We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 22 november

vrijdag 22 november 2019
door Stephan
ZL/ZLV: DaVinci
We zijn een aantal weken bezig met onze nieuwe methode DaVinci.
In Zuidlaarderveen hebben de kinderen de afgelopen weken gewerkt over het thema: Wie ben ik? De kinderen hebben een fotosynthese gemaakt en een tijdlijn van zichzelf.  
 
In groep 7/8 werken de kinderen over Egypte. Febe, Melanie en Iris leggen u hieronder uit wat ze hebben gedaan:
We begonnen met een papier met 1 landplattegrond dat moest je raden in groepjes, het was Egypte. Je moest met je groepje nog meer vragen beantwoorden. Zoals, wat is de hoofdstad van dit land, dat is Cairo. De volgende les ging over piramides. We leerden hoe een piramide in elkaar zit en hoe het ontstaan is. De volgende les kregen we een kaartje met een god erop. Daar moest je informatie over opzoeken. Daarna gingen we dat met de klas bespreken. Maandag gingen we een appel mummificeren. Je moest de appel schillen en in 4 stukken snijden. Je moest daarna één stukje appel in het zout doen, één in bloem en zout,  de derde in zand en de vierde mocht jezelf weten. Je moest alles van te voren wegen. Donderdag hebben we de stukjes appel er uit gehaald en gingen we weer wegen hoeveel de appel zwaarder of lichter was geworden. Daarna gingen we het weer bespreken en van alles opschrijven. De volgende les gaan we bezig met topografie en hiërogliefen.
 
Schoolfruit
Deze week hebben de kinderen banaan, appel en kaki gekregen. Voor best veel kinderen was de kaki nog onbekend. Mooi om te zien dat deze fruitsoort goed in de smaak viel en ze iets nieuws hebben ontdekt.
We krijgen het schoolfruit geleverd van Vitamine&Zo. Via de site www.euschoolfruit.nl kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief, u weet dan welke soorten groente en fruit de kinderen iedere week krijgen.
 
 
 
Oud papier
Iedere 3e maandag van de maand halen we namens de Schuthoek oud papier op in de wijk. We kregen laatst de vraag, waarom we dit als school doen. Door de inkomsten van het oud papier kunnen we de ouderbijdrage laag houden (19 euro per jaar) maar hebben we ook de mogelijkheid om extra materialen aan te schaffen voor de kinderen, een schoolfeest te organiseren en andere wensen te realiseren. Het geld is alleen voor de kinderen. Vorig schooljaar is er door het oud papier lopen van september 2018 t/m augustus 2019 een bedrag van € 5.197,-) opgehaald.
Van dit bedrag hebben we het circus kunnen realiseren in oktober. We hebben op beide locaties nieuwe smartgames aan kunnen schaffen, oortjes en koptelefoons voor de kinderen voor de laptops. We hebben meer bestedingsruimte voor de vieringen op school. Ook dit jaar krijgen we weer de mogelijkheid om extra materialen aan te schaffen voor de kinderen. Wij zijn hier ontzettend blij mee en vinden het heel erg fijn dat we dit allemaal kunnen realiseren van het geld. Wij willen alle ouders dan ook bedanken voor het lopen, we vinden dit super!
 
 
ZL: Sinterklaas
Dinsdag 26 november gaan de kinderen op school hun schoen zetten. De kinderen kunnen allemaal een gymschoen gebruiken die ze deze dag al mee hebben voor gymnastiek (de kleuters hebben hun gymschoenen al op school)
 
Donderdag 5 december maken we gebruik van een continurooster: Alle kinderen gaan deze dag van 8:30 uur tot 14:00 uur naar school. Ze eten tussen de middag een broodje in de klas. Wilt u een lunchpakketje meegeven?
 
We starten deze dag allemaal op het plein, we gaan pas na de aankomst met de kinderen naar binnen. We zorgen voor een plek waar de kinderen hun tassen neer kunnen leggen, want we kunnen i.v.m. de aankomst helaas niet naar binnen………….
Als we Sinterklaas hebben ontvangen, gaan we in de middenruimte voor Sinterklaas en zijn pieten optreden. Ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 6 december