We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

vorig bericht | volgend bericht

Nieuwsbrief vrijdag 10 december ‘21

vrijdag 10 december 2021
door Stephan
Dag allemaal,
Decembermaand, feestmaand! Sinterklaas is nog maar net op weg terug naar Spanje en de scholen doen alweer hun best om de daarbij behorende versieringen te vervangen voor die van het Kerstfeest. Ook op onze scholen is dat goed te zien. Met name in de ochtend, als het nog schemerig is en alleen de kerstverlichting brandt, is het een sfeervol gezicht.
In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor de viering van de verjaardag van Sinterklaas op beide locaties. Wellicht heeft u ook via Parro al mooie foto’s ontvangen.
 
Corona
In de afgelopen periode hebben we u verschillende nieuwsbrieven doorgestuurd met informatie over de Corona maatregelen. We doen dit uiteraard om u zo goed mogelijk te informeren en op de hoogte te houden van de meest recente maatregelen. Als school hebben we daarom regelmatig contact met het scholenteam van de GGD. Zij geven ons adviezen in geval van besmettingen bij leerlingen en/of teamleden. We zullen deze adviezen en maatregelen uiteraard delen met de ouders van de school die betrokken zijn bij een eventuele positieve testuitslag.
Gelukkig zien we dat de kinderen en u als ouders zeer serieus omgaan met de preventieve maatregelen. Daarvoor onze dank. Mede daardoor is het tot op heden gelukt om het onderwijs in fysieke vorm te kunnen blijven geven.
Zoals aangegeven, worden er zelftesten voor de kinderen van de groepen 6/7/8 op school afgeleverd. Deze ouders hebben een brief ontvangen met daarin de afspraken die hierbij horen. Helaas zijn op het moment van het verschijnen van deze brief de zelftesten nog niet afgeleverd.


Verslag Sinterklaasfeest, locatie Zuidlaarderveen.
Oooh, wat is het spannend!! Sinterklaas is vandaag eindelijk ook op de Schuthoek in Zuidlaarderveen aangekomen. Sommige kinderen hebben er gewoon slecht van geslapen. Zijn er wel cadeautjes meegekomen? Sinterklaas gaat met alle kinderen van de school  op zoek naar de pakjes. Ze worden geholpen door de peuters en heel veel mensen van het dorp.  Langs de weg liggen de zakken vol cadeautjes. Slordig hoor Pieten. Maar geen gezeur, ze zijn er! Pff.. wat een opluchting.
En dan gaat het goed beginnen hoor. Want feest vieren dat kunnen ze. Het orgel erbij en op weg in een lange sliert naar de Zaandorre. Daar deelt Sinterklaas, met behulp van 2 pieten, de cadeautjes uit aan de peuters van Zuidlaarderveen.
In de Zaandorre wordt Sinterklaas getrakteerd op een programma vol met liedjes, dansjes en mooie opzegversjes. Het is nog heel lang onrustig gebleven in Zuidlaarderveen. En Sinterklaas verzucht: “Nou juffen, het is een TOPDAG!!
 

Verslag Sinterklaasfeest, locatie Zuidlaren.
Op vrijdag 3 december stonden alle kinderen van de school klaar om Sinterklaas en zijn Pieten welkom te heten. Maar waar bleef hij toch? Hij zou er al moeten zijn….. Gelukkig kon juf Wilma contact met de Sint krijgen en kreeg ze te horen dat Sinterkaas een klein ongevalletje had gehad en daarom naar het ziekenhuis moest! Zou hij dan niet bij ons op bezoek kunnen komen?
De oplossing was dichtbij: één van de ouders van onze school werkt op de ambulance. Hij was bereid om Sinterklaas vanuit het ziekenhuis razendsnel naar school te brengen. Als een heuse ‘Max Verstappen’ kwam vader Henk met de zwaailichten aan Sint en de Pieten naar school brengen! Eind goed al goed!
We hebben de verjaardag van Sinterklaas op een mooie manier kunnen vieren, uiteraard rekening houdend met de Corona matregelen. We willen iedereen die heeft meegeholpen aan dit feest, heel erg bedanken. Een compliment aan de kinderen van groep 6/7/8 voor het maken van de prachtige surprises is ook zeker op zijn plaats.
 
       
Kerststukjes maken, locatie Zuidlaren.
Volgende week donderdag gaan alle kinderen kerststukjes maken.
Dat doen ze allemaal in hun eigen groep. Wilt u donderdag 16 december uw kind een bakje, NATTE oase, een kaars en leuke takjes meegeven?
                               
 
De Gezonde School.
In deze tijd van lekkers en traktaties toch ook een bijdrage van de Gezonde school. December is een maand van lekker eten en drinken. Daarbij is aandacht voor de ‘Schijf van Vijf’ natuurlijk ook altijd belangrijk. In de bijlage van deze nieuwsbrief wordt een kleurplaat meegestuurd. Kleur de kleurplaat met alle producten uit de ‘Schijf van Vijf’ en lever deze na de Kerstvakantie in bij meester Harry, juf Wilma (Zuidlaren) of juf Anita (Zuidlaarderveen).
Uiterste inleverdatum is vrijdag 14 januari.
Dus: wie kleurt de kleurplaat het mooiste in? Voor de mooiste twee van elke groep hebben we een (sportieve) attentie!
Succes jongens en meisjes! We zien ze graag verschijnen.
 
 
Agenda komende periode:
17 nov. ’21- 22 april ’22                : Schoolfruit (elke dinsdag, woensdag en donderdag)
maandag 20 december ’21          : oud papier actie
donderdag 23 december ’21       : Kerstviering, nadere informatie volgt nog.
vrijdag 24 december ’21               : start van de Kerstvakantie. Alle groepen zijn om 12.00 uur vrij!

                                                     
vorig bericht | volgend bericht