We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 8 november

vrijdag 8 november 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Natuurlijk leren.

Veel ouders kennen Arsene Francot inmiddels van de informatieavonden die hij de afgelopen twee jaar heeft verzorgd bij ons op school. Ook dit jaar is hij weer bij ons op school voor de teamscholing. In september hebben we een studiedag gehad, waarbij we aan de slag zijn geweest met teamleren. Hoe kunnen we nog meer van elkaar leren, samen lessen voorbereiden, zodat ons onderwijs nog beter wordt afgestemd. Op woensdag 20 november komt Arsene Francot weer langs voor een coachingsdag. Hij komt deze ochtend in alle groepen, om te kijken hoe we in de groepen bezig zijn met boeiend onderwijs.


ZL/ZLV:Gezonde school

Nationaal Schoolontbijt

Gisteren was het Nationaal schoolontbijt op school. We hebben hier aan mee gedaan, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen goed en gezond ontbijten. Het ontbijt dat de kinderen aangeboden hebben gekregen, voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ze konden kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Het was een gezellig en geslaagd ontbijt op beide locaties.

Schoolfruit
Vanaf a.s. woensdag krijgen de kinderen 3 keer per week groente/fruit op school. Ze krijgen dit op woensdag, donderdag en vrijdag. De kinderen hoeven dan geen eigen fruit mee naar school te nemen. Wilt u meer weten over het schoolfruit. www.euschoolfruit.nl
Komende week krijgen de kinderen wortels, peer en appel.


TSO (overblijf)

Wilt u voortaan de aan (alleen wanneer uw zoon/dochter extra komt) en afmeldingen voor de overblijf doorgeven, door een bericht te sturen naar het nummer: 0645160810. De leidsters weten dan welke kinderen ze kunnen verwachten tussen de middag. Alvast bedankt voor uw medewerking.
We zien nog steeds kinderen die niet naar de overblijf gaan voor 13:00 uur op school komen. We willen nogmaals verzoeken de kinderen vanaf 13:00 uur op school te laten komen.


ZL: Oud papier maandag 18 november

Maandag 18 november (half 7 aanwezig bij school) staan de volgende ouders ingepland om oud papier te lopen: Feline Biesterbos, Eva Jonker, Melanie Lampe, Mente Otto, David van Burg. Mocht u niet kunnen, dan vragen we u om tijdig een vervanger te regelen.


Sinterklaasintocht
Op verzoek van de organisatie van de Sinterklaasintocht verspreiden we onderstaande informatie:
Op zaterdag 16 november om 14.00 is de intocht van Sinterklaas bij de haven van Zuidlaren.Sinterklaas zal met een boot aankomen met heel veel Pieten.
Het lijkt Sinterklaas en zijn Pieten leuk als alle kinderen een mijter op hebben met hun eigen naam erop. De kinderen kunnen deze mijter zelf maken met behulp van een bouwplaat.Deze kant-en-klare bouwplaten van de mijter zijn op te halen bij de volgende winkels: Top1Toys, Ruchti, Coop Zuid Es, Jansen Tweewielers en de Bruna.

Ook zijn daar kleurplaten te verkrijgen, waar een wedstrijd aan verbonden is.De kleurplaten kun je t/m zaterdag 23 november inleveren bij dezelfde winkels.
Er zijn mooie prijzen te winnen voor de 1e, 2e en 3de plaats.
De prijsuitreiking zal plaats vinden op zondag 1 december om 14:00 uur bij Top1 Toys.

Vind je het leuk om Sinterklaas een brief te sturen? Dat kan!!
De brief kun je bezorgen in de speciale Sinterklaas brievenbus die bij het Hotel Hoeve de Vredenhofstaat waar Sinterklaas logeert. Het adres is De Millystraat 15. Sinterklaas zal ALLE brieven persoonlijk beantwoorden. Op de brieven moet duidelijk je naam en adres staan. De brieven kunnen worden ingeleverd t/m 1 december.

De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 22 november