We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 14 februari

vrijdag 15 februari 2019
door Stephan
ZL: Nijntje Beweegdiploma
In groep 1/2 zijn we gestart met beweeglessen van het Nijntje Beweegdiploma. 15 weken lang krijgen de kleuters op maandag les en leren de kinderen verschillende vaardigheden. Binnen het Nijntje Beweegdiploma wordt er gewerkt met zeven bewegingskenmerken. Deze bewegingskenmerken komen in iedere les terug.
  • Koppelingsvermogen (een bal vangen en weer gooien)
  • Differentiatievermogen (een liedje zingen en tegelijk klappen)
  • Reactievermogen (reageren op spelcommando’s)
  • Bewegingsritme (hinkelen/huppen)
  • Oriëntatievermogen (klimmen/klauteren)
  • Het aanpassingsvermogen (rollen en stoppen)
  • Evenwicht (hoogspringen/schommelen)
Na 15 weken leggen de kinderen een ‘examen’ af en laten ze zien wat ze allemaal hebben geleerd.

ZL/ZLV: Ouderavond woensdag 27 februari
Wij willen u van harte uitnodigen voor de ouderavond op woensdag 27 februari op de hoofdlocatie. De avond start om 19:30 uur. Tijdens deze avond zal Arsene Francot van Natuurlijk leren meer vertellen over systeemdenken. Arsène helpt ons met het werken aan "Boeiend Onderwijs’’
We hopen u de 27e op school te zien.
 
ZL/ZLV: Staking vrijdag 15 maart.
Vorige week heeft u via de app een brief over de staking op vrijdag 15 maart ontvangen van onze bestuurder Susanne de Wit. Op de Schuthoek wordt vrijdag 15 maart gestaakt op beide locaties. Dat betekent dat beide locaties op deze dag dicht zijn.
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
Beweegtip voor in de voorjaarsvakantie:
Op het Dennenoord terrein is sinds een paar maanden een Kwiek Beweegroute gerealiseerd. Het doel van het ‘Rondje Dennenoord’ is om mensen in beweging te krijgen en ze bewust te maken van het feit dat bewegen gezond en vooral ook leuk is. Op het parcours staan allerlei toestellen voor beweegoefeningen. Dit ‘beweegparcours’ is laagdrempelig, door en voor alle groepen te gebruiken.
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 8 maart 2019