We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief vrijdag 9 oktober 2020

vrijdag 9 oktober 2020
door Stephan
Dag allemaal,
Daar zijn we weer! In deze nieuwsbrief weer allerlei informatie die we graag met u delen. Veel leesplezier en natuurlijk een hele fijne herfstvakantie!! 

                                    
Corona.
Al lange tijd hebben we te maken met (toenemende) maatregelen in verband met Corona. We hebben afspraken met betrekking tot het brengen en halen en het bezoeken van de school, over het afstand houden en over hygiënische maatregelen. Ook heeft u vorige week een brief ontvangen over de ventilatie van scholen. Helaas moeten we constateren dat het virus steeds meer, dichterbij aanwezig is en zeker nog niet verslagen. We vinden het erg prettig om te merken dat iedereen bereid is zich aan de regels te houden. Dank u wel daarvoor!
In dit verband willen we u als ouders vragen om de traktaties van de jarige kinderen te laten voldoen aan de wensen zoals we dat hebben afgesproken: voorverpakt en gezond.

Digitaal onderwijs.
We hopen het uiteraard niet, maar als we voor langere tijd onvoldoende inval kunnen vinden of wanneer de school tijdelijk gesloten moet worden vanwege Corona, willen we natuurlijk wel dat de lessen digitaal voortgezet kunnen worden.
Alle kinderen hebben een zgn. MOO adres ontvangen. U heeft hiervoor in maart 2020 (toen Corona voor de eerste keer uitbrak en er een ‘lock down’ werd uitgesproken) gegevens van de school ontvangen. We willen u vragen te controleren of het account van uw kind(eren) nog steeds werkt. Als dat niet het geval is, neem dan even contact op met de leerkracht.


Kinderboekenweek 30 september – 11 oktober  EN TOEN?
En toen……..was er kunst.
Op onze scholen is veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek, maar dit jaar was deze week gekoppeld aan een kunstproject. Onze school heeft subsidie van de gemeente Tynaarlo gekregen voor cultuureducatie voor de leerlingen. Daarom zijn van 1 t/m 9 oktober
4 verschillende kunstenaars (Anette Ebert, Kitty Boon, Gea Koopman en Janneke Gelling) op beide locaties geweest (Zuidlaren en Zuidlaarderveen) om met de kinderen te werken over het thema van de Kinderboekenweek. In veel groepen is er gewerkt over ridders, kastelen, de Middeleeuwen maar ook de Grieken de Romeinen kwamen aan bod.

Groep 4/5/6 gaf het startsein door samen met Anette Ebert een groot kasteel te bouwen in de centrale hal van de school.

Voorleeskampioen groep 7/8
Tijdens de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van groep 7/8 een voorleeswedstrijd gehouden. Het was spannend, maar Mente heeft gewonnen! Van harte gefeliciteerd!!

BRUNA weer de schoolbieb-actie.
Net als vorig jaar organiseert BRUNA weer de schoolbieb-actie:
• U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale
   Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
• Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
• We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken
   uitzoeken in een Bruna-winkel.
 
De kassabonnen kunt u inleveren bij de leerkracht(en) van uw kind.
 
Feestelijke activiteiten.
In de komende maanden vinden er weer de jaarlijkse activiteiten plaats zoals Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen vanwege Corona. Dit maakt dat de vieringen wellicht anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd. Zo gauw we hierover meer duidelijkheid hebben, zullen we dat met u delen.
 
Oud papier.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over de oud papier actie. We zijn blij dat we weer zover zijn dat de actie weer wordt opgestart. Een compliment aan de mensen die zich hiervoor inzetten, is op haar plaats. De eerst geplande oud papier actie is op maandag 19 oktober. De wijk is hierover geïnformeerd m.b.v. een flyer die de kinderen van groep 7/8 hebben rondgebracht. Ook voor deze kanjers een compliment.
 
We verwijzen hierbij graag naar deze pagina met daarin een overzicht van hulpouders.
 
Algemeen
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
10 okt. – 16 okt.                               : Herfstvakantie
19 oktober                                         : oud papier actie
20 oktober                                         : Margedag. De kinderen zijn die dag vrij.