emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 4 oktbober

donderdag 4 oktober 2018
door Stephan
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 10e denkgewoonte. "Ik wil graag dingen weten."

Tips:
  1. Wijs op verschillende momenten van de dag op het gebruik van je zintuigen. Welke zintuigen gebruik je bijvoorbeeld tijdens het eten of bij buitenspelen?
  2. Bespreek wat je te weten komt als je al je zintuigen gebruikt.
  3. Stimuleer in spelletjes om verschillende zintuigen te gebruiken, zoals geblinddoekt iets voelen, ruiken, proeven en horen en daarna pas kijken wat het is.
  4. Stimuleer je kind om over nieuwe dingen veel te weten te komen door al je zintuigen te gebruiken.
  5. Lees samen het boek ‘Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers’ geschreven door Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen. In dit boek staan verhalen en spelletjes rond de thema’s aarde, water, lucht en vuur.
 
ZL: Schuthoek-show groep 1/2.
Op vrijdag 19 oktober organiseren we onze eerste ‘Schuthoek show’ van dit schooljaar.
Iedere groep verzorgt dit schooljaar één keer de Schuthoek show voor de andere groepen en voor de ouders en opa’s/oma’s van de desbetreffende groep. De kinderen van groep 1/2 bijten het spits af op vrijdag 19 oktober. Ouders en opa’s/oma’s van groep 1/2 zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. We starten om 11:15 uur in de middenruimte.
 
ZL/ZLV: Kinderboekenweek.
Op beide locaties zijn we woensdag gestart met de Kinderboekenweek. In Zuidlaren werd een boekenmarkt georganiseerd voor kinderen en ouders. Volgende week dinsdag 9 oktober houden we in Zuidlaren een leesmarathon. De kinderen van groep 3 t/m 8 mogen een kleedje/kussen meenemen en eventueel een boek van thuis. Ze mogen vanaf 13:15 uur een plekje zoeken in en rondom school en lekker gaan lezen. Wie houdt het vol tot 15:15 uur?
 
 
In Zuidlaarderveen werd de Kinderboekenweek gisteren geopend door de oud-directeur van de Albrondaschool in Kiel Windeweer. De directeur las voor aan de kinderen.Ook krijgen de kinderen iedere dag voorlees bezoek. Leuk hoor, we zijn benieuwd wie er allemaal langskomen.
 
ZL/ZLV: Zuidlaardermarktloop.
Zaterdag 13 oktober is de Zuidlaardermarktloop. Kinderen die aan de loop meedoen krijgen donderdag 11 oktober een schoolshirt van de leerkracht. Wilt u het shirt voor de herfstvakantie weer op school inleveren. We wensen de kinderen heel veel succes en plezier met lopen!
 
ZL: Hoofdluis
Er is hoofdluisgeconstateerd op school. Wilt u uw kind voor de zekerheid even controleren?
 
 
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
De week van de Pauzehap.
Vorige week was het de week van de pauzehap. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 stonden er drie verschillende pauzehappen op het menu. Op dinsdag kregen de kinderen een volkoren cracker met aardbeien. Woensdag, stukjes banaan met kwark. Op donderdag kregen de kinderen bleekselderij met partjes mandarijn. Een gezonde pauze is ook bewegen en ontspannen. Opladen tijdens de pauze doen kinderen door te bewegen. Voldoende bewegen is niet alleen goed voor de conditie, het bevordert ook de leerprestaties, bijvoorbeeld door een beter concentratievermogen.
 
Schoolfruit.

Dit jaar doen we weer mee met het EU schoolfruit programma. Vanaf week 46 (de week van 12 november) t/m week 16 (de week van 15 april) krijgen de kinderen 3 keer per week fruit/groente op school. (De kinderen hoeven dan geen eigen fruit mee naar school te nemen) Op welke dagen de kinderen schoolfruit op school krijgen, is nog afhankelijk van de bezorgdag van de leverancier. We laten u in de nieuwsbrief van 8 november weten welke dagen dit worden.
 
ZL/ZLV:Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet.Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 18oktober ’18