emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Nieuwsbrief 14 februari

vrijdag 15 februari 2019
ZL: Nijntje Beweegdiploma
In groep 1/2 zijn we gestart met beweeglessen van het Nijntje Beweegdiploma. 15 weken lang krijgen de kleuters op maandag les en leren de kinderen verschillende vaardigheden. Binnen het Nijntje Beweegdiploma wordt er gewerkt met zeven bewegingskenmerken. Deze bewegingskenmerken komen in iedere les terug.
 • Koppelingsvermogen (een bal vangen en weer gooien)
 • Differentiatievermogen (een liedje zingen en tegelijk klappen)
 • Reactievermogen (reageren op spelcommando’s)
 • Bewegingsritme (hinkelen/huppen)
 • Oriëntatievermogen (klimmen/klauteren)
 • Het aanpassingsvermogen (rollen en stoppen)
 • Evenwicht (hoogspringen/schommelen)
Na 15 weken leggen de kinderen een ‘examen’ af en laten ze zien wat ze allemaal hebben geleerd.

ZL/ZLV: Ouderavond woensdag 27 februari
Wij willen u van harte uitnodigen voor de ouderavond op woensdag 27 februari op de hoofdlocatie. De avond start om 19:30 uur. Tijdens deze avond zal Arsene Francot van Natuurlijk leren meer vertellen over systeemdenken. Arsène helpt ons met het werken aan "Boeiend Onderwijs’’
We hopen u de 27e op school te zien.
 
ZL/ZLV: Staking vrijdag 15 maart.
Vorige week heeft u via de app een brief over de staking op vrijdag 15 maart ontvangen van onze bestuurder Susanne de Wit. Op de Schuthoek wordt vrijdag 15 maart gestaakt op beide locaties. Dat betekent dat beide locaties op deze dag dicht zijn.
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
Beweegtip voor in de voorjaarsvakantie:
Op het Dennenoord terrein is sinds een paar maanden een Kwiek Beweegroute gerealiseerd. Het doel van het ‘Rondje Dennenoord’ is om mensen in beweging te krijgen en ze bewust te maken van het feit dat bewegen gezond en vooral ook leuk is. Op het parcours staan allerlei toestellen voor beweegoefeningen. Dit ‘beweegparcours’ is laagdrempelig, door en voor alle groepen te gebruiken.
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 8 maart 2019
 
 

Nieuws 31 januari

vrijdag 1 februari 2019
ZL/ZLV: Bee Bots
Op school werken we met Bee Bots. Dit is een gele programmeerbare robot die we met name inzetten in de onderbouw. Door met de Bee Bot aan de slag te gaan leren kinderen te programmeren. Ze leren een strategie gebruiken om een probleem op te delen in stapjes om tot een oplossing te komen. Door de Bee Bot commando’s te geven kun je de Bee Bot over diverse leerzame matten laten rijden.
 
 
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
Vorige week dinsdag hebben de kinderen van groep  5/6 en 7/8 bezoek gehad van tandarts Venema. Het doel van het bezoek was om de kinderen bewust te maken wat frisdrank met je gebit doet. Suiker in frisdrank is niet goed voor het gebit. Maar ook zuren in frisdrank hebben een grote invloed. Ze kunnen op termijn het glazuur oplossen, waardoor de tanden gevoelig en zwak worden. De leerlingen hebben hier in de groep uitleg over gekregen en zijn daarna in groepjes gaan onderzoeken (met behulp van een teststrip) wat de zuurgraad van bepaalde drankjes was. De kinderen kwamen tot de conclusie dat in drankjes als AA drink en Red Bull een hoge zuurgraad zit en echt slecht zijn voor het gebit. In de groep is besproken hoe je verstandig om kan gaan met frisdrank.
Enkele tips:
 • Beperk het aantal eet en drinkmomenten tot 7 keer per dag
 • Probeer de eet en drinkmomenten met elkaar te combineren. (water kun je de hele dag door drinken)
 • Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta.
 • Houd zure dranken niet lang in de mond en spoel er niet mee.
 • Neem niet telkens een klein slokje als je iets zuurs drinkt, maar drink het in een keer op. 
 
ZL: Oud papier.
Vorige week maandag is er oud papier opgehaald. De opbrengst was weer super! Denkt u eraan wanneer u niet kunt lopen, dat u tijdig ruilt of zorgt voor vervanging. (Nogmaals een reminder: het rooster staat op de Schuthoekapp: ouders – Oud papier)
Maandag 25 februari wordt er weer papier opgehaald, de volgende ouders staan op de lijst: de ouders van Melanie Lampe, Ruben Mulder, Jens Roggema en Lois Biesterbos.
Het zou fijn zijn voor de lopers en chauffeur als er een extra ouder mee kan op de wagen om de route voor te lezen. Wie zou kunnen helpen 25 februari? U kunt dit doorgeven aan de leerkracht of aan Sandra.
 
 
 
ZL/ZLV: Gift Oudervereniging
Door de opbrengst van het oud papier hebben we naast extra geld voor bijvoorbeeld vieringen op school, het schoolfeest, de mogelijkheid om materialen aan te schaffen voor de kinderen. In januari hebben we de Oudervereniging om een gift gevraagd. Zo mogen beide locaties, smartgames, vloerplaten voor de Bee Bots en buitenspeelgoed aanschaffen. Ook schaffen we voor alle kinderen koptelefoons en eigen oordopjes aan om te kunnen werken op de laptop en IPad. In Zuidlaarderveen mogen we Kapla en een magnetische letterdoos bestellen en in Zuidlaren mogen er extra materialen worden gekocht voor de huishoek van de kleuters. We willen nogmaals duidelijk maken dat we het fantastisch vinden dat er iedere maand door ouders papier wordt opgehaald. En geweldig om te horen dat er lopers zijn die ook de route in de wagen gooien. Alles voor de opbrengst!!
 
 
ZLV: Meeloopochtend in Zuidlaarderveen
Donderdag 14 februari van 8:00 tot 10:00 uur is er een meeloopochtend in Zuidlaarderveen. De kinderen van groep 1-2-3 gaan deze ochtend een rondleiding geven aan nieuwe leerlingen en hun ouders. Kent u kinderen die in de omliggende dorpen wonen en op zoek zijn naar een geweldige school, geef het vooral door.
 
 ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 14 februari 2019
 
 

Nieuwsbrief 17 januari 2019

vrijdag 18 januari 2019
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 16e  en laatste denkgewoonte.  ‘Ik wil blijven leren’.

Tips
 • Laat je kind iets doen wat hij/zij nog nooit heeft gedaan. Praat hoe dit aangepakt kan worden.
 • Laat zien dat je als volwassene ook nooit uitgeleerd bent. Vertel wat je zelf  nog leert.
 • Ga met je kind naar de bibliotheek om boeken uit te kiezen waar je van kunt leren.
 • Bedenk samen met je kind vragen. Laat de vragen beginnen met hoe, waar, wat, wanneer en wie.
 • Knutsel of teken samen met je kind. Zoek van tevoren uit hoe jullie het gaan maken. Gebruik informatie van internet of ga naar de bibliotheek voor boeken.
 • Bezoek met je kind een museum. Stel vragen over wat je in het museum ziet. Begin de vragen met hoe, waar, wat, wanneer en wie. Stimuleer je kind om ook vragen te stellen.
 • Kijk samen naar het Jeugdjournaal. Bespreek het nieuws. Welke onderwerpen vindt je kind interessant. Waar kan hij/zij nog meer over leren?
 • Maak uitstapjes. Kies iets uit en kijk op internet wat er te doen en te leren valt. Haal ook boeken uit de bibliotheek over dit uitstapje.
 • Leer je kind op vakantie in het buitenland woorden uit de de taal van het land. Verdiep je samen met je kind in de cultuur van het land. Bezoek musea of andere bezienswaardigheden, maar wandel ook door straatjes en bezoek winkeltjes.
 
 
ZL/ZLV:
Deze week hebben de kinderen weer 3 stuks groente/fruit gehad op school. Peer, wortels en meloen. Nieuwsgierig wat de kinderen iedere week krijgen? Op de site:
www.euschoolfruit.nlkunt u hier wekelijks bekijken wat de kinderen eten op school. Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van de leverancier. U krijgt dan wekelijks een mailtje over het schoolfruit. We zijn op school gekoppeld aan de leverancier Vitamine & Zo.
  
 
Schuthoek goes Italië
Gisteren hebben de kinderen van de blaasklas bezoek gehad van RTV Drenthe. Via deze link kunt u de uitzending bekijken.

 
 
Margedagen.
Een oplettende ouder attendeerde ons erop, dat de tijden van de margedagen niet juist op de Schuthoek app stonden. Deze zijn inmiddels aangepast. Het gaat alleen om de tijden. De margedagen/ vrije dagen blijven hetzelfde.
Op de Schuthoek app kunt u onder het kopje SCHOOL: VAKANTIES &MARGEDAGEN het hele overzicht zien.
Denkt u aan de eerstkomende margedag vrijdag 15 februari? Alle kinderen zijn dan vrij.
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoekapp nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragenhebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delenvan de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 31 januari
 
 

Nieuwsbrief 19 december

woensdag 19 december 2018
 
2018 zit er bijna weer op. We kunnen terug kijken op een mooi jaar. We willen u via deze weg hele fijne feestdagen wensen en alles goeds voor 2019! Dat het maar een prachtig jaar mag worden!
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 15e denkgewoonte.  ‘Samen kunnen we meer dan alleen’

Tips:
 • Stimuleer je kind om iets samen met andere kinderen te doen, zoals een hut bouwen of een gezelschapsspel spelen.
 • Onderneem iets samen met je kind. Kook bijvoorbeeld samen iets lekkers, werk samen in de tuin of ruim samen een kast op. Benadruk dat dit samen beter gaat dan alleen.
 • Praat met elkaar over de stelling: ‘Twee weten meer dan één’. Bedenk samen voorbeelden hiervan.
 • Laat je kind een ander helpen bij wat die ander niet zo goed kan.
 • Lees samen het boek ‘Samen kunnen we alles’ geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Een ander leuk boek over samenwerken is ‘Taart voor iedereen’,geschreven door David Martin.
 
ZL/ZLV: Margedagen 10 t/m 15 april.
Van woensdag 10 t/m 15 april zijn alle kinderen vrij. Dit geldt voor de locatie in Zuidlaren maar ook in Zuidlaarderveen. Dit ivm de reis naar Italië van de blaasklas.
(margedagen/vrije dagen zijn te vinden op de Schuthoek app onder: School – vakanties&margedagen.)
 
Schuthoek goes Italië.
Wat gaat het goed.Inmiddels staat de teller op: 120 euro!! We blijven doorgaan met sparen. Spaart u uw lege flessen ook voor ons in de kerstvakantie?
                                                                   
Nieuws van de Bieb
 
Nationale Voorleesdagen 2019
Op woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2019. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.
 
Voorleestips
Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.
·        Een boek kiezen
·        Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
·        Voorleesrituelen
·        Voorlezen met stemmetjes
·        Te moeilijk of niet?
·        Voorspel samen het verhaal
·        Moeilijke woorden
·        Laat uw kind vertellen

 
De Nationale Voorleesdagen staan natuurlijk in het teken van voorlezen en dan met name voorlezen aan jonge kinderen. Maar vergeet ook de oudere kinderen niet.Kinderen van 10, 11, 12 jaar kunnen nog heerlijk genieten van een goed verhaal.Las een voorleeskwartiertje in na het eten, kies een voorleesboek wat past bij de leeftijd, maar ook bij jou als ouder!
 
 
 
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 25 januari
 
 

Nieuwsbrief 6 december 2018

vrijdag 7 december 2018
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 14e denkgewoonte.  ‘Ikmaak een grapje’.

 

 
 
Tips
 • Vertel zelf grappige situaties aan je kind. Vertel het ook als je om jezelf moet lachen.
 •   Geniet samen met je kind van grappige situaties. Leer je kind dat je ook om jezelf kunt lachen.
 •   Vertel elkaar grapjes.
 •   Leg aan je kind het verschil uit tussen ‘uitlachen’ en lachen om situaties en jezelf.
 •   Leer je kind om eerst na te denken of de situatie of het grapje voor iedereen leuk en grappig is.
 •   Luister naar elkaars belevenissen. Bespreek samen de humor in deze belevenissen. Lacher samen om.
 •   Zoek samen naar het grappige, het onverwachte in het leven. Lach hier samen om als het kan.
 •   Kijk samen met je kind naar tv of lees samen in tijdschriften of boeken. Zeg het als je iets grappigs vindt.
ZL/ZLV: Sinterklaas
Afgelopen woensdag hebben we op beide locaties bezoek gehad van Sinterklaas. In Zuidlaarderveen was het lang wachten op Sinterklaas. Wat bleek,
Sinterklaas was dinsdagnacht erg moe geworden van het bezorgen van de schoencadeautjes, waardoor hij in slaap was gevallen in een garage in Zuidlaarderveen! Samen met de pieten hebben de kinderen Sinterklaas wakker gemaakt en mee naar school genomen. Op school hebben de kinderen opgetreden voor Sinterklaas.
In Zuidlaren kwam Sinterklaas met zijn drie pieten aan met paard en wagen. Samen met de kinderen van groep 1 t/m 8 en de peuters werd er in de middenruimte opgetreden. Daarna brachten Sinterklaas en pieten een bezoek aan de groepen.
We willen alle ouders bedanken voor hun hulp, fantastisch!!
 

ZL: Oud papier
We zijn op zoek naar ouders die tijdens het oud papier lopen, de route willen voorlezen aan de chauffeur. Helaas kunnen ze ons niet garanderen dat iedere maand dezelfde chauffeur aanwezig is. Hierdoor kost het veel tijd voor de chauffeur en lopers om het papier op te halen.  Wie zou op één van de onderstaande data mee willen rijden op de wagen:   (graag aangeven bij Sandra.  s.vanderveur@stichtingbaasis.nl)
17 december, 21 januari, 25februari, 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni
 
ZL/ZLV: Niet beschikbaar zijn van een vervanger.
Beste ouders/verzorgers,
 
De afgelopen weken is het voorgekomen dat er geen vervanger beschikbaar was bij ziekte van een van onze leerkrachten.
Tot nu toe hebben de scholen dit bijna altijd weten op te vangen, onder andere door groepen samen te voegen of te verdelen over de rest van de klassen, of door de directeur, coördinator, of de IB -er les te laten geven. De griepgolf is echter nog niet voorbij.
We kunnen niet maar doorgaan met het leggen van deze noodverbanden. De kwaliteit van onderwijs komt daarmee onder druk te staan.Stichting Baasis geeft daarom als richtlijn dat, wanneer er geen vervanger beschikbaar is, we een groep naar huis gaan sturen. We doen dit met pijn in ons hart en hopen op uw begrip.
 
Met vriendelijke groet,
Susanne de Wit
Directeur bestuurder Stichting Baasis
 
ZL/ZLV:Gezonde school. (Reminder)
In opdracht van de provincie Drenthe voeren onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningenonderzoek uit naar de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' aanpak (JOGG). Hiervoor wordt onder andere de leefstijl van kinderen in kaart gebracht.
Dit wordt gedaan met een vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit 25 vragen die gaan over het eten van groente, drinken van water en beweeggedrag. De resultaten worden uitsluitend gebruikt voor gezondheidsbevorderende doeleinden en worden vertrouwelijk behandeld. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig, waarbij wij uw deelname zeer op prijs stellen!
Via onderstaande link kunt u de vragenlijst invullen.

https://survey.enalyzer.com/?pid=qd4tifug
 
 
ZL: Kerstdiner op school.
Donderdag 20 december vieren we samen met de kinderen kerst op school.
De kinderen worden om 17:30 uur op school verwacht. We eten samen met de kinderen op school. Vanaf18:15 uur zijn alle ouders van harte uitgenodigd om op het plein iets te komen drinken. Om 18:30 uur is de kerstviering afgelopen en kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
 
 
 
ZL: Kerstcircuit.
Donderdagochtend 20d ecember gaan we na de pauze met de kinderen een kerstcircuit doen. Een van de onderdelen is een kerststukje maken. Wilt u uw kind donderdagochtend een bakje met oase voorzien van naam, versiering, groen en een kaars meegeven?
 
Schuthoek goes Italië.
Twee weken geleden zijn we gestart met de lege flessenactie. Op dit moment heeft de actie al 80euro opgebracht. Geweldig!! Maar we zijn er nog niet. Ons doel is om het bedrag van 250 euro op te halen. Daarom blijven we door sparen en gaan we door na de kerstvakantie. Sparen jullie ook mee in de vakantie?  
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 20 december ’18
 
 
vorige pagina | volgende pagina