We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 28 februari

vrijdag 28 februari 2020
door Stephan
Senioren en kleuters in beweging.
6 weken lang gaan 10 kleuters van groep 2 samen met een groep senioren van Mozaïek een beweegproject aan. Dit doen we in samenwerking met Sport Tynaarlo. De kinderen gaan op maandagochtend in Mozaïek een half uur bewegen met senioren. Een mooie samenwerking die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van samen leren, bewegend leren, bewegen op muziek en sociale vaardigheden.
 
Coöperatieve werkvormen.
Tijdens de teamvergaderingen staan we iedere keer stil bij het werken met coöperatieve werkvormen. Juf Henriët volgt de opleiding tot coach coöperatieve werkvormen en coacht het team bij het invoeren van nieuwe coöperatieve werkvormen. De komende weken staan er twee nieuwe werkvormen centraal in alle groepen. We oefenen met: tweetalcoach en pak en schud. In deze nieuwsbrief zoomen we in op de werkvorm tweetalcoach.
 
Tweetalcoach (werkvorm in tweetallen)
  • Leerling A lost het eerste probleem hardop denkend op.
  • Leerling B kijkt mee, coacht waar nodig en geeft akkoord voordat leerling A de oplossing noteert, leerling B geeft leerling A een compliment.
  • Leerling B lost het volgende probleem hardop denkend op.
  • Leerling A kijkt mee, coacht waar nodig en geeft akkoord voordat leerling B de oplossing noteert. Leerling A geeft leerling B een compliment.
  • De leerlingen gaan om de beurt verder met de volgende opgaven.
 
Een aantal voorbeelden waar deze werkvorm bij ingezet kan worden:
Verhaalsommen.
Grote keersommen.
Werkwoordspelling.
Ontwikkelingsmateriaal met rijmwoorden.
Kralenplank.
 
Schoolfruit.
De weken vliegen voorbij. We krijgen nog t/m vrijdag 17 april op woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school. Deze week hebben de kinderen sinaasappel, komkommer en een peer gehad. Volgende week krijgen de kinderen Galia meloen, appel en komkommer.
 
ZL/ZLV: NL Doet 13 maart, we zoeken nog meer ouders!!!

Op vrijdag 13 maart doen we als school mee aan NL Doet. Tijdens deze middag gaan we op beide locaties aan de slag met het schoolplein. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit verven en netjes maken van het plein. Via de site www.nldoet.nl kunt u zich opgeven om op een van de scholen te helpen. We hopen dat er veel ouders zijn die deze middag tussen 14:00 – 18:00 uur (al is het een uurtje) willen komen ondersteunen.
 
  
 
ZL: Oud papier maandag 16 maart
Maandag 16 maart (half 7 aanwezig bij school) staan de volgende ouders ingepland. De ouders van: Lisette Rausch, Twan Haaijer, Kelsey de Jonge, Fabienne Hendriks, Mark Akkerman (1 van de 5 ouders willen we vragen om de route voor te lezen in één van de wagens)  Mocht u niet kunnen, dan vragen we u om tijdig een vervanger te regelen.
 
Schoolfotograaf
Dinsdag 14 april komt de schoolfotograaf in Zuidlaarderveen.
Donderdag 7 mei worden er foto’s gemaakt in Zuidlaren.
Nadere informatie volgt.
 
ZL: Tussenschoolse opvang.
Wilt u een afmelding voor de overblijf doorgeven aan de tso? Dit kan door een bericht te sturen naar het nummer: 0645160810. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 
 
Denkt u aan de margedag van a.s. maandag 2 maart.