We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief, vrijdag 26 maart ’21.

vrijdag 26 maart 2021
door Stephan

Dag allemaal,

We gaan alweer een poosje ‘gewoon’ naar school en daar zijn we natuurlijk blij om. De kinderen vinden het fijn dat ze weer als groep met elkaar optrekken en plezier hebben in de klas of op het schoolplein; een wedstrijdje voetbal of hockey, lekker schommelen, een tikspel of spelen in de zandbak. Als het weer dan ook nog een beetje meehelpt, is het helemaal oké.

Toch houdt Corona u en ons nog elke dag bezig. In de afgelopen weken is het een paar keer voorgekomen dat een leerling thuis moest blijven en/of een test moest ondergaan. Als schoolorganisatie hanteren we de maatregelen zoals deze zijn voorgeschreven door het RIVM. Het is voor ons allen van groot belang dat we ons houden aan de gemaakte afspraken m.b.t. brengen en halen, gebruik mondkapjes, thuisblijven bij (neus)verkoudheid en hoesten. Met name t.a.v. (neus) verkoudheid en hoesten doen we een nadrukkelijk beroep op u als ouders om uw kind in dat geval thuis te houden. Het is u en ons tot nu toe gelukt om te voorkomen dat er groepen kinderen of één van de leerkrachten thuis moeten blijven vanwege een besmetting en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

In deze nieuwsbrief informatie van beide locaties. Veel leesplezier!!


Denkgewoonten.
Op onze scholen worden we al enige jaren begeleid door een organisatie, genaamd ‘Natuurlijk Leren’. Tijdens team- en studiedagen doen de leerkrachten kennis en inspiratie op over hoe we invulling kunnen geven aan ‘opbrengstgericht boeiend onderwijs’. Hierover is veel te vertellen, echter in de afgelopen maanden is het daar minder van gekomen. We nemen u daarom in de komende nieuwsbrieven (weer) mee in wat we als schoolteam doen om kwalitatief goed onderwijs te verzorgen. We zullen aandacht besteden aan onderwerpen zoals bewegend leren, coöperatieve werkvormen, vormgevers, en denkgewoonten. In deze nieuwsbrief meer aandacht over dat laatste onderwerp.

Wij willen kinderen stimuleren om intelligent gedrag te ontwikkelen zodat ze in het leven adequaat kunnen reageren op situaties waarbij de oplossing niet altijd voor de hand ligt. Daarnaast willen we kinderen laten zien hoe je kunt leven met een open blik en houding, en dat het goed is om een leven lang te blijven leren. Hieronder de 16 denkgewoonten op een rijtje:

§ Ik blijf proberen
§ Ik denk eerst na
§ Ik luister
§ Ik bekijk het anders
§ Ik denk na hoe ik iets kan leren
§ Ik werk nauwkeurig
§ Ik stel een vraag
§ Ik weet al iets
§ Ik denk na hoe ik iets vertel
§ Ik wil graag dingen weten
§ Ik gebruik mijn fantasie
§ Ik ben verbaasd en blij
§ Ik ga iets uitproberen
§ Ik maak een grapje
§ Samen kunnen we meer dan alleen
§ Ik wil blijven leren

In de volgende nieuwsbrief zullen we één van deze denkgewoonten verder uitdiepen en ook aangeven wat u als ouders thuis kunt doen om een bijdrage te leveren. Nieuwsgierig? Kijk dan ook eens op de website: www.denkgewoonten.nl

Verlenging project Schoolfruit (herhaling)

Het project Schoolfruit heeft een herstart gemaakt op beide locaties. Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt er op de scholen fruit geleverd voor alle kinderen. Hiermee besteden we aandacht aan het belang van gezond eten. Meer informatie over de actie vindt u op schoolfruit.nl Omdat vanwege de lockdown de actie voor langere tijd was onderbroken, heeft men besloten om het project Schoolfruit te verlengen tot en met 31 mei!

Paasviering (ZL)
Komende donderdag gaan we na de ochtendpauze een aantal paasactiviteiten doen met de kinderen. We gaan o.a. paaseieren zoeken, nootjes schieten, eitje-tik wedstrijd en natuurlijk een gezamenlijke paaslunch.
De kinderen moeten deze dag een hardgekookt ei meenemen voor de eitje-tik wedstrijd en eten/drinken voor de ochtendpauze. Voor een coronaproof lunch wordt gezorgd!

Wilt u uw kind deze dag ook een 1,5 liter fles gevuld met water meegeven??


Paasviering ZLV.
De ouders hebben een brief ontvangen met daarin info over de Paasactiviteiten die voor donderdag 1 april op het programma staan. Nadat er eerst gewoon gewerkt moet worden in de klas, gaat
meester Harry na de kleine pauze een Paascircuit organiseren. Om 12.00 uur wordt er gezamenlijk van een Paaslunch genoten met hulp van de ouderraad. Na de maaltijd gaat iedereen mee naar de Zaandorre om de daar verstopte eieren te zoeken. Om 14.00 uur sluiten we dag schooldag af en gaat iedereen naar huis.

We wensen iedereen alvast een fijn Paasweekend toe!


Info locatie Zuidlaarderveen.

We hebben er een nieuwe leerling bij in de onderbouwgroep. Coen is 4 jaar geworden en gaat nu, na een aantal wendagen, alle dagen naar school. We wensen Coen en zijn ouders veel plezier op de Schuthoek ZLV.

Agenda:
- donderdag 1 april : Paasviering.
- vrijdag 2 april : Goede Vrijdag. De kinderen zijn die dag vrij.
- maandag 5 april : 2e Paasdag. De kinderen zijn die dag vrij.
- dinsdag 6 april : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
- vrijdag 16 april : praktisch verkeersexamen groep 7/8.
- maandag 19 april : oud papier actie.
- volgende nieuwsbrief : vrijdag 16 april