emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws 18 januari

donderdag 18 januari 2018
door Stephan
ZL/ZLV: Breinfeit

 Op school maken de kinderen kennis met denkgewoonten. Ze hangen in elke klas en de middenruimte. Deze denkgewoonten helpen kinderen om na te leren denken en daarmee vaardigheden te oefenen waar ze hun hele leven iets aan hebben.
Een voorbeeld van een denkgewoonte is: “Ik blijf proberen”. De kinderen leren doorzettingsvermogen te ontwikkelen, leren wat belangrijk is, doelgericht werken en nieuwe oplossingen bedenken. In totaal leren de kinderen 16 denkgewoonten aan. In de nieuwsbrieven leggen we er elke keer eentje uit.
U kunt zo thuis ook aandacht besteden aan deze denkgewoonten.


Nieuwe leerlingen:
Er staan nog 5 kinderen op de lijst om in te stromen in groep 1-2 Zuidlaren en 1 in Zuidlaarderveen (december). De nieuwe kinderen in ZL stromen rond maart juni, september en november in. We merken ook dat de positieve geluiden die jullie als ouders laten horen effect hebben, dus lekker mee doorgaan!!!

ZLV; Koetje knuffelen
Kinderen van de locatie ZLV mochten op bezoek bij de boerderij van Tom. Tom is een leerling van onze school. Zijn ouders gaven de kinderen een rondleiding. Zie hier een paar leuke foto’s.
ZL; Blaasklas krijgt groot compliment
Op woensdag 20 december heeft onze blaasklas bezoek gehad van Vincent van Leur met zijn assistent Marion Zwanenberg om de blaasklas te horen spelen. Vincent is het hoofd van Yamaha blaasklassen in Europa en is erg actief bij de ontwikkeling van hiervan in binnen-, en buitenland.
Hij was ontzettend verheugd om te zien hoe de blaasklas op onze school vorm heeft gekregen. Er komt zelfs een artikel in een internationaal blad over onze blaasklas. Zodra wij dit hebben krijgt u een kopie.

ZL/ZLV Vanuit de werkgroep Gezonde School Schuthoek:
De werkgroep Gezonde School heeft vorige week in ZLV voorlichting gegeven over het belang van water drinken. Doormiddel van filmpjes, een quiz over water en een waterliedje maken leerlingen kennis met dit onderwerp. Volgende week maandag gebeurt dit ook in Zuidlaren. Water drinken is goed voor je brein en goed voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en geconcentreerd. Door meer water te drinken drink je automatisch minder suikerhoudende drankjes, waardoor kinderen gezonder blijven en een beter gebit houden. Woensdag blijft daarom Waterdag. Voor nieuwe ouders: U hoeft uw kind op woensdag geen drinken mee naar school te geven. Alle kinderen hebben hun eigen bidon waar zij uit drinken.

Continurooster:
Vanmiddag (donderdag 18 januari) gaan we het team praten over het wel/niet invoeren van een continurooster. Over drie weken wordt dit onderwerp in de MR besproken. Volgens de wet heeft de MR instemmingsrecht. Ook moet de MR uitvraag doen bij de ouders. Daarna wordt gekeken of alle partijen het eens kunnen worden.

ZL/ZLV Ouders die oud papier ophalen: Heel erg bedankt
Omdat er elke maand oud papier wordt opgehaald hebben we van de oudervereniging een heleboel goede materialen kunnen aanschaffen.
Drie zitzakken voor de leerlingen om lekker in te lezen.
De kleuters hebben allerlei materialen voor de huishoek gekregen, puzzels en poppen. Je ziet meteen het positieve effect in hun spel.
Voor de bovenbouw zijn oortjes aangeschaft, zodat elke leerling zijn eigen oortjes heeft. Er komt ook constructiemateriaal van KAPLA waarmee kinderen allerlei dingen kunnen bouwen.
Pruiken in alle soorten en maten voor toneel. 

ZL/ZLV: Spaaractie Jumbo:

Dankzij alle punten die de ouders hebben ingeleverd bij de Jumbo hebben we mooie buitenmaterialen kunnen kopen voor de leelringen om in de pauze mee te spelen. Ook hiervoor onze hartelijk dank.

ZL/ZLV: Schuthoek app:
Steeds meer ouders beschikken al over de Schuthoek app. In de app vindt u alle informatie over onze school. Heeft u de Schuthoek app nog niet? U kunt de app downloaden via uw mobiel/tablet. Mocht u vragen hebben over de app neem dan contact op met Stephan. Ook om op beschermde delen van de app te komen heeft u Stephan nodig. s.engeland@stichtingbaasis.nl

Let op:
Aan ouders die oud papier ophalen: wilt u goed op de route kijken waar oud papier moet worden opgehaald? Het blijft soms in sommige straten staan.

Nieuwsbrieven 2018:
1 februari, 15 februari, 8 maart, 22 maart, 19 april, 31 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli