We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief vrijdag 19 februari 2021

vrijdag 19 februari 2021
door Stephan
Dag allemaal,

We zijn de afgelopen twee weken weer naar school geweest! Het is fijn dat de kinderen elkaar weer hebben kunnen ontmoeten en dat de leerkrachten weer met de volledige groepen kon werken. Helaas vielen er nog twee dagen uit vanwege de weersomstandigheden, maar diezelfde omstandigheden hebben wel voor heel veel sneeuw- en ijspret gezorgd. De kinderen hebben heerlijk gespeeld in de sneeuw en voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer kunnen schaatsen.

Voor verschillende groepen van de Schuthoek, de Zuid-Wester en Schuilingsoord was er dit jaar zelfs een Elfstedentocht. Meester Harry en zijn collega meester Matthijs hadden het prima georganiseerd en haalden er zelfs de krant mee!Aanpassing pauzetijden/schooltijden (herhaling).
Vanaf het moment dat we na de 1e lockdown weer op school zijn gekomen zijn we gestart met het continurooster. In de afgelopen periode hebben we gezien dat het prettig werkt; de kinderen eten gezamenlijk, er is rust, geen extra opstartmoment na de middag, de kinderen zijn vrij om 14.00 uur en kunnen nog volop spelen, de collega’s hebben ruimte om lessen voor te bereiden en andere bijbehorende taken uit te voeren. We kijken er dus positief op terug. Wel zien we dat de kinderen graag buiten spelen en dat na een broodje eten een kwartiertje pauze toch te kort is om even te ontspannen. Datzelfde geldt ook voor de collega’s. Ook zij geven aan behoefte te hebben aan een korte pauze tussen de middag. Tijdens de MR vergadering van afgelopen donderdag 21 januari is het thema ‘continurooster’ besproken. Men is akkoord gegaan met het voorstel van ons als team om de schooltijden aan te passen op de hoofdlocatie van de Schuthoek. Het gaat hierbij om het verlengen van de middagpauze met 15 minuten.
Vanaf de periode na de voorjaarsvakantie (maandag 1 maart) wordt de middagpauze met een kwartier verlengd. De kinderen eten een broodje in de klas vanaf 12.00 uur en gaan om 12.15 uur naar buiten om te spelen op het plein tot 12.45 uur.
De eindtijd van de schooldag schuift daarmee 15 minuten op naar 14.15 uur.
Mocht u vragen/opmerkingen hebben naar aanleiding van bovenstaande, dan kunt u een mail sturen naar de directie van de school: directie.schuthoek@stichtingbaasis.nl


Oudergesprekken, locatie Zuidlaren.
In de week van 1 t/m 4 maart vinden de online oudergesprekken plaats. We willen we de oudergesprekken digitaal plannen en online gaan voeren. Dit doen wij met het programma Bookings.
Dit programma is gelinkt aan Teams zodat de afspraak zowel in de agenda van de leerkracht als in de agenda van u in Teams komt te staan. De geplande afspraak wordt dan via Teams uitgevoerd. Eerder deze week heeft u een mail ontvangen met daarin het stappenplan voor het maken van een afspraak. Op de locatie Zuidlaarderveen hebben de oudergesprekken al plaatsgevonden.

Herstart Schoolfruit.
Het project Schoolfruit heeft een herstart gemaakt op beide locaties. Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt er op de scholen fruit geleverd voor alle kinderen. Hiermee besteden we aandacht aan het belang van gezond eten. Meer informatie over de actie vindt u op schoolfruit.nl

Digibord, aangeboden door OV.
Sinds deze week staat er een prachtig verplaatsbaar digitaal schoolbord in de middenruimte van de Schuthoek Zuidlaren. Deze kunnen we gebruiken bij het geven van les aan kleine groepen kinderen en het verzorgen van presentaties tijdens vergaderingen, infoavonden e.d. Het bord is gefinancierd door de OV. We zijn daar erg blij mee en willen de OV dan ook bedanken voor deze investering!

Winnaars fotospeurtocht.
In de laatste week van januari is er goed gewandeld! Vele leerlingen hebben meegedaan aan de fotospeurtocht die door de wijk rondom school was uitgezet. Uit de vele inzendingen, met het juiste woord “Baanwielrennen”, hebben we de prijswinnaars getrokken.
Lisette uit groep 3 bij juf Afine/Esmee en Frank uit groep 1 bij juf Esmee/Anniek zijn de gelukkige winnaars geworden van een beachbal-setje (speciaal voor ons!)


Wij wensen hun veel succes en plezier en natuurlijk bedankt voor het meedoen!