We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 6 november

vrijdag 6 november 2020
door Stephan
Dag allemaal,
Het is alweer november. De herfst is in volle gang: op het plein verzamelen de kinderen grote hopen gevallen blad om er lekker in te spelen of om het te helpen opruimen. De feestdagen komen ook langzaam maar zeker dichterbij. In deze nieuwsbrief meer informatie daarover. We wijzen u er nogmaals op dat vanwege Corona de kinderfeesten er dit schooljaar anders uitzien dan in voorgaande jaren.
Afgelopen woensdag hebben de kinderen een ontbijt gehad op school. Hierover eveneens meer informatie van de werkgroep ‘Gezonde School’ in deze nieuwsbrief. We wijzen u ook graag op de laatste pagina’s van deze nieuwsbrief. Een aantal kinderen van onze school in Zuidlaarderveen doet verslag van activiteiten die ze hebben uitgevoerd.

We wensen u veel leesplezier!

Feestelijke activiteiten: Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst.
In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld over Sint Maarten, Sinterklaasfeest en Kerstviering. Uiteraard gaan we deze feesten ook in dit schooljaar weer vieren, maar dan wel passend binnen de maatregelen van Corona. Dit maakt dat de vieringen anders en op een aangepaste manier zullen moeten worden georganiseerd.
Voor wat betreft Sint Maarten hebben we afgesproken dat we wel lampionnen op school gaan maken. Het is vervolgens aan de ouders om te beslissen of uw kinderen langs de deuren gaan lopen. Ook als u besluit om dat niet te doen, is een lampion altijd een mooi lichtje tijdens de donkere dagen. Om u als ouders toch in de gelegenheid te stellen om de lampionnen te zien, wordt er op dinsdag 10 november een ‘kijkronde’ georganiseerd waarbij u als ouder van buiten een kijkje door de ramen kunt nemen.
Hoe ziet de organisatie eruit voor de locatie in Zuidlaren?
- 18.00 – 18.30 uur: de gezinnen van wie de achternaam begint met A t/m M kunnen een rondje om de school lopen.
- 18.30 – 19.00 uur: de gezinnen van wie de achternaam begint met N t/m Z kunnen een rondje om de school lopen.
- de route start bij het lokaal van groep 7/8, vervolgens langs groep 4/5/6, dan langs het lokaal van OKI, daarna langs het lokaal van groep 3 en tenslotte langs de klas van groep 1/2.

We zorgen ervoor dat het hek bij het blauwe schuurtje open staat zodat u via het plein het schoolterrein weer kunt verlaten. We zullen ervoor zorgen dat de route goed bewandelbaar is. We doen een klemmend beroep op u allen om met niet meer dan twee personen bij elkaar te lopen en voldoende afstand van elkaar te houden!

Voor de locatie in Zuidlaarderveen is een ander programma bedacht. De kinderen komen daar op 11 november om 12.15 uur met hun lampion naar het schoolplein om daar voor de ouders liedjes te zingen. De ouders zijn dus van harte uitgenodigd om daarbij (met de Corona regels in acht nemend) aanwezig te zijn.

Niet vergeten: alle kinderen moeten maandag een lampionstokje, voorzien van hun naam, mee naar school nemen!

              We wensen iedereen veel kijk- en of luisterplezier!!
Over het Sinterklaasfeest, dat wordt gevierd op vrijdag 4 december, zullen we u in de volgende nieuwsbrief informeren. Hetzelfde geldt voor het Kerstfeest. Ook daarover zullen we u als ouders op een later moment informeren.

Nieuws vanuit de werkgroep ‘Gezonde School’: Kiwi-ballenactie.
Wij van de Schuthoek doen mee aan de KIWI-ballenactie van “Fruit een lekkere buit”. Dit is een vakoverschrijdend scholenproject samengesteld voor en door leerkrachten, vol fijne “fruitdagingen” en interactieve lesmomenten voor kinderen van 6 – 12 jaar.

Voor de ballenactie moesten we een poster downloaden en deze moet voorzien worden van maar liefst 300 KIWI-stickers. (u weet wel, die stickers op een echte gezonde KIWI) Lukt ons dat, dan verdienen wij als school 20 ballen!
Ennnn …… we missen er nog 28! Heel goed gedaan in drie weken tijd. Een echte top-prestatie! Maar we gaan natuurlijk tot het gaatje, dus nog even doorzetten met KIWI’s eten en stickers verzamelen.
Heeeel goed bezig allemaal. Wilt u als ouder de site bezoeken? Dat kan op www.fruiteenlekkerebuit.nl

Verslag Nationaal Schoolontbijt woensdag 4 november 2020.
Op woensdag 4 november was het zover: ontbijten met alle kinderen op school! Sommige kinderen waren nog in de pyjama!
In de klassen en in de middenruimte van de school waren de tafels al keurig gedekt. We hadden ervoor gekozen om de kinderen van de verschillende groepen door elkaar te ‘husselen’. Op die manier konden de oudere leerlingen de jongere leerlingen helpen. Uiteraard is er in de groepen ook aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Naast al het lekkers was er ook lesmateriaal aangeleverd waar de leerkrachten gebruik van konden maken: animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter, de 5 vuistregels (waarom is gezond ontbijten belangrijk?) en de Schijf van 5. Naast het feit dat we iedereen graag wijzen op het belang van een gezond ontbijt, was het ook een heel gezellig om met z’n allen op school te ontbijten!

EU Schoolfruit
Van 9 november tot en met 16 april krijgen de leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag op school gratis een portie groente en/of fruit.
Het EU-schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. En het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kind(-eren) ontvangt (-en)? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief. Ook staat deze site vol met leuke gezonde weetjes.
Tot slot …… smullen maar!!
(Uiteraard zullen we de geldende maatregelen rondom corona in acht nemen)

Oud papier.
Op 16 november aanstaande wordt er voor de tweede keer oud papier opgehaald. De hulpouders worden om 18.00 uur op school verwacht. Twee ouders komen met de fiets naar school en rijden voor de twee papierwagens aan. Alvast bedankt voor jullie hulp en medewerking!


Algemeen. Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.

Agenda komende periode.
10 november : viering Sint Maarten + kijkronde voor ouders locatie Zuidlaren 11 november : viering Sint Maarten voor ouders locatie Zuidlaarderveen vanaf 12.15 uur
16 november : oud papier actie
9 nov – 16 april : EU Schoolfruit
25 november : margedag. De kinderen zijn die dag vrij.
4 december : Sinterklaasfeest
17 december : Kerstviering
19 dec. ‘20 – 3 jan. ’21 : Kerstvakantie

Bijlagen.
Deze keer geen bijlagen, maar mooie bijdragen van de kinderen van onze locatie in Zuidlaarderveen. Ze vertellen over allerlei activiteiten die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden in en om de school.
Vier november op woensdagochtend en het was kwart over acht. Het schoolontbijt !
Iedereen was er!! Het duurde tot half tien. Het eten was heel lekker. Er waren drie soorten brood en heel veel soorten beleg. We hadden een lopend buffet. Het is super en lekker. We hadden brood en kaas en hagelslag en ei en jam en appelstroop en boter.
Het was rustig in de klas. Dat vond de juf super
En we kregen een dikke duim omhoog. Het was heeeeeeel leuk en lekkerrrrr ontbijt. Ik hoop dat we het volgend jaar weer kunnen doen.


Ties, Milan, Melina, Ferdinand en Pien.

We hebben ook nog een tekst geschreven over spelletjes op het plein.
We vinden het heel leuk om op het plein te spelen. Hier wat spelletjes die wij spelen.
De tikker moet de kinderen tikken en als je op de steen staat, dan kan de tikker je niet tikken. Maar als er iemand anders op gaat staan dan moet jij ervan af en dan kan jij weer getikt worden.
We spelen ook vaak 10 tellen in de rimboe.
De zoeker telt tot 10 en dan tikt de rest van de kinderen de zoeker op de rug. En dan roep je je naam en dan ren je weg! En dan verstop je je. En de zoeker zoekt je dan.
We voetballen ook vaak in de pauze. We hebben dan twee teams en twee goals. De goals zijn dan de muur en het hek. We spelen dan tegen de rest. Tycho en Maarten willen meestal met z’n tweeën en dat vindt de rest ook altijd goed.
We vegen ook bladeren. We vegen het hele plein. En de kleuters springen in de bladerenberg. En dat is heel grappig!
We doen ook wel eens museumtikkertje. Dan moet je heel stil staan.
We vinden het heel leuk op het plein.

Annelot, Maarten, Willemijn, Isabel en Don Lloyd

En nog een tekst over het uithollen van pompoenen.

We moesten pompoenen gaan uithollen. Maar daarna moesten we, als we klaar waren, er met onze handen in ( Bleeh). We gingen uithollen en daarna vormpjes erin maken. En dat was superleuk. En we kwamen de volgende dag op school en ze waren kapot. Ze waren grijs en er zaten vliegjes in.
Tycho, Louise, Maarten en Isabel

En nog een tekst van Kevin

Op 20 oktober ging ik en de hele klas ons werk afmaken. En daarna mochten we een pompoen uitkiezen. Natuurlijk pakte ik de grootste pompoen. Maar dat was een domme keuze, omdat ik hem moest uithollen met een schepje. Maar dat lukte niet......dus we moesten het met de hand doen. Bah.....!! Dat was vies!! Ik deed mijn hand eruit. Ik had nog zoiets vies aangeraakt. Het leek zoals oranje wormen met bevroren kevers! Maar... ik moest het doen. Ik propte mijn hele hand erin en aaaahhh!!!