emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 21 maarrt

vrijdag 22 maart 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Schoolfotograaf donderdag 4 april
Donderdag 4 april komt de schoolfotograaf op school. De fotograaf maakt een portretfoto, een groepsfoto en een broers/zussen foto. Kinderen die een broertje of zusje hebben die nog niet naar school gaan, mogen ook samen op de foto. Als de foto’s klaar zijn, (Dit duurt ongeveer 2 weken) krijgen de kinderen een brief mee naar huis. Hierop staat een unieke inlogcode die toegang geeft tot de  bestelsite. Hier kunt u de gemaakte foto's bekijken en op verschillende manieren bestellen.
Planning: De fotograaf start dit jaar in Zuidlaarderveen. Vanaf 8:15 uur zijn broertjes/zusjes (die nog niet naar school gaan) welkom om samen op de foto te gaan.
Om 12:00 uur en om 13:15 uur kunnen de broertjes/zusjes van de kinderen uit Zuidlaren met elkaar op de foto.
 
 
ZL/ZLV: Gezondheidsweek ‘Ik eet het beter’ voor groep 5,6,7,8
Ik eet het beter is een interactief lesprogramma die leerlingen op een speelse manier bewust maakt van wat ze dagelijks eten en drinken. De leerlingen leren over de herkomst van hun eten, ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lijf en proeven verschillende producten. Volgende week gaan we in de groepen 5 t/m 8 aan de slag met dit lesprogramma. Zo gaan de kinderen van groep 5/6 smaakproeven met elkaar doen. De leerlingen proeven producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan.

In groep 7 en 8 werken we over ‘lekker in je vel’. De kinderen gaan een week lang de uitdaging aan om gezond te eten, te bewegen en op tijd te ontspannen. Ze sluiten de week af met het maken van een gezonde lunch. 
 

ZL/ZLV: Scoor een boek! Voetbal activiteiten in de bibliotheek
De bibliotheken in Tynaarlo organiseren vrijdag 29 maart een voetbal activiteiten middag. Kinderen kunnen tussen 14.30 uur en 17.00 uur in de bibliotheek een sportieve middag beleven. Her en der staan opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. Leg een parcours af, test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!
Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.
Zowel de bibliotheek van Zuidlaren, Vries en Eelde doen mee aan de activiteitenmiddag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen. Bij mooi weer worden er ook buiten activiteiten georganiseerd. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek mag je mee doen. Deelname is gratis en het is een vrije inloop middag.


ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl