We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief vrijdag 10 september ‘21.

vrijdag 10 september 2021
door Stephan
Dag allemaal,
De scholen zijn weer in volle gang! De kinderen zijn elke dag hard aan het werk, maar we genieten ook nog even van het mooie weer tijdens de pauzemomenten. Zoals eerder gemeld, staan de eerste weken van het schooljaar in het teken van de ‘Gouden Weken’; de leerkrachten en de kinderen besteden aandacht aan het vormen van een groep en het maken van gezamenlijke afspraken die ertoe bijdragen dat iedereen een fijne schooltijd heeft. De leerkrachten maken daarbij zeker gebruik van de methodiek ‘Kwink, voor sociaal emotioneel leren’. In de groepen zien we de resultaten van deze activiteiten in de vorm van groepsafspraken en het toepassen van coöperatieve werkvormen. Niet voor niets kennen we de kreet:

                     obs de Schuthoek, samen leer je meer!

Aan het begin van het nieuwe schooljaar wijzen we u er graag op dat we een Gezonde School zijn. We stimuleren kinderen om gezonde dingen te eten en we stimuleren het drinken van water. Een lekker stukje fruit tijdens de ochtendpauze en een gezonde lunch tussen de middag passen daar natuurlijk goed bij. Ook bij het vieren van verjaardagen stimuleren we de kinderen om een gezonde traktatie mee naar school te nemen. Verderop in deze nieuwsbrief een aankondiging van de ‘Nationale Kraanwaterdag’.


Komende week vinden de eerste oudergesprekken van dit schooljaar weer plaats. U heeft hiervoor formulieren ontvangen. We verzoeken u deze weer tijdig in te leveren bij de leerkrachten.
Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor onze nieuwe collega Sander Westra. Hij stelt zicht graag nader aan u voor.
Tot slot van deze inleiding nog een verzoek aan u als ouders: als kinderen jarig zijn, geven ze natuurlijk een feestje en nodigen ze vriendjes/klasgenootjes uit. We willen u vragen die uitnodigingen niet op het schoolplein of in de klas van uw kind te laten uitdelen. In het verleden heeft dit nogal eens geleid tot verdrietige situaties in de groepen voor kinderen die niet uitgenodigd werden. We rekenen op begrip van uw kant voor dit verzoek.


We wensen u veel leesplezier!

Oud papier actie.
Net als in voorgaande jaren organiseren we de oud papier actie. Op maandag 20 september vindt de actie voor de eerste keer plaats.
Aan de ouders wordt gevraagd om 1 keer per jaar te helpen bij deze actie. Het levert jaarlijks een leuk bedrag op dat we natuurlijk weer ten gunste laten komen aan de school.
Binnenkort meer informatie over deze actie.


Even voorstellen: Sander Westra.

Hallo allemaal,
Mijn naam is Sander Westra en ik kom uit Roden. Daar woon ik samen met mijn vriendin en onze 3 kinderen. In mijn vrije tijd hou ik mij vooral bezig met het begeleiden van een jeugd voetbalteam en ben dol op spelletjes.
Dit schooljaar ben ik begonnen met mijn opleiding leraarondersteuner en werk op dit moment als onderwijsassistent op de Schuthoek. Jullie zien mij met name in groep 4/5, maar ik help de meester en juffen van alle klassen waar nodig.
De eerste 3 weken van dit schooljaar zijn alweer voorbij gevlogen en ik heb het al ontzettend naar mijn zin! Ik heb mogen ervaren dat er een zeer prettige sfeer in de school hangt en de leerlingen erg enthousiast zijn! Ik verheug me op een leuke en leerzame tijd hier op Schuthoek.
 
Groeten, Sander Westra

Nieuws vanuit groep 1/2, locatie Zuidlaren.
We zijn nu drie weken naar school geweest en iedereen is al helemaal gewend!
Op maandag en dinsdag is juf Wilma bij ons en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Esmé er!
We leren elkaar steeds beter kennen door de spelletjes, die we samen doen in de klas en in het speellokaal. 
Van Vincent het wilde zwijn en zijn vrienden leren we hoe we samen een fijne groep kunnen worden.
In een koffertje stoppen we onze groepsafspraken, zodat iedereen weet hoe het werkt bij ons in de klas.
We spelen heel veel met elkaar, zodat we elkaar nog beter leren kennen en meteen kunnen oefenen hoe je met elkaar omgaat.
In de klas hebben we deze week geoefend met het tellen op je handen. We weten nu dat één hand 5 is en twee handen 10. 
We hebben geleerd dat het woordje vis met de letter v begint en in de klas hebben we een letterdoos, waarin we spulletjes verzamelen, die met de v beginnen. Je mag spulletjes meenemen van huis. Verder oefenen we veel met knippen. We willen jullie thuis graag laten zien hoe goed we al kunnen knippen!
Dit was het voor nu wel! Een volgende keer horen jullie meer!Nieuws vanuit groep 2/3, locatie Zuidlaren.
‘Samen leer je meer’ staat op onze Mindmap, maar samen is leren ook leuker! Samen een opdracht maken, een spelletje doen of spelen. Op deze manier leren we elkaar goed kennen in onze groep. Om een fijne en veilige groep te worden kennen we elkaars naam en maken we afspraken. Hierbij gebruiken we ook de methode Kwink.
Op de foto zie je twee kinderen die een spelletje doen naar aanleiding van een doel van de rekenles. De kinderen zijn betrokken en hebben plezier!

Groeten, Heleen en Afine.


De blaasklas.
Ook dit schooljaar doen de kinderen van groep 6 en 7 van de locatie Zuidlaren op de woensdagmiddag mee aan de blaasklas.
Een aantal klassen op school krijgt, onder begeleiding van meester Pieter, twee jaar lang les in het bespelen van een blaasinstrument. Muziek is goed voor je brein, je leert samenwerken en doorzetten. Door optredens in het bejaardenhuis of tijdens een kerstviering leren de kinderen zich presenteren en groeit hun zelfvertrouwen.
Hieronder een foto van de blaasklas. Het was mooi weer, dus de les vond buiten op het plein plaats!Algemeen.
Willen jullie de rapporten weer mee naar school geven?
Heeft u het formulier ‘Noodnummers en relevante gegevens 21-22’ en het formulier ‘Toestemming gebruik beeldmateriaal’ al ingevuld en ingeleverd bij de leerkracht?


Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
Woensdag 22 september Nationale Kraanwaterdag.
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is.
Er is een educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.Trainingen Zuidlaardermarktloop.


Vind je het leuk om te trainen voor de Zuidlaardermarktloop? Kom dan op maandagmiddag meetrainen bij meester Harry en meester Mathijs. Er zijn geen kosten aan verbonden. (Doelgroep: groep 3 t/m 8)
Locatie: OBS Schuilingsoord.
Tijd: 14.45 uur – 15.30 uur.
Datums: 13 september, 20 september, 27 september & 4 oktober.Agenda komende periode.
dinsdag 14 september ‘21      : margedag. De kinderen zij die dag vrij.
13 – 17 september ’21            : oudergesprekken.
20 september ’21                   : actie oud papier.
woensdag 22 september ‘21 : Nationale Kraanwaterdag.
6 – 17 oktober ’21                  : Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’.
Eerstvolgende nieuwsbrief     : vrijdag 24 september ’21.Bijlagen.
Geen.