emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws 22 maart

donderdag 22 maart 2018
door Stephan
Zl; Zwemkampioenen op de Schuthoek
….. Ingezonden door de werkgroep Gezonde School
Afgelopen woensdag 21 maart waren de zwemwedstrijden voor de groepen 3, 4 en 5 in zwembad “Aqualaren”. Van onze scholen deden er in totaal 13 leerlingen mee. En die hebben allemaal erg goed gezwommen, maar vooral ook hard!
Van de drie estafette-teams wisten er twee een prijs (een best wel grote beker) te pakken. En daarnaast waren er ook nog eens drie prijzen bij de persoonlijke afstanden (25 m.) Bovenal was het mooi om te zien dat iedereen veel plezier had in het zwemmen en elkaar goed aanmoedigde. Dat werkt dus! Naast de wedstrijden kon er ook volop gespeeld worden in het andere bad. Volgende week zwemmen de groepen 6,7 en 8. …..Veel plezier! Onderaan de nieuwsbrief nog een paar foto’s die een van de ouders heeft gemaakt van onze kleine helden.

ZL/ZLV: Bewegen op de Schuthoek:
Omdat bewegen een van de speerpunten is heeft een groot gedeelte van het team een studieavond gevolgd over bewegen in de klas. Het belangrijkste bewezen effect van bewegen tijdens de les is dat een bepaald gebied in het brein getraind wordt dat ervoor zorgt dat kinderen onder andere goed kunnen leren plannen, leren reflecteren, zich beter concentreren, impulsen kunnen beheersen, organiseren.
We gaan steeds vaker werken met korte bewegingsspelletjes in de klas, gekoppeld aan de leerstof.

ZL/ZLV Leerlingenpanel
In de afgelopen weken heeft Saskia met een aantal leerlingen gesproken over de school in het Leerlingenpanel. We willen als school graag weten of de kinderen tevreden zijn en wat zij graag willen op school.
Er wordt vergaderd met een agenda en notulen. De vertegenwoordigers van de klassen vragen aan de klas of zij onderwerpen hebben die besproken moeten worden. De vragen worden gemaild naar Saskia, die een agenda maakt en notulen schrijft. Volgend schooljaar willen we alle kinderen ook een digitale vragenlijst in laten vullen.
De kinderen waren heel positief over school en hebben leuke ideeën. In ZLV willen de kinderen graag dieren, in ZL een verkeersplein, ZLV wilde graag een leeshoek met banken en ZL meer schommels. De kinderen krijgen na de vergadering de opdracht om aan de klas terug te koppelen wat er besproken is en moeten zelf actie ondernemen om dingen voor elkaar te krijgen. Natuurlijk wel in overleg met de leerkrachten J.
Wat leren kinderen hiervan? Luisteren naar elkaar, het verhaal van een ander samenvatten, overleggen, mening vormen, uiten van ideeën, problemen oplossen, respectvol zijn naar elkaar, je mening durven geven, samenwerken, ideeën uitvoeren etc.

ZL: Herhaalde herhaalde oproep: Oud papier coördinator gevraagd. Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd op deze oproep. Dat is eigenlijk best jammer.
Door het ophalen van oud papier wordt veel geld ingezameld waarmee we extra leuke dingen kunnen doen voor onze kinderen.
Dus wie wil dit voor de kinderen gaan regelen?


ZL/ZLV: Schuthoek app:
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig. s.vanengeland@stichtingbaasis.nl