We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws 6 september

donderdag 5 september 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Gouden weken.
Het schooljaar is weer begonnen. Deze start is een belangrijk moment voor een groep. Want, al kennen de meeste kinderen de school al, ze komen misschien bij een nieuwe leerkracht, er zijn misschien nieuwe kinderen in de groep gekomen, er zijn misschien kinderen uit de groep gegaan … kortom er zijn veranderingen. Veel kinderen zullen daarom weer opnieuw hun positie in de klas willen ontdekken. Daardoor wil het in de eerste weken nog wel eens ‘stormen’ in de klas.
De periode waarin deze  groepsvorming plaatsvindt noemen we de Gouden Weken. Omdat het in deze periode extra effect heeft besteden we veel aandacht aan energizers en coöperatieve werkvormen, zodat de kinderen elkaar beter leren kennen. Ook praten we over het gedrag, dat we van elkaar willen zien en maken we hier afspraken over.
De Gouden Weken duren tot de herfstvakantie.
 
ZL/ZLV: Gezonde school
De werkgroep ‘gezonde school’ bestaande uit leerkrachten en ouders ontplooit allerlei activiteiten voor kinderen in het kader van gezond bewegen, gezonde voeding etc. De activiteiten op dit gebied zijn een belangrijk speerpunt in ons schoolbeleid. In het schooljaar 2017-2018 heeft de school het predicaat gezonde school ontvangen. In dat jaar is er gewerkt aal het deelvignet ‘bewegen en sport’. Het afgelopen schooljaar hebben we gewerkt aan het deelvignet ‘gezonde voeding’. We zijn heel blij dat we als school voldoen aan de criteria voor het voedingscertificaat. Dit schooljaar werken we verder aan de speerpunten op het gebied van bewegen/sport en voeding.
 
Trakteren op school.
Trakteren is een feest voor kinderen. We willen u vragen om een gezonde traktatie mee te geven. Bedenk dat een traktatie altijd een extraatje is en dus niet groot hoeft te zijn. Op www.gezondtrakteren.nl staan leuke en gezonde traktatietips.
 
Gezocht: We zoeken een ouder (beide locaties) voor de werkgroep ‘gezonde school’. We vergaderen ongeveer 6 keer per jaar (na schooltijd) Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Sandra of Harry.
 
  
Overblijf:

Vanaf dit schooljaar worden er tussen de middag geen tosti’s meer gemaakt. Dit heeft te maken met het feit dat de groepen groot zijn en het teveel tijd kost om alle tosti’s te maken.
Iedere laatste week voor een vakantie, mogen de kinderen 1 keer een broodje meenemen voor een tosti.
 
ZL/ZLV:Save the date!!!!!
Op donderdag 17 oktober gaat er iets heeel leuks gebeuren op de Schuthoek. Wat dit is, gaan we u in de volgende nieuwsbrief vertellen………Alle ouders zijn vanaf 14:15 uur van harte welkom. Wilt u deze dag alvast noteren in uw agenda!
 
Reminders:
ZL: Informatieavond dinsdag 10 september
Dinsdag 10 september is de informatieavond voor alle ouders en kinderen. Dit jaar is er een inloop van 18:00 uur tot 18:45 uur. Tijdens de inloop is er de mogelijkheid om samen met uw kind(eren) in de groep(en) te kijken. U kunt zien hoe de kinderen in de klas leren en wat ze dit schooljaar allemaal gaan doen. We hopen iedereen te zien de 10e.
 
ZL/ZLV :Margedag vrijdag 13 september
Op vrijdag 13 september hebben de leerkrachten een studiedag. Alle kinderen zijn deze dag vrij.
 
 
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 20 september.