We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief vrijdag 26 november ‘21

vrijdag 26 november 2021
door Stephan
Dag allemaal,
Het kalenderjaar 2021 loopt langzaam maar zeker naar haar eind. Een bewogen kalenderjaar met een grote invloed van Corona. Daar waar we een paar maanden geleden dachten dat we het ergste hadden gehad, merken we dat de laatste weken het aantal besmettingen weer zien oplopen, ook bij schoolkinderen. We zetten ons op beide locaties in om het onderwijsproces zoveel mogelijk door te laten gaan. We onderhouden hierbij een nauw contact met de GGD om de juiste besluiten op de juiste momenten te nemen. Uiteraard zullen we u als ouders op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen en/of maatregelen die getroffen moeten worden. Zo heeft u woensdag 24 november jl. nog een nieuwsbrief ontvangen van de GGD Drenthe.
Vol verwachting kijken we uit naar de persconferentie die vandaag zal plaatsvinden. Iedereen hoopt dat de scholen open mogen blijven. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen we u vanuit beide locaties natuurlijk informeren over hoe we als scholen met die sluiting omgaan.
Gelukkig staat de maand december in het teken van mooie feestdagen zoals het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. We hopen daar met de kinderen mooie vieringen van te kunnen maken, al of niet met aanpassingen passend bij de Coronamaatregelen.
 
Veel leesplezier!!
 
Sinterklaasfeest, vrijdag 3 december.
Op vrijdag 3 december vieren we op beide locaties het Sinterklaasfeest. De voorbereidingen zijn in volle gang! We hebben gemerkt dat Sint en de Pieten al op bezoek zijn geweest. Op de locatie in Zuidlaarderveen had de Rommelpiet huisgehouden en ook wat lekkers in de schoenen gelegd!
Op de locatie in Zuidlaren zullen we afwachten wat daar in het komende weekend zoal gebeurt!                                                      


Op de locatie Zuidlaren wordt Sinterklaas met zijn Pieten ontvangen op het plein. We willen u als ouders vragen rekening te houden met de aanpassingen in het kader van Corona. De kinderen hoeven deze dag geen fruit en/of lunch mee naar school te nemen.

Pietengym in sporthal “De Zwet” voor Zuidlaarderveen.
In sporthal “De Zwet” zijn de leerlingen van Zuidlaarderveen druk bezig geweest met het oefenen van tal van onderdelen voor het “Pietendiploma” de afgelopen weken.  Thema’s als mikken, klauteren, klimmen, balanceren en zwaaien zijn aan de orde geweest. En, namens Sinterklaas en Pieterbaas, kan ik iedereen feliciteren, want iedereen is geslaagd voor het Pietendiploma 2021!  Hieronder een kleine weergave van een aantal onderdelen die geoefend zijn:
        
 
EU-Schoolfruitprogramma.
Van 17 november t/m 22 april 2022 krijgen onze leerlingen van OBS De Schuthoek (beide locaties) weer drie porties groente en fruit per leerling per week op de woensdagen en donderdagen en vrijdagen. Onze scholen doen namelijk weer mee aan het EU-schoolfruit programma!
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit die uw kind krijgt vanuit het programma is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Met de groente en fruitregeling krijgt uw kind minimaal 70 gram per portie en daarmee maken onze kinderen een goede start om de dagelijkse ADH te halen.
 
 
En dan nog even dit: (dat wist u uiteraard al, maar toch nog maar even)
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken ze kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na 10 -15 keer proberen! 
Smaak is dus iets wat je kunt ontwikkelen en “zien eten, doet eten”! Dus stimuleren maar ……
Onze fruitleverancier dit jaar is de firma Bouman B.V.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief .
NB: op de dagen dat we schoolfruit aangeleverd krijgen, hoeven de kinderen dus geen fruit mee te nemen van huis.
 

Actie Boeken voor je Schoolbieb, Bruna
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er een heleboel kassabonnetjes van de Bruna ingeleverd op school.
Voor 20% van het bedrag op de bonnen mochten wij voor onze school nieuwe boeken uitzoeken. Er is gekozen voor een aantal Sinterklaasboeken maar zoals jullie op de foto kunnen zien zijn er ook boeken gekocht die het hele jaar door gelezen kunnen worden. Wij willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt!                    
 
Bedankt!

Wij bedanken de familie Zijlstra (ouders van Elize en Mette) voor de luchtzuiveraars die wij hebben gekregen voor de groepen 4/5 en 6/7/8 van de locatie Zuidlaren. We hopen dat deze bijdragen aan een goed binnenklimaat in de lokalen.
 
Agenda komende periode:
17 nov. ’21- 22 april ’22                : Schoolfruit (elke dinsdag, woensdag en donderdag)
vrijdag 3 december ’21                 : Sinterklaasfeest
maandag 6 december ’21            : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
maandag 20 december ’21          : oud papier actie
donderdag 23 december ’21       : Kerstdiner
vrijdag 24 december ’21               : start van de Kerstvakantie. Alle groepen zijn om 12.00 uur vrij!
Eerstvolgende nieuwsbrief         : vrijdag 10 december ’21.