emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 20 september 2018

vrijdag 21 september 2018
door Stephan
ZL/ZLV: Breinfeit
Op school maken de kinderen kennis met denkgewoonten. Ze hangen in elke klas en de middenruimte. Deze denkgewoonten helpen kinderen om na te leren denken en daarmee vaardigheden te oefenen waar ze hun hele leven iets aan hebben. Deze week aandacht voor de negende denkgewoonte: Ik denk na hoe ik iets vertel.
 

Tips
  • Het is goed om voor je iets vertelt of opschrijft eerst na te denken over       wat je wilt zeggen of schrijven. Dit noem je denktijd.
  • Laat zien dat je zelf gebruik maakt van denktijd voordat je iets vertelt of     schrijft. Vertel hierover als je het doet.
  • Probeer je kind uit te dagen om ook denktijd te gebruiken voor het            schrijven of spreken. Let hier bijvoorbeeld op bij het praten over de dag.    Stel vragen en stimuleer je kind om hier kort en duidelijk op te                    antwoorden.
  • Speel een spel waarbij je in één zin iets moet vertellen. Vraag de ander     om van tevoren goed na te denken over deze zin. Doe het eerst zelf          voor.
  • Lees samen het prentenboek ‘Fish is fish’ geschreven door Leo Lionni.
 
ZL: Kinderboekenweek
Kinderboeken over Vriendschap staan centraal inde Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!
Op woensdag 3 oktober organiseren we een boekenmarkt in Zuidlaren van 12.00 tot 12.30. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom!! Tijdens de boekenmarkt, mogen alle kinderen boeken verkopen en kopen. Alle boeken kosten €0,50. (Het geld is voor de verkoper.) De kinderen die boeken willen verkopen, mogen een plekje in de school zoeken en daar een eigen kleedje neerleggen. Op dat kleedje mogen ze hun eigen boeken verkopen. Begin dus op tijd met het verzamelen van boeken die verkocht kunnen worden!
Kinderen die boeken willen kopen, mogen zelf rondlopen of samen met hun ouders rondlopen. Denk er dan aan om geld mee te nemen, u kunt alleen betalen met muntjes van €0,50.
 
 ZL/ZLV: De gezonde school.
Van24 tot en met 28 september doet de groep van uw kind mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. Ik eet het beter is een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt Albert Heijn,in samenwerking met het Voedingscentrum en sportkoepel NOC*NSF, verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.
 
Elke ochtend een gezonde pauzehap
Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdagen donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen fruit mee te nemen.
 
Op vrijdag 28 september is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Dit is niet alleen voor groep 5 t/m 8, maar ook voor de kinderen van groep 1t/m 4. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. U kunt uw kind daarbij stimuleren om een tussendoortje te kiezen dat niet zo voor de hand ligt, zoals een bijzondere fruitsoort of een aparte groentesnack. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.
 
Iedereen in beweging
Bijeen gezonde pauze hoort niet alleen een goed 10-uurtje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie. Ook daarvoor biedt de Week van de Pauzehap inspiratie en suggesties. Zo krijgen alle kinderen een ‘Heppie-de-Peppie’ waarmee ze zelfs de familie thuis in beweging krijgen! Albert Heijn en partner NOC*NSF hebbeneen gezamenlijk doel voor ogen: een actievere levensstijl voor alle Nederlanders. Alle kinderen die meedoen aan de Week van de Pauzehap krijgen een sportvoucher t.w.v. 2x gratis sporten cadeau om de sport te ontdekken die bij hen past. Alleen, of bijvoorbeeld met een vriend/ vriendin/familielid. Er is keuze uit meer dan 300 verschillende sporten bij ruim 5000 sportclubs.
 
Ikeethetbeter.nl
Meer informatie over de Week van de Pauzehap en andere initiatieven van Ik eet het beter vindt u op ikeethetbeter.nl. Daar staat ook de Schijf van Vijf, eenhandig hulpje bij het bedenken van gezonde maaltijden en pauzehappen.
 
ZL/ZLV: Zuidlaardermarktloop.
Zaterdag 13 oktoberis de Zuidlaardermarktloop. Inschrijven kan via de website www.inschrijven.nl
  • Kabouterloop 500 meter: Voor kinderen t/m 6 jaar. U hoeft zich voor de kabouterloop niet in te schrijven, de kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Starttijd: 10:00 uur.
  • Kidsrun 2,2 km (vanaf 6 jaar) inschrijving kan via de website www.inschrijven.nl de kinderen lopen 2,2 km door het centrum. De kosten zijn 4 euro per deelname. Starttijd 10:30 uur. Juniorrun 5 km (vanaf 10 jaar) de kosten zijn 7 euro. Starttijd 11:15 uur.
 
Je krijgt een startnummer met naamsvermelding als je je inschrijft voor 1 oktober 2018. Het startnummer is af te halen in de feesttent Zuidlaren. Dit is mogelijk op vrijdagavond 12 oktober van 17:30 uur tot 18:30 uur of op de wedstrijddag vanaf8.30 uur tot een half uur voor de start.
Meer informatie? www.zuidlaardermarktloop.nl
 
 
De 4 mijl-lopers zijn begonnen ……
Inmiddels zitten er alweer twee hardlooptrainingen op voor een 10-tal lopers van onze school en 2 van OBS Schuilingsoord. En dat gaat best wel goed. Er is een schema aan de leerlingen uitgereikt waarbij ze elke week zelf een training moeten verzorgen met vader en/of moeder en er is een gezamenlijke training op de dinsdagmiddagdirect na school. In de wandelgangen hoorden we al dat er verschillende families bezig zijn om de leerlingen topfit aan de start te krijgen zaterdag 13 (Zuidlaardermarktloop) en zondag 14 oktober (4 Mijl) ….. klasse!
Overigens is er aanstaande dinsdagmiddag een hardloop-clinic van Team 4 mijl voor onze leerlingen. Daar mag iedereen aan meedoen; dus ook de leerlingen die alleen de Zuidlaardermarkt-loop meelopen! Komen dussss ……..! (start 15.30 uur)
 
 
ZL/ZLV: Sparen voor je school.
We doen dit schooljaarweer mee aan de Jumbo actie: Sparen voor je school. Van 3 oktober t/m 20 november ontvangen klanten bij de Jumbo winkels een schoolpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen. Een schoolpunt kan op drie manieren aan je school worden toegekend:
·        Het punt kan ingevoerd worden via de Jumbo Sparen voor je school app of via www.jumbosparenvoorjeschool.nl
·        Het punt kan gedoneerd worden in de display op school.
·        Het punt kan gedoneerd worden in de display van de Schuthoek in de winkel.
De Jumbo Zuidlaren heeft een budget van 4000 euro. Na 20 november wordt het budget verdeeld onder de deelnemende scholen naar rato van het aantal gespaardepunten. Hiermee kunnen we materialen aanschaffen voor in de groepen. We hopen dat u ook dit jaar weer voor ons gaat sparen en dat het weer een groot succes wordt!
 
ZL: Oud papier.
Afgelopen maandag is er weer oud papier opgehaald. Er stond erg veel papier bij de weg. Dit resulteerde in een hele mooie opbrengst! We willen de ouders bedanken voor het lopen en nogmaals dank aan de fanatieke kinderen die vorige week aan het flyeren zijn geweest.
 
ZL/ZLV:Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 4oktober ’18