emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 19 december

woensdag 19 december 2018
door Stephan
 
2018 zit er bijna weer op. We kunnen terug kijken op een mooi jaar. We willen u via deze weg hele fijne feestdagen wensen en alles goeds voor 2019! Dat het maar een prachtig jaar mag worden!
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 15e denkgewoonte.  ‘Samen kunnen we meer dan alleen’

Tips:
  • Stimuleer je kind om iets samen met andere kinderen te doen, zoals een hut bouwen of een gezelschapsspel spelen.
  • Onderneem iets samen met je kind. Kook bijvoorbeeld samen iets lekkers, werk samen in de tuin of ruim samen een kast op. Benadruk dat dit samen beter gaat dan alleen.
  • Praat met elkaar over de stelling: ‘Twee weten meer dan één’. Bedenk samen voorbeelden hiervan.
  • Laat je kind een ander helpen bij wat die ander niet zo goed kan.
  • Lees samen het boek ‘Samen kunnen we alles’ geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Een ander leuk boek over samenwerken is ‘Taart voor iedereen’,geschreven door David Martin.
 
ZL/ZLV: Margedagen 10 t/m 15 april.
Van woensdag 10 t/m 15 april zijn alle kinderen vrij. Dit geldt voor de locatie in Zuidlaren maar ook in Zuidlaarderveen. Dit ivm de reis naar Italië van de blaasklas.
(margedagen/vrije dagen zijn te vinden op de Schuthoek app onder: School – vakanties&margedagen.)
 
Schuthoek goes Italië.
Wat gaat het goed.Inmiddels staat de teller op: 120 euro!! We blijven doorgaan met sparen. Spaart u uw lege flessen ook voor ons in de kerstvakantie?
                                                                   
Nieuws van de Bieb
 
Nationale Voorleesdagen 2019
Op woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2019. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.
 
Voorleestips
Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.
·        Een boek kiezen
·        Hetzelfde boek een paar keer voorlezen
·        Voorleesrituelen
·        Voorlezen met stemmetjes
·        Te moeilijk of niet?
·        Voorspel samen het verhaal
·        Moeilijke woorden
·        Laat uw kind vertellen

 
De Nationale Voorleesdagen staan natuurlijk in het teken van voorlezen en dan met name voorlezen aan jonge kinderen. Maar vergeet ook de oudere kinderen niet.Kinderen van 10, 11, 12 jaar kunnen nog heerlijk genieten van een goed verhaal.Las een voorleeskwartiertje in na het eten, kies een voorleesboek wat past bij de leeftijd, maar ook bij jou als ouder!
 
 
 
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 25 januari