We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 4 december

vrijdag 4 december 2020
door Stephan
 Dag allemaal,  
Hierbij de laatste nieuwsbrief voor de kerstvakantie.  
In deze nieuwsbrief vooral aandacht voor het Sinterklaasfeest en het kerstfeest.  
We wensen u veel leesplezier en natuurlijk een hele fijne decembermaand toe.  
 
Beste ouder(s), verzorger(s), 
De decembermaand is begonnen. In de school hangt de geur van pepernoten en om mij heen in het kamertje staan de kerstbomen klaar om maandag versierd te worden. Tijd voor gezelligheid en ook even tijd voor bezinning zo aan het eind van het jaar. 
Het is straks al weer een jaar geleden dat ik begon als directeur van de 2 basisscholen (3 locaties) in Zuidlaren. Het jaar is voorbij gevlogen. En wat voor jaar. 
Samen leer je meer: het motto van onze school. Dat geldt zeker ook voor mij. Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar en ik heb ook veel kinderen en mensen leren kennen. Werken in het onderwijs is een prachtig vak. Het is dynamisch, geen enkele dag is hetzelfde. Je kunt wel plannen maar er gebeurt van alles waardoor een planning ook zo weer anders kan verlopen. 
Trots ben ik op mijn scholen en ga iedere dag meestal op de fiets naar Zuidlaren. Fietsend door een prachtige omgeving kom ik altijd met een goed gevoel naar school.  
Wat is het leuk om te zien dat alle juffen en meesters op het plein staan om de kinderen te verwelkomen. Wat een fijn welkom, er is direct aandacht voor alle kinderen. Open, vertrouwd en een fijne sfeer zijn kernwaarden voor onze school. 
In de klas wordt er hard gewerkt met de principes van Natuurlijk Leren, waarbij het accent ligt op het Breindenken en het Bewegend Leren. Er gebeurt veel op de school en daar werken we samen hard aan. 
Het was een bijzonder jaar. Al in maart kwam Corona. De ene verandering na de andere volgde. De school ging een paar weken dicht voor de kinderen, maar achter de schermen zorgden we als team dat er werk was voor de kinderen, dat we contact met ze bleven houden en met de ouders, via de telefoon en later via digitaal bellen. We misten de kinderen, het contact, de verwondering die kinderen brengen. Wat waren we blij dat de kinderen weer naar school mochten (wel in kleinere groepen) maar ook was het spannend. Want hoe zou het met ze zijn en hoe zou het met de besmettingen gaan. Best onzeker allemaal, maar we stonden er weer als team. We zagen dat de kinderen weer blij waren om op school te zijn. Spelen met  elkaar en ook weer samen leren; belangrijk. De laatste weken voor de zomer weer allemaal op school. Met toch een leuk schoolfeest en een mooie afsluiting van groep 8, die hun eigen speelfilm hadden gemaakt. Veerkracht, dat is het woord waarvan ik denk als mijn team zie. Steeds weer kijken hoe we vol energie de school draaiend kunnen houden. Ook nu met alle activiteiten die we hebben gehad. Een sfeervolle lampionnenshow, om de school,  een knus en gezond schoolontbijt, Sinterklaasfeest gaat gewoon door en ook de Kerst vieren we Coronaproof samen. Met steeds in ons achterhoofd om het samen met de kinderen fijn te hebben. We missen het echte contact met de ouders erg en proberen jullie ook mee te nemen in wat we allemaal doen in school. Daarbij houden we steeds de kwaliteit van onderwijs voor ogen, want dat staat natuurlijk wel voorop. Hoe blijven we kwalitatief goed onderwijs geven. 
Lieve ouders, heel erg bedankt dat jullie goed de regels in acht nemen wat betreft de Corona aanpak. Want wat kan het soms lastig zijn dat je niet even mee kan naar binnen voor een laatste knuffel, even dat werkje bekijken van uw zoon of dochter of even binnenlopen om te vragen hoe het gaat. We doen het goed samen, kinderen, ouders en de teams. 
Niet alleen op schoolniveau speelde er van alles, maar ook bovenschools was het een roerige tijd. Ik kijk terug op een boeiend jaar en hoop dat we elkaar gauw weer echt kunnen ontmoeten. Gelukkig lijkt daar zicht op te zijn.  
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een gezond gelukkig sprankelend nieuw jaar! 
  
Janet Meijer 
 
 
 
 
Corona en mondkapjes. 
We realiseren ons dat we u als ouders vanwege Corona helaas minder kunnen betrekken bij de feestelijkheden die in december op school gevierd worden. Toch willen we u bedanken voor het feit dat u erg bereid bent zich te houden aan de gemaakte afspraken. 
Vanuit de overheid is er een aanvulling bekend gemaakt op de reeds geldende regels. Sinds  
1 december zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes. We vragen u als ouders daar rekening mee te houden als u een bezoek aan de school brengt. 

Decembermaand feestmaand. 
De kinderen hebben het gezellig en druk met de feesten zoals ze in dit deel van het jaar gevierd worden. De school en de klassen waren versierd voor het Sinterklaasfeest en worden daarna in Kerstsferen gebracht. De kinderen hebben afgelopen donderdag samen pepernoten gemaakt. In groepen van jong en oud werden de pepernoten ‘gedraaid’ en op grote bakplaten gelegd. Een aantal ouders was vervolgens bereid de pepernoten daadwerkelijk te bakken. Dankjewel daarvoor! 
                 
 
 
Sinterklaasfeest 4 december 2020. 
Vandaag was het zover: Sinterklaas was op bezoek in beide scholen! (hoe doet hij dat toch……). 
In Zuidlaarderveen moesten de kinderen via een zoektocht proberen de Sint te vinden. Hij bleek zich te hebben ‘verstopt’ in de Zaandorre, het dorpshuis. Daar hebben de kinderen, samen met Sint en de Pieten, het feest gevierd. 
Op de locatie in Zuidlaren bleken Sinterklaas en zijn Pieten al voor 8.30 uur binnen te zijn. Ze hebben alle groepen bezocht en natuurlijk cadeautjes aan de kinderen van de lagere groepen uitgedeeld. De jongens en de meisjes van de hogere groepen hadden prachtige surprises voor elkaar gemaakt. Iedereen had er goed zijn/haar best op gedaan.  
We kijken terug op een zeer geslaagd feest op beide locaties. We willen alle mensen die hebben geholpen om dit feest voor te bereiden en uit te voeren, heel erg bedanken!  
We wensen de (hulp)Sint en zijn Pieten nog een goed en fijn verjaardagsfeest toe voordat zij weer naar Spanje varen. Voor de collega’s zit er niet veel anders op dan eerst te gaan opruimen….. 
 
             
 
Kerstfeest 2020 
 
Sinterklaas is nog in het land maar wij hebben al weer informatie over het kerstfeest voor jullie. Ook het Kerstfeest zal dit jaar op een andere manier gevierd worden. Het traditionele Kerstdiner wordt dit jaar vervangen door een Kerstlunch. 
Donderdag 17 december komen alle kinderen gewoon om half 9 op school. Mooie kerstkleren aan mag maar hoeft niet. Die mogen ook een in een tas mee want er is later op de ochtend omkleed-tijd. De kinderen van groep 1/2/3 worden hierbij geholpen door de juffen en de kinderen van groep 7/8. 
’s Ochtends hebben we een creatief en sportief programma met alle kinderen van groep 1 t/m 8 en om half 1 gaan we genieten van een gezamenlijke Kerstlunch. Er hoeft die dag geen lunchpakketje meegenomen te worden. Dat krijgen de kinderen op school.  Om 14.00 uur gaat iedereen naar huis.  

De Kerstvakantie begint voor alle groepen op vrijdag 18 december om 12.00 uur 

   
 
Pietengym in sporthal “De Zwet” door leerlingen Zuidlaarderveen
Donderdag 3 december was het dan zover. De leerlingen uit Zuidlaarderveen hadden Pietengym over een parcours wat verzonnen was door de hulp-meesters Ruben en Rik.  
De vaardigheden werden goed getest, kunnen wij u vertellen. De inzet was groot en …… Sinterklaas erg tevreden! Mocht 5 december de nood aan de man zijn bij Sinterklaas, dan zitten er in Zuidlaarderveen vele goede hulp-Pietjes!  
Wij kijken in ieder geval terug op een gezellig uurtje met z’n allen.
 
Meester Harry, Ruben en Rik. 
                        
  
Even belangrijk nieuws over gym
Aanstaande dinsdag 8 december is er GEEN gymles voor de leerlingen. Meester Harry is dan in sporthal “De Zwet” voor sporttoernooien van diverse scholen. Groep 7/8 van onze school zal daar dinsdagmorgen de spits afbijten in hun eigen “bubble”. Ze gaan volleyballen, korfballen en basketballen tegen elkaar, maar in elke sport is er ook een Challenge te doen. Welke school zal er dan met de fel begeerde beker vandoor gaan? Dat is donderdag 10 december bekend! In ieder geval: zet hem op groep 7/8!  
                            
Oudercommissie Schuthoek. 
Afgelopen maandagavond zijn hebben we een overleg gehad met een aantal oudercommissie leden op de locatie van de Schuthoek in Zuidlaren. Door Corona zijn de activiteiten wel wat anders ingevuld dan andere jaren, maar contact met de ouders en ouderhulp blijft belangrijk. Vanuit het team bestond de wens om voor ieder groepslokaal 1 groepsouder te hebben zodat helder is wie aanspreekpunt is per klas. 
Op onze school is het zo georganiseerd dat er een Ouder Vereniging is (Remmy Pieters en Bas Schrage en Wilma vanuit het team). Zij beheren en bewaken het geld dat binnenkomt vanuit de ouderbijdrage, maar ook vanuit de oud papieractie. Zij hebben een verdeling gemaakt hoeveel geld er beschikbaar is voor iedere activiteit die we als school organiseren. 
Beide locaties hebben een Ouder Commissie. Zij organiseren en regelen samen met het team de activiteiten voor de kinderen. Dat doen ze niet alleen. Hulp van andere ouders is altijd welkom. 
In het overleg hebben we afgesproken wie de groepsouders voor de rest van dit schooljaar zijn, wie er in de Ouder Commissie zitten dit schooljaar. Ook het officiële gedeelte hebben we besproken: wie is de voorzitter en is er een rooster van aftreden. Officieel heb je 3 jaar zitting in de Oudercommissie en dan kan er een andere ouder de plek invullen. Dit gaan we voor de zomer opstellen, want het is niet handig dat iedereen er tegelijk uitgaat. 
Ook hebben we alle activiteiten eens op een rij gezet en dat waren er best veel. Kortom, ouderhulp is onmisbaar. 

Hieronder volgt het lijstje van de oudercommissie Zuidlaren: 
Groepsouders dit jaar
Gr 1/2 : Carina van Leeuwen (moeder van Jip, Thiemen en Pepijn) 
Gr 3: Iris Snijders (moeder van Lois, Thymen en Feline) 
Gr4/5/6: Renate Ubels (moeder van Isa en Jason) 
Gr 7/8 : Martine/ Vivian (moeder van Suzet en Vivian moeder van Camerom en Breagha), 
 
Heleen Hovenkamp ( moeder van Yvette ) doet de  inkoop en vliegende keep. 
Wilma is vanuit het team , samen met Martine doen zij het voorzitterschap. 
 
In Zuidlaarderveen is er ook een actieve oudercommissie: 
 
Annemarie Koster (moeder van Annelot) 
Jolanda Nijsink (moeder van Willemijn en Ferdinand) 
Apallonia Venema (moeder van Finn) 
Irene  Hoogstra (moeder van Liv) 
Gerda  Buist (moeder Kyra) 
Linda de Kleine (moeder Marit) 
Carina Huisman (moeder Maarten) 
                                                   
Algemeen. 
Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.  
Agenda komende periode. 
9 nov – 16 april : EU Schoolfruit 
8 december : geen gym!! 
17 december : Kerstlunch, locatie Zuidlaren : kerstdiner locatie Zuidlaarderveen. 
18 december ’20: alle kinderen van beide locaties zijn vrij om 12.00 uur!! 
19 dec. ‘20 – 3 jan. ’21  : Kerstvakantie 
1 en 2 februari ’21 : margedagen. De kinderen zijn vrij.  

Bijlagen. 
Deze keer geen bijlagen.