We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 14 april

maandag 15 april 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Sportdag donderdag 9 mei

Voor groep 6/7/8
Op donderdag 9 mei is er een gezamenlijke sportdag voor de kinderen van groep 6/7/8 in sporthal de Zwet. Dit is van 11:00 uur tot ongeveer 14:00 uur. De ouders van de kinderen ontvangen hierover informatie van de leerkracht.
 
Voor groep 1/2/3/4/5
Voor groep 1 t/m 5 hebben we de sportdag op school. Dit is van 13:15 uur tot 15:15 uur. De kinderen gaan in groepjes verschillende spelletjes doen op het schoolplein. We doen dit samen met de kinderen uit Zuidlaarderveen. (De kinderen van Zuidlaarderveen worden met de gym bus naar Zuidlaren gebracht en weer opgehaald. Ze zijn voor deze keer om 15:15 uur vrij ipv 14:00 uur. Mocht dit problemen opleveren, dan horen we het graag.)
Wie zou ons willen helpen deze middag? Ouders kunnen zich opgeven bij Sandra.
 
ZL/ZLV: Schoolreisjes
De schoolreisjes staan weer voor de deur. De schoolreisgelden worden geïnd door de ouderverenging van de Schuthoek. Over een paar weken ontvangt u een mail van de oudervereniging om het schoolreis bedrag over te maken op hun rekening. (Via de leerkracht krijgt u meer informatie over de schoolreis van uw kind.) wel geven we alvast de data en bestemmingen aan u door:  
 
Zuidlaarderveen alle groepen: maandag 24 juni naar Wildlands Emmen.
Zuidlaren groep 1/2 en 3/4: dinsdag 14 mei naar de Drentse Koe in Ruinerwold.
Zuidlaren groep 5/6: dinsdag 25 juni:  Hunebedcentrum, Boomkroonpad/Hemelriekje
 
 
ZLV: Paaseitjesactie
De kinderen in Zuidlaarderveen hebben een geslaagde paaseitjesactie gehad. Ze hebben 911,55 euro opgehaald. Wat een fantastisch bedrag!! Van het geld wordt buitenspeelgoed gekocht.  
 
ZL/ZLV: Informatieavond met Arsène Francot op dinsdag 7 mei.

Op dinsdag 7 mei a.s. organiseren we nog een informatieavond voor alle ouders van de Schuthoek. Arsene Francot van Natuurlijk leren komt deze avond nog een keer bij ons en zal ons meer vertellen over systeemdenken. Wij hopen ditmaal op een hele hoge opkomst, zodat wij alle ouders kunnen laten zien waar we met de kinderen aan werken.
De avond start om 19:30 uur.
 
ZL/ZLV: Schoolfruit. (Reminder)
De 20 weken zijn voorbij… Dat betekent dat we geen fruit meer geleverd krijgen op school. Wilt u vanaf dinsdag 23 april weer alle dagen fruit mee naar school geven?
 
ZL/ZLV: margedag (Reminder)
Maandag 6 mei zijn alle kinderen vrij (Studiedag leerkrachten)
 
Italië-reis
Donderdagochtend 11 april vertrokken 24 leerlingen en 5 begeleiders van OBS de Schuthoek Zuidlaren met de bus naar Schiphol. Dit was het begin van een 4-daagse reis naar Riva del Garda in Italië. 2 begeleiders waren al een dag eerder vertrokken met een busje met daarin alle koffers en instrumenten.
 
Op uitnodiging van Yamaha Nederland mochten de leerlingen van groep 7/8 Nederland vertegenwoordigen op het festival voor blazersklassen in Italië. Verder waren er blazersklassen uit o.a. Litouwen, Spanje, Denemarken,  Frankrijk en natuurlijk Italië.
Na een goede vlucht en nog een busreis van 3 uur kwamen we donderdagavond om 20.00 uur bij ons hotel aan. Gelukkig stond er een heerlijke maaltijd op ons te wachten. Na het eten zochten we onze kamers op en ging iedereen slapen. Zo’n reis is best vermoeiend!
Vrijdagochtend moesten we weer vroeg opstaan want om 10.00 uur stond de eerste repetitie op het programma met ruim 300 kinderen. Dat klonk toch wel echt heel mooi. ’s Middags kwamen we weer met alle kinderen bij elkaar maar toen gaf iedere blazersklas kleine concertjes waar alle andere kinderen naar luisterden en elkaar beloonden met een daverend applaus.
 
Maar dat was nog niet alles voor de vrijdag. ’s Avonds werd er nog opgetreden door alle blazersklassen samen en door iedere blazersklas apart op een plein aan het Gardameer in het centrum van Riva del Garda. Heel bijzonder om buiten, in het donker met zo veel muzikanten op te treden.
 
Zaterdagochtend was een vrije ochtend waarop er is gevoetbald, gewandeld langs het Gardameer en er zijn souvenirs gekocht voor het thuisfront. Voor zaterdagmiddag stond het laatste optreden op het programma in Rovereto waar iedereen heeft gespeeld bij een herdenkingsmonument van de eerste wereldoorlog. Een erg mooie en indrukwekkende plek om muziek te maken.
 
 
 
Het festival werd zaterdagavond afgesloten met een pasta-party voor alle leerlingen en hun begeleiders en aansluitend een muzikale quiz. Zondagavond was iedereen weer veilig in Zuidlaren. Het was een geweldige en onvergetelijke reis!!
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.

Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 16 mei 2019