We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 17 januari 2019

vrijdag 18 januari 2019
door Stephan
 
ZL/ZLV: Breinfeit
Deze week aandacht voor de 16e  en laatste denkgewoonte.  ‘Ik wil blijven leren’.

Tips
  • Laat je kind iets doen wat hij/zij nog nooit heeft gedaan. Praat hoe dit aangepakt kan worden.
  • Laat zien dat je als volwassene ook nooit uitgeleerd bent. Vertel wat je zelf  nog leert.
  • Ga met je kind naar de bibliotheek om boeken uit te kiezen waar je van kunt leren.
  • Bedenk samen met je kind vragen. Laat de vragen beginnen met hoe, waar, wat, wanneer en wie.
  • Knutsel of teken samen met je kind. Zoek van tevoren uit hoe jullie het gaan maken. Gebruik informatie van internet of ga naar de bibliotheek voor boeken.
  • Bezoek met je kind een museum. Stel vragen over wat je in het museum ziet. Begin de vragen met hoe, waar, wat, wanneer en wie. Stimuleer je kind om ook vragen te stellen.
  • Kijk samen naar het Jeugdjournaal. Bespreek het nieuws. Welke onderwerpen vindt je kind interessant. Waar kan hij/zij nog meer over leren?
  • Maak uitstapjes. Kies iets uit en kijk op internet wat er te doen en te leren valt. Haal ook boeken uit de bibliotheek over dit uitstapje.
  • Leer je kind op vakantie in het buitenland woorden uit de de taal van het land. Verdiep je samen met je kind in de cultuur van het land. Bezoek musea of andere bezienswaardigheden, maar wandel ook door straatjes en bezoek winkeltjes.
 
 
ZL/ZLV:
Deze week hebben de kinderen weer 3 stuks groente/fruit gehad op school. Peer, wortels en meloen. Nieuwsgierig wat de kinderen iedere week krijgen? Op de site:
www.euschoolfruit.nlkunt u hier wekelijks bekijken wat de kinderen eten op school. Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van de leverancier. U krijgt dan wekelijks een mailtje over het schoolfruit. We zijn op school gekoppeld aan de leverancier Vitamine & Zo.
  
 
Schuthoek goes Italië
Gisteren hebben de kinderen van de blaasklas bezoek gehad van RTV Drenthe. Via deze link kunt u de uitzending bekijken.

 
 
Margedagen.
Een oplettende ouder attendeerde ons erop, dat de tijden van de margedagen niet juist op de Schuthoek app stonden. Deze zijn inmiddels aangepast. Het gaat alleen om de tijden. De margedagen/ vrije dagen blijven hetzelfde.
Op de Schuthoek app kunt u onder het kopje SCHOOL: VAKANTIES &MARGEDAGEN het hele overzicht zien.
Denkt u aan de eerstkomende margedag vrijdag 15 februari? Alle kinderen zijn dan vrij.
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoekapp nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragenhebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delenvan de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 31 januari