We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 7 februai

vrijdag 7 februari 2020
door Stephan
ZL: Kindermenu 2.0
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Sport Tynaarlo daagden de scholen van de gemeente Tynaarlo uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker én gezond kindermenu op de kaart te brengen. In een drietal lessen hebben de kinderen onder begeleiding van Sport Tynaarlo meegedaan aan de wedstrijd en hebben de kinderen allemaal een eigen recept gemaakt. Maandag werd bekend gemaakt dat Nathan uit groep 8 heeft gewonnen met zijn gerecht ‘de vergeten groenten’. Woensdag werd de prijs door wethouder Oetra Gopal uitgereikt in het Grand Cafe. Nathan ontving een kookworkshop voor de hele klas en zijn recept komt in een kookboekje. Daarnaast komt zijn gerecht op de kindermenukaart van Grand Café Zuidlaren.
 
Tijdens les 1 kregen we een quiz over groente en fruit. In les 2 gingen we proeven met een blinddoek om. Bijvoorbeeld radijs, zilveruitjes, druiven en mosterd. In les 3 mochten we een gerecht maken en over twee weken kregen we de uitslag. Toen kregen we de uitslag maandag en zeiden ze dat ik (Nathan) had gewonnen. Wij gingen woensdag met de klas naar het Grand Café in Zuidlaren. Toen we daar waren mochten we het gerecht proeven (De vergeten groenten) Daarna kregen we een prijs. Een kookworkshop en het gerecht komt in een kookboek en op de kaart bij het Grand Café. Groetjes van Nathan.
 
 
ZL/ZLV: Staking 30 en 31 januari

Beste ouders,
Vorige week donderdag en vrijdag was de landelijke staking van het onderwijs. Stichting Baasis heeft op deze 2 dagen al haar scholen gesloten voor onderwijs, om mee te doen aan de staking.
De vorige stakingen hebben al veel opgeleverd voor de korte termijn, maar er is meer nodig om de problemen binnen het onderwijs voor de lange termijn op te lossen.
Naast de landelijke steunbetuiging dat structurele maatregelen nodig zijn, zijn wij als teams van alle 3 scholen in Zuidlaren, de Schuthoek, de Zuid Wester en Schuilingsoord met elkaar in gesprek geweest, over de toekomst van ons onderwijs. We hebben gepraat over hoe het onderwijs er volgens ons uit kan komen te zien, hoe het gebouw van de toekomst eruit ziet, hoe ziet een schooldag eruit, hoe wordt de opleiding ingericht. Het waren boeiende gesprekken en deze hebben we uitgewerkt in een document. Het was fijn om gezamenlijk met een positieve blik naar de toekomst te kijken, want een ding is zeker, iedereen is bevlogen en heeft hart voor het onderwijs. Mooie goede oplossingen zijn genoemd om de werkdruk te verlagen, om de gebouwen en buitenruimte in te richten, hoe we onderwijs in de 21e eeuw kunnen vormgeven en hoe we in ons dorp kunnen samenwerken. Niet alleen de scholen in Zuidlaren hebben deze gesprekken gevoerd, ook de andere schoolteams van Stichting Baasis hebben dit met elkaar gedaan. De resultaten van deze gesprekken worden met elkaar gedeeld en kunnen de basis zijn voor een aanzet tot andere vormgeving van het onderwijs bij Baasis, uitmondend in een beleidsdocument voor de komende jaren.
 
Janet Meijer
 
 

ZL/ZLV: Margedagen.
Gisteren hebben we u al via de mail op de hoogte gebracht dat de margedag van maandag 25 mei is komen te vervallen en is verplaatst naar woensdag 27 mei. Voor alle duidelijkheid nog een keer alle margedagen tot aan de zomervakantie.
  • Vrijdag 14 februari 2020
  • Maandag 2 maart 2020
  • Woensdag 11 maart 2020
  • Woensdag 27 mei 2020
  • Dinsdag 2 juni 2020
 
ZL: Tussenschoolse opvang.
Wilt u een afmelding voor de overblijf doorgeven aan de tso? Dit kan door een bericht te sturen naar het nummer: 0645160810. Alvast bedankt voor uw medewerking.


Aan het begin van het schooljaar is aangegeven dat er geen tosti’s meer gemaakt worden tussen de middag, omdat hier te weinig tijd voor is. Wel is toen aangegeven dat de kinderen in de week voor een vakantie een tosti mee mogen nemen. Omdat het volgende week de laatste week voor de voorjaarsvakantie is, mogen de kinderen die dit willen op donderdag 13 februari een tosti meenemen. 
 
ZL/ZLV: MR
De medezeggenschapsraad van de Schuthoek bestaat uit twee leerkrachten, twee ouders uit Zuidlaarderveen en twee ouders van de locatie Zuidlaren. In de komende nieuwsbrieven zullen zij zich voorstellen. In deze nieuwsbrief stellen juf Coby en Anita Huisman zich voor.
 
Mijn naam is Coby Lammerts. Ik ben 5 dagen werkzaam in groep 1,2,3 op locatie Zuidlaarveen. In de middagen zit ook groep 4 bij mij in de groep. Ik vind het erg leuk om op zo’n kleine school te werken, maar vind het ook fijn om samen te werken met collega’s van de hoofdlocatie. Zo vind ik het ook erg waardevol en leuk om samen met ouders en collega’s van beide locaties na te denken over het beleid van de school. Dit is ook de reden dat ik in de MR zit. Samen kunnen we een bijdrage leveren aan diverse ontwikkelen die zich afspelen op zowel onze eigen school als ook bovenschools.
 
Ik stel mij net als de andere MR leden ook even voor. Ik ben Anita Huisman, woon samen met mijn man Robert en ben de moeder van Louisa uit groep 4 en Florian die nu net zijn eerste voetstapjes in groep 1 heeft gezet. We zijn een echt korfbal gezin. Ikzelf  verzorg de peuter/kleuter korfbaltraining. Onze kinderen zijn daarmee opgegroeid maar zijn beiden uit zichzelf erg fanatiek. Ik zit nu voor het derde schooljaar in de MR. Ik werk zelf 3 dagen in de week op een puber- structuur groep van het expertise centrum KJG Groningen. Daar begeleid ik samen met collega’s kinderen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Een boeiende baan ondanks het vaste dag- en weekprogramma, het verveelt nooit. En dat boeiende vind ik weer terug in de ontwikkelingen van onze eigen kinderen. Ik vind het enorm leuk om dichtbij te staan bij de kinderen, bij de school, de organisatie, het boeiend onderwijs, het natuurlijk leren en alles wat daarvoor nodig is om dat te volgen. Ik hoop een steentje te kunnen bijdragen in de MR voor de school van onze kinderen.
Met vriendelijke groet,
 
Anita Huisman
 
 
 
 
 
ZL/ZLV: NL Doet 13 maart
Op vrijdag 13 maart doen we als school mee aan NL Doet. Tijdens deze middag gaan we op beide locaties aan de slag met het schoolplein. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit verven en netjes maken van het plein. Via de site www.nldoet.nl kunt u zich opgeven om op een van de scholen te helpen. We hopen dat er veel ouders zijn die deze middag tussen 14:00 – 18:00 uur (al is het een uurtje) willen komen ondersteunen.
 
ZL: Nijntje gymnastiek
Afgelopen woensdag zijn de kleuters gestart met Nijntje gymnastiek. 15 weken lang krijgen de kleuters op woensdag les van juf Yvette. Na 15 weken leggen de kinderen een ‘examen’ af en laten ze zien wat ze allemaal hebben geleerd en halen de kinderen hun beweegdiploma.
 
ZL/ZLV: Vacature vertegenwoordiger OBS de Schuthoek in de GMR

We zijn blij dat de vacature inmiddels is ingevuld. Mark Folkers, de vader van Daley en Fleur uit groep 2 zal namens de Schuthoek plaats nemen in de GMR.
 
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 28 februari