We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 28 augustus

vrijdag 28 augustus 2020
door Stephan
Nieuwsbrief vrijdag 28 augustus.
Een nieuw schooljaar.
Wat fijn dat we afgelopen maandag weer gestart zijn met alle kinderen op beide locaties. Het was een beetje spannend en onwennig voor sommigen. Een nieuwe groep, misschien een nieuwe juf of meester. Maar gelukkig, na de eerste kennismaking kwamen de spontane verhalen van de kinderen op gang. Mooi om de kinderen en het team zo bezig te zien. De sfeer in de groepen is fijn en er wordt al weer hard gewerkt.
Deze fase staat in het teken van kennismaken en groepsvorming. We doen veel samenwerkings-activiteiten waardoor kinderen elkaar goed leren kennen en samen zorgen voor een fijne sfeer. Afspraken maken hoe we met elkaar omgaan. Na zo’n lange periode van vakantie is het ook even wennen aan school. Omgaan met elkaar, samen in de klas, weer rustig op een stoel zitten, lekker samen buiten spelen, hard werken aan de taken, opletten tijdens de instructies, lachen, lol maken, serieus zijn. Kortom, het echte schoolleven. De meeste kinderen gedijen prima in deze structuur. We werken er met elkaar hard aan om een fijn positief klimaat in onze school te hebben. Als team hebben we ook de afspraken samen even goed doorgenomen. We geven complimenten en sturen bij wanneer dat nodig is. De eerst weken werken we aan de zogenaamde ‘Gouden Weken’ waarin de groepsvorming van groot belang is. We zien blije koppies bij ons op school. Al met al kijken we terug op goede eerste weken.
Het blijft jammer dat we u als ouders niet zomaar in de school kunnen verwelkomen. We begrijpen dat u ook graag even mee wil kijken in de school om te zien hoe het gaat met de kinderen. We doen dat natuurlijk informeel bij het hek, maar we willen ook met u als ouder een goed contact opbouwen. We hebben daarom gekozen voor het voeren van zgn. omgekeerde oudergesprekken. Alle kinderen hebben deze week formulieren mee naar huis gekregen met daarin informatie over deze gesprekken. We verzoeken u vriendelijk deze formulieren ingevuld te retourneren.
U heeft van ons een overzicht van de vakanties en margedagen ontvangen. Daarnaast zullen we in de 14-daagse nieuwsbrief vrije dagen en de geplande activiteiten voor de komende weken ook met u delen.
Ik hoop dat we er samen een mooi, positief jaar van gaan maken.
Met vriendelijke groeten, Janet MeijerEven voorstellen.
Als nieuwe coördinator wil ik mijzelf graag even voorstellen.  Mijn naam is Hans Westerhof. Samen met mijn partner woon ik in Tynaarlo. We hebben drie kinderen, die ondertussen allen al zijn ‘uitgevlogen’. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport (voetbal, fietsen) en doe ik vrijwilligerswerk voor de sportvereniging en verschillende andere werkgroepen in het dorp.
Ik werk al langere tijd in het onderwijs. Eerst als leerkracht, later ook als directeur en nu alweer een aantal jaren als coördinator op de scholen in Zuidlaren. De laatste 5 jaren was ik werkzaam op de Zuid-Wester en op obs Schuilingsoord. Na de vakantie ben ik gestart op de Schuthoek en heb ik afscheid genomen op obs Schuilingsoord.
Ik verdeel mijn werkdagen over de drie locaties. Op woensdag en donderdag ben ik aanwezig op de locaties van de Schuthoek. Op maandag en dinsdag werk ik op de Zuid-Wester. Op vrijdag speel ik voor ‘vliegende keeper’.
Mijn eerste werkdagen op de Schuthoek zijn erg plezierig verlopen. Ik heb kennis gemaakt met de kinderen van de locatie in Zuidlaren en ga vrijdag naar Zuidlaarderveen om daar kennis te maken. De collega’s hebben me het gevoel gegeven dat ik welkom ben en ik zet me uiteraard in om een goede en prettige samenwerking tot stand te brengen.
Wat ik in mijn eerste week mooi vond om te zien is het feit dat er voor de jarige kinderen een vlag gehesen wordt op het schoolplein. Dat geeft hen natuurlijk een goed gevoel. Dat goede gevoel is naar mijn mening een belangrijke voorwaarde om je als kind op school veilig en vertrouwd te voelen. Je veilig en vertrouwd voelen is op zijn beurt weer een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren en je te ontwikkelen.  
Met enkele ouders heb ik al kennis kunnen maken. Door Corona gaat het kennismaken met iedereen niet zo vanzelfsprekend als normaal gesproken, maar het gaat vast en zeker lukken.
Samen met het team, de kinderen en u als ouders hoop ik dat we op beide locaties een goede samenwerking tot stand kunnen brengen.
Als u vragen heeft, zoek dan gerust contact met me. Ik nodig u dan graag uit voor een gesprek (rekening houdend met de Coronaregels).
Hans Westerhof
h.westerhof@stichtingbaasis.nl
 
Omgekeerde oudergesprekken
Deze week heeft u pakketje formulieren ontvangen ter voorbereiding op de oudergesprekken. Vergeet u niet ze tijdig weer in te leveren? U ontvangt later nog een uitnodiging voor het gesprek.


Corona

Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven.
 
We krijgen van verschillende ouders de vraag of hun kind(eren) naar school mogen terwijl ze (lichte) verkoudheidsklachten hebben. Hierbij een link met daarin een overzichtelijke beslisboom, opgesteld door het RIVM,  m.b.t. deze vraag.
https://www.boink.info/nieuws/beslisboom-neusverkouden-kinderen-kinderopvang-school

Algemeen
Willen jullie de rapporten en de brief met noodadressen weer mee naar school geven?


Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.
 
Agenda komende periode.
woensdag 16 september             : Dikke Banden Race, groep 3-8 (zie flyer)
vrijdag 18 september                    : margedag. De kinderen zijn vrij.
30 sept – 11 okt.                              : Kinderboekenweek


Bijlagen.
- Flyer Sport en Cultuurpret
- Flyer Dikke Banden Race