emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 6 december 2018

vrijdag 7 december 2018
door Stephan
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 14e denkgewoonte.  ‘Ikmaak een grapje’.

 

 
 
Tips
  • Vertel zelf grappige situaties aan je kind. Vertel het ook als je om jezelf moet lachen.
  •   Geniet samen met je kind van grappige situaties. Leer je kind dat je ook om jezelf kunt lachen.
  •   Vertel elkaar grapjes.
  •   Leg aan je kind het verschil uit tussen ‘uitlachen’ en lachen om situaties en jezelf.
  •   Leer je kind om eerst na te denken of de situatie of het grapje voor iedereen leuk en grappig is.
  •   Luister naar elkaars belevenissen. Bespreek samen de humor in deze belevenissen. Lacher samen om.
  •   Zoek samen naar het grappige, het onverwachte in het leven. Lach hier samen om als het kan.
  •   Kijk samen met je kind naar tv of lees samen in tijdschriften of boeken. Zeg het als je iets grappigs vindt.
ZL/ZLV: Sinterklaas
Afgelopen woensdag hebben we op beide locaties bezoek gehad van Sinterklaas. In Zuidlaarderveen was het lang wachten op Sinterklaas. Wat bleek,
Sinterklaas was dinsdagnacht erg moe geworden van het bezorgen van de schoencadeautjes, waardoor hij in slaap was gevallen in een garage in Zuidlaarderveen! Samen met de pieten hebben de kinderen Sinterklaas wakker gemaakt en mee naar school genomen. Op school hebben de kinderen opgetreden voor Sinterklaas.
In Zuidlaren kwam Sinterklaas met zijn drie pieten aan met paard en wagen. Samen met de kinderen van groep 1 t/m 8 en de peuters werd er in de middenruimte opgetreden. Daarna brachten Sinterklaas en pieten een bezoek aan de groepen.
We willen alle ouders bedanken voor hun hulp, fantastisch!!
 

ZL: Oud papier
We zijn op zoek naar ouders die tijdens het oud papier lopen, de route willen voorlezen aan de chauffeur. Helaas kunnen ze ons niet garanderen dat iedere maand dezelfde chauffeur aanwezig is. Hierdoor kost het veel tijd voor de chauffeur en lopers om het papier op te halen.  Wie zou op één van de onderstaande data mee willen rijden op de wagen:   (graag aangeven bij Sandra.  s.vanderveur@stichtingbaasis.nl)
17 december, 21 januari, 25februari, 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni
 
ZL/ZLV: Niet beschikbaar zijn van een vervanger.
Beste ouders/verzorgers,
 
De afgelopen weken is het voorgekomen dat er geen vervanger beschikbaar was bij ziekte van een van onze leerkrachten.
Tot nu toe hebben de scholen dit bijna altijd weten op te vangen, onder andere door groepen samen te voegen of te verdelen over de rest van de klassen, of door de directeur, coördinator, of de IB -er les te laten geven. De griepgolf is echter nog niet voorbij.
We kunnen niet maar doorgaan met het leggen van deze noodverbanden. De kwaliteit van onderwijs komt daarmee onder druk te staan.Stichting Baasis geeft daarom als richtlijn dat, wanneer er geen vervanger beschikbaar is, we een groep naar huis gaan sturen. We doen dit met pijn in ons hart en hopen op uw begrip.
 
Met vriendelijke groet,
Susanne de Wit
Directeur bestuurder Stichting Baasis
 
ZL/ZLV:Gezonde school. (Reminder)
In opdracht van de provincie Drenthe voeren onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningenonderzoek uit naar de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' aanpak (JOGG). Hiervoor wordt onder andere de leefstijl van kinderen in kaart gebracht.
Dit wordt gedaan met een vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit 25 vragen die gaan over het eten van groente, drinken van water en beweeggedrag. De resultaten worden uitsluitend gebruikt voor gezondheidsbevorderende doeleinden en worden vertrouwelijk behandeld. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig, waarbij wij uw deelname zeer op prijs stellen!
Via onderstaande link kunt u de vragenlijst invullen.

https://survey.enalyzer.com/?pid=qd4tifug
 
 
ZL: Kerstdiner op school.
Donderdag 20 december vieren we samen met de kinderen kerst op school.
De kinderen worden om 17:30 uur op school verwacht. We eten samen met de kinderen op school. Vanaf18:15 uur zijn alle ouders van harte uitgenodigd om op het plein iets te komen drinken. Om 18:30 uur is de kerstviering afgelopen en kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
 
 
 
ZL: Kerstcircuit.
Donderdagochtend 20d ecember gaan we na de pauze met de kinderen een kerstcircuit doen. Een van de onderdelen is een kerststukje maken. Wilt u uw kind donderdagochtend een bakje met oase voorzien van naam, versiering, groen en een kaars meegeven?
 
Schuthoek goes Italië.
Twee weken geleden zijn we gestart met de lege flessenactie. Op dit moment heeft de actie al 80euro opgebracht. Geweldig!! Maar we zijn er nog niet. Ons doel is om het bedrag van 250 euro op te halen. Daarom blijven we door sparen en gaan we door na de kerstvakantie. Sparen jullie ook mee in de vakantie?  
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 20 december ’18