We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 8 maart

vrijdag 8 maart 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Informatieavond 27 februari
Vorige week woensdag was de jaarlijkse informatieavond. Het thema van de avond was: Denken moet je leren. Het belang van lezen met begrip! Arsène Francot van Natuurlijk leren heeft gesproken over het belang van goed leesonderwijs op school. Hoe kunnen ouders hier ook op inspelen thuis. Daarnaast heeft hij verschillende vormgevers laten zien die gebruikt kunnen worden. Ook werd er stil gestaan bij systeemdenken. Systeemdenken is een manier van kijken naar de werkelijkheid. Het is het vermogen om relaties te zien en te begrijpen. Door deze manier van denken zien we het totaalbeeld en niet slechts de details. Systeemdenken zou je kunnen vergelijken met het hanteren van een zoomlens van een camera.  Afwisselend zoom je in en uit om behalve de details ook het grote geheel te kunnen zien. Het gebruik van een gedragspatroongrafiek en relatiecirkels kunnen hierbij worden ingezet. De ouders hebben geleerd hoe je een gedragspatroongrafiek en een relatiecirkel kan maken. Fijn om te horen dat er veel ouders enthousiast waren over de avond. Wij hopen de volgende keer nog veeeel meer ouders te verwelkomen!!
 
Gedragspatroongrafiek
 
De kinderen uit groep 3/4 hebben deze week een gedragspatroongrafiek gemaakt over het boek: De jongen en de vis. De kinderen hebben het boek gelezen en de plaatjes in de goede volgorde gelegd. Vervolgens hebben ze in de gedragspatroongrafiek weergegeven hoe de jongen zich voelt.
 
 
ZL/ZLV: Scholenonderzoek:
OBS De Schuthoek krijgt een 8,2 voor eindtoets
Misschien heeft u dit item voorbij zien komen in het nieuws. Er is onderzoek gedaan hoe goed scholen scoren op de eindtoets ten opzichte van andere basisscholen. De verplichte eindtoets in groep 8,  levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. Die scores worden onder meer door de Inspectie van het Onderwijs gebruikt om de kwaliteit op scholen in kaart te brengen. Om tot een eindcijfer te komen hebben ze de eindtoetsen van de afgelopen drie jaar meegenomen. Het landelijke gemiddelde is een 7. We zijn heel erg trots dat we als school een 8,2 hebben gescoord en de enige school in Zuidlaren zijn die een dikke 8 scoort!
 
ZL/ZLV: Reminder Staking 15 maart
Op de Schuthoek wordt vrijdag 15 maart gestaakt op beide locaties. Dat betekent dat beide locaties op deze dag dicht zijn. (Voor meer informatie verwijzen we u naar de brief die namens Susanne de Wit op vrijdag 8 februari op de Schuthoek app is geplaatst)
 
 
 
 
ZL: Schuthoek goes Italie
Wat een waanzinnig bedrag is er al binnen gehaald met de flessenactie. De teller staat op dit moment op 290 euro!!! Tot 1 april a.s. kunnen lege flessen worden ingeleverd.
 
ZL: Oud papier 18 maart.
Maandag 18 maart wordt er weer papier opgehaald, de volgende ouders staan op de lijst: de ouders van Remon Pieters, Tesse de Haan, Lisette Rausch en Louisa Wolthuis.
Het zou fijn zijn voor de lopers en chauffeur als er een extra ouder mee kan op de wagen om de route voor te lezen. Wie zou kunnen helpen 18 maart? U kunt dit doorgeven aan de leerkracht of aan Sandra.
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 22 maart 2019