer informatiebijeenkomsten voor de ouders.
Op dinsdag 5 oktober en donderdag 7 oktober worden er na schooltijd gedurende de middag informatiemomenten georganiseerd.
U kunt als ouders op die middagen samen met uw kind(eren) een bezoek brengen aan de klas(sen). De kinderen laten dan het lokaal en hun werk aan u zien. Uiteraard is de leerkracht aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.
Op korte termijn zullen we u informeren over de inschrijving voor deze 2 middagen.
 
Nieuws vanuit groepen.
Lezen is leuk, lezen is goed, zeker als je het samen doet!
Hieronder een tweetal mooie foto’s waarop u kunt zien dat de kinderen van groep 1/2 in de buitenlucht worden voorgelezen door de kinderen van groep 6/7/8.
 
         
Waterdag in groep 1/2, locatie Zuidlaren.
Afgelopen woensdag deden we mee aan de Nationale Kraanwaterdag. We hebben allemaal water gedronken en we hebben geleerd hoe belangrijk het is om elke dag veel water te drinken: wel 8 glazen! Sommige kinderen drinken thuis veel, maar op de poster zagen we dat er soms veel suiker in zit. Op de foto zie je ons suikerklontjes tellen.

We werken in de klas over het thema ‘gezond eten’ en leren welk fruit er allemaal is. Juf Esmé had twee appels meegenomen uit de tuin van haar vader en moeder. We mochten ook proeven en we vonden het allemaal lekker!

Verslag activiteit ‘zonnebloempitten’, locatie Zuidlaarderveen.
Maandag, 20 september, werden we verrast door de oma van Pien, Suus en Tycho.
Voor de vakantie had zij, samen met Pien, Tycho, Suus en Annelot, voor alle kinderen van de Schuthoek Zuidlaarderveen een potje met daarin zonnebloempitten. De bedoeling was om van deze pitten prachtige zonnebloemen te maken. Wie zou de hoogste zonnebloem kweken?
En dinsdag was de prijsuitreiking voor de hoogste bloemen. 10 kinderen waren de gelukkigen. Oma had prachtige prijsjes gekocht. Wat was dat leuk!! 
Namens alle kinderen van onze school heel hartelijk bedankt!!!
 

 
Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil’.
De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 6 oktober t/m 17 oktober. Natuurlijk besteden we daar als school ook de nodige aandacht aan. Voor onze locatie in Zuidlaren hierbij alvast een aantal mededelingen:
- het thema is ‘worden wat je wil’.
- de kinderen mogen op woensdag 6 oktober verkleed op school komen.
- we zoeken nog ouders, die iets willen vertellen over hun beroep. Als je het leuk vindt om dat te
  doen, geef dit dan door aan de leerkracht van je kind!
- er komt dit jaar ook weer een boekenmarkt, de datum volgt nog.
De kinderen en de ouders van onze locatie in Zuidlaarderveen hebben ook al informatie ontvangen over de Kinderboekenweek en de daarbij behorende activiteiten.
 
 
 
Kinderpostzegelactie.
Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober gaat de 73e editie van de Kinderpostzegelactie van start. Basisschoolkinderen uit de bovenbouw gaan weer op pad om verschillende producten te verkopen. De kinderen komen fysiek of digitaal langs de deuren. 
Op woensdag 29 september zal groep 7 en 8 de Kinderpostzegels meekrijgen naar huis. Het is de bedoeling dat we weer heel veel geld gaan inzamelen voor het goede doel.
 

Actie Bruna.
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen we sparen voor gratis boeken! We verwijzen naar de bijlage waarin wordt uitgelegd hoe het werkt.
 
Nieuws vanuit de MR.
Vorige week hebben de verkiezingen op school in Zuidlaren plaatsgevonden.
Henk Huisman heeft de meeste stemmen van de ouders ontvangen.
Ron van der Linden zal het stokje overdragen aan Henk.
De samenstelling van de MR ziet er nu als volgt uit:
 
Oudergeleding: Personeelsgeleding:
Michel Evers (voorzitter)  Henriët Bulthuis
Anita Huisman   Wilma Sterken
Bas Schrage    Afine Huisman (secretaris)
Henk Huisman   Vacature

Zoals u ziet is nog één vacature open van het personeel, zodra deze is gevuld laten wij het u weten.
De goedgekeurde notulen zullen op de website worden geplaatst.
 
Even voorstellen.
Beste ouders/verzorgers,
Ik ben Vera Kroeze, ik ben 20 jaar en kom oorspronkelijk uit Almelo. Ik ben tweede jaar academische pabo student in Groningen. Dit houdt in dat ik de pabo volg aan de Hanzehogeschool en daarnaast ook pedagogische wetenschappen op de Universiteit. Voor mijn studie woon ik in Groningen op kamers. Ik loop dit jaar stage op O.B.S. de Schuthoek. Hier zal ik stage lopen in groep 1/2 tot eind januari, daarna zal ik doorgaan naar groep 2/3. Ik zal stage lopen op de dinsdag en zal er af en toe ook een halve week zijn.
Ik heb nu mijn eerste stagedag gehad en vond het heel erg leuk. Ik kijk uit naar komende tijd om lessen te gaan geven en een band op te gaan bouwen met de kinderen uit de groep.

Groetjes, Vera Kroeze
Trainingen Zuidlaardermarktloop.
Vind je het leuk om te trainen voor de Zuidlaardermarktloop? Kom dan op maandagmiddag meetrainen bij meester Harry en meester Mathijs. Er zijn geen kosten aan verbonden. (Doelgroep: groep 3 t/m 8)
Locatie:  OBS Schuilingsoord.
Tijd:        14.45 uur – 15.30 uur.
Data: 13 september, 20 september, 27 september & 4 oktober.

 
Algemeen.
Heeft u het formulier ‘Noodnummers en relevante gegevens 21-22’ en het formulier ‘Toestemming gebruik beeldmateriaal’ al ingevuld en ingeleverd bij de leerkracht?
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
Agenda komende periode.
29 sept. - 6 okt. ’21                         : Kinderpostzegelactie
5 en 7 oktober ’21                          : informatiemiddagen (meer info volgt nog).
6 - 17 oktober ’21                            : Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’.
18 - 22 oktober ’21                         : Herfstvakantie
25 oktober ’21                                  : oud papier actie
Eerstvolgende nieuwsbrief         : vrijdag 8 oktober ’21.
Bijlagen.


                                                      
vorige pagina | volgende pagina