emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws 8 november

vrijdag 9 november 2018
door Stephan
ZL/ZLV:

Breinfeit: Deze week aandacht voor de 12e denkgewoonte.

Ik ben verbaasd en blij.  
 
 
Tips :
  •  Wees samen verbaasd en blij over wat je allemaal kunt, leert en ziet.
  • Stimuleer het genieten van dingen. Benoem zelf ook wanneer jij zelf geniet en waarvan je geniet.
  • Ga samen de natuur in en geniet van een mooie vogel, vlinder of regenboog.
  • Stimuleer het oplossen van problemen, puzzels en denkspelletjes. Leer je kind om te genieten van uitdagingen. Laat je kind met anderen overleggen bij het oplossen.
  • Laat zien dat je kunt genieten van leren. Benadruk dat je een leven lang leert.
  • Maak foto’s of filmpjes van mooie momenten en geniet van die momenten door de foto’s of films samen terug te kijken.
  • Verzamel samen spulletjes waar je verbaasd en blij van wordt.
  • Praat voor het slapen gaan waar jullie vandaag blij van zijn geworden. Vraag het je kind en vertel ook zelf waar jij blij van werd.
  • Laat zelf zien dat je nieuwsgierig bent naar mensen en de wereld. Geniet samen met je kind van kleine dingen om je heen.
 
ZL/ZLV:Gezonde school.


Gisteren gingen de kinderen ontbijten op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt. We willen alle ouders bedanken voor hun hulp deze ochtend. De kinderen hebben allemaal een boekje mee naar huis gekregen met informatie over gezond ontbijten en tips voor gezonde traktaties. 


NIEUWSBRIEF
 
Schoolfruit. Vanaf volgende week (tot april) krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag groente/fruit op school. Ze hoeven op deze dagen geen eten mee naar school te nemen. 


ZL/ZLV: Jumbo Sparen voor je school.
De stand van vandaag is 4043!! Geweldig, bedankt allemaal voor het sparen! De spaaractie loopt nog t/m 20 november. 
 
Babynieuws uit Zuidlaarderveen

Hoera!!! Ferdinand en Willemijn hebben een zusje gekregen: Baukelien! Baukelien is op 30 oktober geboren. Van harte gefeliciteerd. 
 
  
Schuthoek goes Italië
Zoals u al eerder heeft kunnen lezen gaan de kinderen van groep 7/8 in april naar Italië. Informatie rondom de Italië reis van de blaasklas is te volgen op een aparte facebookpagina:  Schuthoek goes Italië. Word allemaal lid om niks te missen van alle leuke filmpjes die we regelmatig zullen plaatsen. 
 
 
ZL: Sinterklaas
Dinsdag 20 november gaan de kinderen hun schoen zetten. De kleuters kunnen hun gymschoen zetten. De kinderen van groep 3 t/m 8 gymnastieken dinsdag en kunnen dus ook hun gymschoen gebruiken. 
 
 
ZL/ZLV: Schuthoek app.

Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.vanengeland@stichtingbaasis.nl
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op donderdag 22 november ’