We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief vrijdag 23 oktober

vrijdag 23 oktober 2020
door Stephan
Dag allemaal,
Hopelijk heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad. We zijn weer met frisse moed begonnen en afgelopen dinsdag waren de kinderen alweer een dagje vrij. We hadden deze dag als zodanig gepland omdat we (toen we onze jaaragenda samenstelden) er op hoopten dat de Zuidlaardermarkt in sterk afgeslankte vorm toch door zou kunnen gaan. In het verlengde daarvan hadden we dus een margedag ingepland. Helaas kwam het er niet van en konden we niet genieten van de feestelijkheden die horen bij de Zuidlaardermarkt. Het schoolteam heeft deze dag gebruikt als overleg- en studiedag.
 
Dit jaar even geen Zuidlaardermarktpret…..
In deze nieuwsbrief meer informatie over Corona, de komende feestdagen en – activiteiten, een bijdrage vanuit de werkgroep ‘Gezonde School’ en de eerste ronde van de oud papier actie.
          
Corona.
Zoals we allemaal merken, komt Corona steeds dichterbij en is het eind nog niet in zicht. In maart van dit jaar kwam het noorden er nog redelijk bij langs, maar nu zit ook dit deel van het land er midden in. Voor zowel ouders, kinderen als medewerkers is dit een spannende tijd! Kortgeleden moesten twee scholen van stichting Baasis tijdelijk hun deuren sluiten in verband met enkele besmettingen. Men moest toen overgaan op onderwijs op afstand. Natuurlijk spreken we de hoop uit dat we als school niet geconfronteerd worden met zo’n situatie, maar het team heeft zich wel voorbereid op een situatie wanneer het toch nodig mocht zijn.
Uiteraard doet iedereen zijn/haar best om zich te houden aan de regels zoals deze door de overheid en ons als schoolorganisatie zijn vastgesteld. In dit verband wijzen we u als ouders nogmaals op het belang van het niet betreden van het schoolplein tijdens het brengen en halen van uw kinderen.
Ook voor onze school geldt: alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Feestelijke activiteiten: Sint Maarten.
In de komende maanden vinden er weer de jaarlijkse activiteiten plaats zoals Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen vanwege Corona. Dit maakt dat de vieringen wellicht anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd.
Voor wat betreft Sint Maarten hebben we afgesproken dat we wel lampionnen op school gaan maken. Het is immers een leuke creatieve activiteit! Het is vervolgens aan de ouders om te beslissen of uw kinderen langs de deuren gaan lopen. Ook als u besluit om dat niet te doen, is een lampion altijd een mooi lichtje tijdens de donkere dagen.
Om u als ouders toch in de gelegenheid te stellen om de lampionnen te zien, wordt er een ‘kijkronde’ georganiseerd waarbij u als ouder van buiten een kijkje door de ramen kunt nemen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
Over het Sinterklaasfeest en de Kerst zijn we nog in overleg met elkaar over een ‘Coronaproof’ programma.


Vanuit de werkgroep “De Gezonde School”
Nationaal Schoolontbijt woensdag 4 november 2020.
Op woensdag 4 november is het zover: de week van het gezonde ontbijtfeest. Dan gaan we met de hele Schuthoek een gezond ontbijt nuttigen, want wij willen iedereen graag de waarde van een gezond ontbijt meegeven!
Ieder jaar opnieuw wordt er een ontbijtpakket samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. De keuze varieert, maar de gezonde keuze voor ieder kind blijft natuurlijk. Verder wordt dit alles ondersteund met animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter, de 5 vuistregels (waarom is gezond ontbijten belangrijk?) en de Schijf van 5.
Kortom: “Een feestje voor iedereen”!
Uiteraard zullen we hierbij de geldende maatregelen m.b.t. corona in acht nemen.


EU Schoolfruit.
Hoera, ook dit jaar zijn we weer ingeloot voor het EU-schoolfruit programma.
Van 9 november tot en met 16 april krijgen de leerlingen drie porties groente en/of fruit per leerling per week, van woensdag t/m vrijdag.
De groente- en fruitlevering is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Op dit moment is dat voor de leerlingen:
- 4-8 jaar: 100-150 gram groente plus 1,5 stuks fruit
- 8-12 jaar: 150-200 gram groente plus 2 stuks fruit
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken ze kennis met veel verschillende smaken en structuren. Wist u dat kinderen soms pas gewend zijn aan een onbekende smaak na tien of vijftien keer proberen? Smaak is dus iets wat je kunt ontwikkelen. In de klas doen ze vaak lekker mee, Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten!
Uiteraard zullen we ook hier de geldende maatregelen rondom corona in acht nemen.             
 
Oud papier.
Afgelopen maandag is er voor de eerste keer sinds lange tijd weer oud papier opgehaald. De actie levert geld op dat ten goede komt aan de school. Een aantal mensen heeft haar best gedaan om de actie weer op poten te zetten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ouders nodig die bereid zijn om te helpen bij de uitvoering. Een compliment aan ieder die een bijdrage heeft geleverd, is bij deze wel op zijn plaats!
 
Algemeen.
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.


Agenda komende periode.
4 november                       : Nationaal Schoolontbijt
11 november                    : Sint Maarten
9 nov – 16 april                 : EU Schoolfruit
25 november                    : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.