emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws 31 januari

vrijdag 1 februari 2019
door Stephan
ZL/ZLV: Bee Bots
Op school werken we met Bee Bots. Dit is een gele programmeerbare robot die we met name inzetten in de onderbouw. Door met de Bee Bot aan de slag te gaan leren kinderen te programmeren. Ze leren een strategie gebruiken om een probleem op te delen in stapjes om tot een oplossing te komen. Door de Bee Bot commando’s te geven kun je de Bee Bot over diverse leerzame matten laten rijden.
 
 
 
ZL/ZLV: Gezonde school.
Vorige week dinsdag hebben de kinderen van groep  5/6 en 7/8 bezoek gehad van tandarts Venema. Het doel van het bezoek was om de kinderen bewust te maken wat frisdrank met je gebit doet. Suiker in frisdrank is niet goed voor het gebit. Maar ook zuren in frisdrank hebben een grote invloed. Ze kunnen op termijn het glazuur oplossen, waardoor de tanden gevoelig en zwak worden. De leerlingen hebben hier in de groep uitleg over gekregen en zijn daarna in groepjes gaan onderzoeken (met behulp van een teststrip) wat de zuurgraad van bepaalde drankjes was. De kinderen kwamen tot de conclusie dat in drankjes als AA drink en Red Bull een hoge zuurgraad zit en echt slecht zijn voor het gebit. In de groep is besproken hoe je verstandig om kan gaan met frisdrank.
Enkele tips:
  • Beperk het aantal eet en drinkmomenten tot 7 keer per dag
  • Probeer de eet en drinkmomenten met elkaar te combineren. (water kun je de hele dag door drinken)
  • Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta.
  • Houd zure dranken niet lang in de mond en spoel er niet mee.
  • Neem niet telkens een klein slokje als je iets zuurs drinkt, maar drink het in een keer op. 
 
ZL: Oud papier.
Vorige week maandag is er oud papier opgehaald. De opbrengst was weer super! Denkt u eraan wanneer u niet kunt lopen, dat u tijdig ruilt of zorgt voor vervanging. (Nogmaals een reminder: het rooster staat op de Schuthoekapp: ouders – Oud papier)
Maandag 25 februari wordt er weer papier opgehaald, de volgende ouders staan op de lijst: de ouders van Melanie Lampe, Ruben Mulder, Jens Roggema en Lois Biesterbos.
Het zou fijn zijn voor de lopers en chauffeur als er een extra ouder mee kan op de wagen om de route voor te lezen. Wie zou kunnen helpen 25 februari? U kunt dit doorgeven aan de leerkracht of aan Sandra.
 
 
 
ZL/ZLV: Gift Oudervereniging
Door de opbrengst van het oud papier hebben we naast extra geld voor bijvoorbeeld vieringen op school, het schoolfeest, de mogelijkheid om materialen aan te schaffen voor de kinderen. In januari hebben we de Oudervereniging om een gift gevraagd. Zo mogen beide locaties, smartgames, vloerplaten voor de Bee Bots en buitenspeelgoed aanschaffen. Ook schaffen we voor alle kinderen koptelefoons en eigen oordopjes aan om te kunnen werken op de laptop en IPad. In Zuidlaarderveen mogen we Kapla en een magnetische letterdoos bestellen en in Zuidlaren mogen er extra materialen worden gekocht voor de huishoek van de kleuters. We willen nogmaals duidelijk maken dat we het fantastisch vinden dat er iedere maand door ouders papier wordt opgehaald. En geweldig om te horen dat er lopers zijn die ook de route in de wagen gooien. Alles voor de opbrengst!!
 
 
ZLV: Meeloopochtend in Zuidlaarderveen
Donderdag 14 februari van 8:00 tot 10:00 uur is er een meeloopochtend in Zuidlaarderveen. De kinderen van groep 1-2-3 gaan deze ochtend een rondleiding geven aan nieuwe leerlingen en hun ouders. Kent u kinderen die in de omliggende dorpen wonen en op zoek zijn naar een geweldige school, geef het vooral door.
 
 ZL/ZLV: Schuthoek app.
Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig.  s.engeland@stichtingbaasis.nl
 
 
De volgende nieuwsbrief komt uit op 14 februari 2019